Ettől lenne jobb a családi vállalkozásoknak

A mindenkori kormányzat fontos feladata a családi vállalkozások óvása, fejlesztése, hosszú távú túlélésük biztosítása - ebben egyetértett a két politikai oldal képviselője.

Kép:PP archív

A Családi Vállalkozások Országos Egyesülete által szervezett vitafórumon a jobb- és baloldal képviselői, valamint az egyesület képviselői osztották meg a magyar családi kis- és középvállalatok helyzetéről alkotott elképzeléseiket.

A családi cégekből alakult Családi Vállalkozások Országos Egyesülete (CSVOE) rendezvényén sürgette a generációkon átívelő befektetések védelmét, a méltányosabb adózást és a más befektetőkkel azonos elbírálást. A szervezet stratégiai partnerséget is ajánlott Magyarország mindenkori gazdasági és politikai döntéshozóinak.

A szakmai vitafórumon a KDNP álláspontját Dr. Vejkey Imre frakcióvezető-helyettes, az MSZP véleményét pedig Dr. Józsa István frakcióvezető-helyettes ismertette. A rendezvény házigazdája Dr. Vastagh Pál, az ÁVF rektora és Dr. Rudas László, a CSVOE elnöke volt. A résztvevők megvitatták az érdekvédelmi szervezet a szektor fejlesztésére tett javaslatait és egyetértettek abban, hogy a mindenkori kormányzat fontos feladata a családi befektetések óvása, fejlesztése, hosszú távú túlélésük biztosítása. (Olvasson hasznos tanácsokat, hogyan lehet sikeressé tenni egy családi vállalkozást hosszú távon.)

„A 10-20 éve alapított kkv-k, családi cégek bebizonyítottuk életképességünket. A Családi Vállalkozások Országos Egyesületében tudásunk megosztásával, közös programjainkkal és országunk gazdasági, politikai vezetésének ajánlott stratégiai partnerséggel számos akadály leküzdésében segíthetjük a magyar családi vállalkozásokat. Hisszük, hogy munkánkkal a foglalkoztatás növelését, a hazai gazdaság fejlődését és hosszú távon Magyarország felvirágoztatását szolgálhatjuk. Olyan kulcsfontosságú ügyet karoltunk fel, amely közös platformot teremt kormányzat és ellenzék között” – mondta Dr. Rudas László, az egyesület elnöke.

Családi gazdaságok kezében a jövő kulcsa
2014 a kristálytan és a palesztin néppel való szolidaritás mellett a családi gazdaságok éve lett, még pedig azért, hogy az ENSZ felhívja a világ figyelmét arra, mekkora szerepet töltenek be ezek a gazdasági egységek a szegénység és az éhezés felszámolásában.
A CSVOE alapvető célja, hogy az egyenes ági ajándékozás és öröklés a jövőben is adómentes maradjon. Az egyesület küldetésének tartja, hogy kivívja a családi vállalkozások számára az egyéb, hosszú távú befektetésekkel egyenlő elbírálást, valamint, hogy tanácsadással, ismeretterjesztéssel, érdekérvényesítő képességével megkönnyítse a várható dömpingszerű generációváltást. (Itt olvashat a generációváltás veszélyeiről.) A közbeszerzések esetében pedig azt szeretnék elérni, hogy az elbírálási folyamatban előnyt jelentsen a megbízhatóságot mutató több éves működés és a családi vállalkozói háttér.

A független, politikai pártokhoz nem kötődő CSVOE fontosnak tartja, hogy a jövő generációja megismerhesse a vállalkozói lét jövőjét, lehetséges kockázatait, előnyeit és egyéb módokon, mentor- és inkubátor programokkal is segítse a fiatal vállalkozókat. Célja, hogy ezen vállalkozások más vállalatokhoz hasonlóan adózott jövedelmük helyett a céges költségek terhére képezhessék azt a felnövekvő generációt, amely továbbviszi a családi üzletet.

Véleményvezér

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút 

Köszörüljük ki a csorbát üzeni Magyar Péter azoknak, akik eddig azért bírálták, mert baloldali médiumoknál beszélt.
Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben

Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben 

90 forint felett egy zloty ára.
Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo