Ezzel a lépéssel lenyomhatják a Netflixet

A Comcast, az USA legnagyobb kábelszolgáltatója megvette a brit Sky tv-társaságot, amivel átrendeződik az amerikai televíziós piac.

Az amerikai óriáscég az állam által ellenőrzött árverésen 39 milliárd dollárt fizetett a Skyért, amely öt európai államban, köztük Nagy-Britanniában, Német- és Olaszországban sugároz egy sor csatornán műsorokat mintegy 23 millió előfizetőjének.

Egyik erőssége a sport: a Sky közvetíti többek között a brit labdarúgó-bajnokságot, a nagy tenisz- és kerékpárosversenyeket. A Sky megvásárlásával az új tulajdonos jelentősen szélesíteni tudja az amerikai tv-ajánlatot a Netflix-szel és társaival folytatott élesedő versenyben, amelyek sok nézőt elvettek.

Forrás: sky.com

A Skyt az ausztrál-amerikai Rupert Murdoch tulajdonában lévő amerikai Fox konszern is szerette volna megszerezni, de ajánlatával alulmaradt. A Foxnak egyébként 39 százalékos részesedése van a Skyban és nyílt kérdés, hajlandó lesz-e azt most eladni nagy versenytársának.

Elemzők szerint lehetséges, hogy igen: cserébe a Comcast átadná a Foxnak streaming szolgáltatását, amivel a Fox lényegében

Megmentő lett az ősellenségből: lehet a Spotify az új Netflix?
Ha tíz évvel ezelőtt megkérdeznek egy zenei kiadóvállalatot, hogy kit tart az iparág legnagyobb ellenségének, biztos, hogy egy svéd fiatalembert nevezett volna meg. De aztán ez a kopasz fiú megmentette a zeneipart.

uralná ezen a területen a teljes amerikai piacot.

A Sky kelendőségére jellemző, hogy a Fox 2016 végén még csak 23 milliárd dollárt ajánlott érte, míg a Comcast most jó 60 százalékkal magasabb összegért vette meg.

Egyébként sokan ellenezték, hogy (az egyébként Donald Trump amerikai elnök támogatójaként ismert) Fox hozzájuthasson a Skyhoz, mivel Murdoch vezető brit lapok, köztük a The Times és a The Sun tulajdonosaként aránytalanul nagy befolyást szerzett volna a médiában. A brit kormány ennek ellenére engedélyezte, hogy a Fox indulhasson az árverésen.

(Forrás: The New York Times)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Véleményvezér

Kiderült, hogy milyen típusú orosz rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat

Kiderült, hogy milyen típusú orosz rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat 

Példátlan állami terrorcselekmény volt.
Croissant mindössze 2 ezer 500 forintért

Croissant mindössze 2 ezer 500 forintért 

Régen a lángos egy olcsó népi eledel volt, ma már egy másik kategória, ahogy sok egyéb élelmiszer is.
Varga Judit, Magyar Péter exneje jó párt választott a régi helyébe

Varga Judit, Magyar Péter exneje jó párt választott a régi helyébe 

Egy különleges közbeszerzés furcsaságai.
Hadházy Ákos újabb gyöngyszemet talált a piliscsabai erdőben

Hadházy Ákos újabb gyöngyszemet talált a piliscsabai erdőben  

2,2 milliárd forintból, EU-s támogatással épül egy tűzoltólaktanya. 
Ilyet még nem látott, újabb luxus bölcsődét talált Hadházy Ákos

Ilyet még nem látott, újabb luxus bölcsődét talált Hadházy Ákos  

i bölcsőde EU-s támogatással, 220 millióból épült Ürömön, leginkább egy villára hasonlít. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo