hirdetés

Hiába a bojkott, a Huawei szárnyal

A kémkedéssel vádolt Huawei bevételei tavaly 20 százalékkal, 105 Mrd. dollár fölé emelkedtek. Az 5G hálózatokat is építő cég tagadja az amerikai vádakat, míg szakértők szerint az 5G fejlesztések ott sem kerülnek veszélybe, ahonnan kitiltják a kínai óriásvállalatot.
hirdetés

Az amerikai kormány eltiltotta a Huawei távközlési berendezéseinek használatát azzal, hogy a vállalat azokat felhasználva országa kormányának kémkedik. A cég alelnökét, alapítójának lányát, banki csalással és üzleti adatok ellopásával vádolják, december kanadai házi őrizetben van, az USA kiadatását kéri. Washington arra törekszik, hogy világszerte elérje a Huawei bojkottálását – de kevés sikerrel.

huawei.com

Guo Ping, az óriásvállalat alelnöke kijelentette: az Egyesült Államok lépései „bizonyos gondokat” okoztak a cégnek, de a fogyasztók a Huaweit a maguk, nem pedig Washington érdekei alapján ítélik meg. Erre mutat, hogy tavalyi bevételük csaknem 21 százalékkal volt magasabb az előző évinél, több, mint 105 Mrd. dollár, a haszon meghaladta a 8 milliárdot.

A Huawei az évek óta hangoztatott amerikai vádak ellenére globális óriássá fejlődött, bevételeit tekintve abban a csoportban van, mint a Microsoft vagy a Google.
Ez év első 3 hónapjában, miközben fokozottan ellenőrizték világszerte, bevételei több, mint 30 százalékkal voltak magasabbak az 2018 első negyedévinél.

A Huawei tavaly csaknem 15 milliárdot fordított kutatásra és fejlesztésre, de kérdés, hogy annak

A kínai külügyminiszter is beleállt a Huawei botrányba
Miután a Huawei perli az amerikai kormányzatot, mert az megtiltotta termékeinek vásárlását, most a kínai külügyminiszter állt ki országa nagy IT-vállalata mellett és „politikai nyomásnak” nevezte a történteket.
eredményeit maradéktalanul tudja-e majd érvényesíteni az 5G-hálózatok építésénél. Nagy-Britannia kíberbiztonsági hatósága a napokban „hiányosságokat„ talált a vállalat szoftvereiben és biztonsági eljárásaiban – de nem ment odáig, hogy a Huawei termékeinek eltiltását igényelje.

A brit központú Vodafone vezetője figyelmeztett: ha teljesen eltiltják a kínai cég tevékenységét, az késleltetné az 5G-hálózatok építését. Más szakértők nem osztják ezt a véleményt, azzal, hogy ipari szabványról van szó, amelyet a szolgáltatók így vagy úgy mindenképpen alkalmazni fognak.

(Forrás: The New York Times)

hirdetés

Véleményvezér

Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.
A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

Fenekestül fordult fel a világ, amikor Bécsben olcsóbb a zöldség, mint itthon.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo