hirdetés

Ezzel a lépéssel lenyomhatják a Netflixet

A Comcast, az USA legnagyobb kábelszolgáltatója megvette a brit Sky tv-társaságot, amivel átrendeződik az amerikai televíziós piac.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Az amerikai óriáscég az állam által ellenőrzött árverésen 39 milliárd dollárt fizetett a Skyért, amely öt európai államban, köztük Nagy-Britanniában, Német- és Olaszországban sugároz egy sor csatornán műsorokat mintegy 23 millió előfizetőjének.

Egyik erőssége a sport: a Sky közvetíti többek között a brit labdarúgó-bajnokságot, a nagy tenisz- és kerékpárosversenyeket. A Sky megvásárlásával az új tulajdonos jelentősen szélesíteni tudja az amerikai tv-ajánlatot a Netflix-szel és társaival folytatott élesedő versenyben, amelyek sok nézőt elvettek.

Forrás: sky.com

A Skyt az ausztrál-amerikai Rupert Murdoch tulajdonában lévő amerikai Fox konszern is szerette volna megszerezni, de ajánlatával alulmaradt. A Foxnak egyébként 39 százalékos részesedése van a Skyban és nyílt kérdés, hajlandó lesz-e azt most eladni nagy versenytársának.

Elemzők szerint lehetséges, hogy igen: cserébe a Comcast átadná a Foxnak streaming szolgáltatását, amivel a Fox lényegében

Megmentő lett az ősellenségből: lehet a Spotify az új Netflix?
Ha tíz évvel ezelőtt megkérdeznek egy zenei kiadóvállalatot, hogy kit tart az iparág legnagyobb ellenségének, biztos, hogy egy svéd fiatalembert nevezett volna meg. De aztán ez a kopasz fiú megmentette a zeneipart.

uralná ezen a területen a teljes amerikai piacot.

A Sky kelendőségére jellemző, hogy a Fox 2016 végén még csak 23 milliárd dollárt ajánlott érte, míg a Comcast most jó 60 százalékkal magasabb összegért vette meg.

Egyébként sokan ellenezték, hogy (az egyébként Donald Trump amerikai elnök támogatójaként ismert) Fox hozzájuthasson a Skyhoz, mivel Murdoch vezető brit lapok, köztük a The Times és a The Sun tulajdonosaként aránytalanul nagy befolyást szerzett volna a médiában. A brit kormány ennek ellenére engedélyezte, hogy a Fox indulhasson az árverésen.

(Forrás: The New York Times)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
hirdetés

Véleményvezér

Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha

Ilyen se volt még, a vadhús olcsóbb, mint a marha 

Folyamatosan produkálja a magyar gazdaság a meghökkentő eseményeket, miközben a kormány szerint munkájuk egyszerűen hibátlan.
Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget

Szijjártó Péter nagyon örül az oroszbarát Fico győzelmének, a szlovákiai magyar szövetség bukására egy szót nem veszteget 

A Kuciak-gyilkosságot követő 2018-as bukása után Robert Fico nagyobb orosz barátságot és kemény EU-ellenességet hirdetett.
9 milliárd forintnál tart a sámándob

9 milliárd forintnál tart a sámándob 

A 2015-ös milánói világkiállításra készült Sámándob-pavilon építésére a kormány 2,3 milliárd forintot adott, majd közel 2 milliárd forintot szavazott meg programokra, hogy mindez kiegészüljön egy további 900 milliós pótköltségvetéssel. Most újabb 4 milliárd forintnál tartunk.
Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo