Cégutódlás: bevegyük a gyereket a vállalkozásba?

Nyugdíjba vonulnának a rendszerváltás után vállalkozásba kezdő cégvezetők. Szakértők azt mondják, hogy az alapító inkább ne vegye be a gyerekét a cégbe, bízza profi mendedzserre a vezetést. A többség mégis hajlik a nepotista megoldásra. Erről is szó esett a Piac & Profit A növekedés csapdái 2017 című konferenciáján.

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Globálisan elsősorban a technológiai fejlődés nyomása és a zéró kamatkörnyezet kényszeríti arra a feleket, hogy felvásároljanak vagy fuzionáljanak. A kkv-szektorban nálunk és a régióban inkább generációs okok játszanak szerepet ebben. A rendszerváltás után kényszervállalkozó szakértők szeretnének nyugdíjba vonulni, magyarázta Kővágó János, a Grant Thornton Corporate Finance Kft. ügyvezető igazgatója.

Kép:Pixabay

Családi vállalkozás

"A tulajdonosok nem mindig tudják, hogy mit szeretnének. Az EU 25 tagállamában évi 700 000 KKV-utódlás történik. De három cégből kettő nem éli túl a generációváltást," mondta Virágh Rajmund, a Hammel & Hochreiter I. C. Kft. cégutódlás-specialistája, akitől azt is megtudtuk, az első, ma is működő családi vállalkozást egyébként 717-ben alapították Japánban. Most a família 46. generációja vezeti a céget.

Virágh is látott már olyan magyar céget, ahol apunak hívták a vezetőt. Pedig kétszáz fős gárdája volt a vállalkozásnak.

A magyar tulajdonú szervezetek többségére ezek a tulajdonságok jellemzők:

  • Kézi irányítású, vagyis a cégalapító megkerülhetetlen és pótolhatatlan.
  • Közép- és felsővezetők hiánya.
  • A vállalkozás két-három központi figurája "együtt húzott surranót", vagyis együtt voltak fiatalkori haverok, katonák stb. Az alapító-tulajdonos nem tudja kirúgni a régi cégtársakat.
  • A cégvezető túl van a kompetenciáján. Más kompetenciák szükségesek ahhoz, hogy valaki jó vezető vagy jó szakember legyen.
  • A vezető emberekben hisz, nem strukturákban. Ha új feladat van, "azt X meg fogja csinálni".
  • A céges folyamatok és struktúrák nincsenek tisztán kialakítva.
  • 90 százalékban ötletemberek és mérnökök alapították a vállalkozásokat.
Szabó Lajos jó példa erre, ő 2015-ben egyetemista fiával és két évfolyamtársával kezdte a GPS-rendszerekkel foglalkozó vállalkozását, az iData Kft.-t. Szabó nyakába vette az országot és kis céges autóflottákért is kész volt vidékre menni, személyesen tárgyalni, sőt már a tárgyalásnál rászabni a megoldást az adott cégre. (Fia gyakran az iskolapadból válaszolta meg telefonon, hogy a kérések kivitelezhetők-e.)

"Orrba-főve tréningekre jártunk, pénzügyet tanultunk", mindenki próbált több mindenhez érteni. Szabó maga 4-5 évig egyedül értékesített. Ma már más csinálja helyette, hiszen cége 120 főt foglalkoztat.

Általában az a tapasztalat, hogy ha húsz főnél nagyobbra dagad egy cég, már nem lehet mindenkit bevonni mindenbe, "ilyenkor jönnek a személyes sértődések, engem erről meg sem kérdeztek", mondta Amberger Árpád, a Globomax Zrt. vezérigazgatója.

Családi vállalkozásból is lehet világcég
Nem csak kicsi, lokális piacot kiszolgáló cégek lehetnek a családi vállalatok. Számos cég működik akár globálisan is, amik száz százalékig az alapító és családja kezében vannak. Az alábbiakban a Dyson nyomán összegyűjtöttünk néhány tippet az ambiciózus vállalkozóknak, akik nagyban gondolkoznak, de azért a családban tartanák az ügyeket.
Hiteles főnök és munkavállaló

"Az ember test, szellem és lélek. Ha ez az egység megbomlik, akkor jön, hogy kárt okoznak a munkatársak, rossz a teljesítmény, rossz a kedv. 0-24-ben tisztességesnek kell lenni. A jó munkatársnak olyan a lelke, hogy tisztességes akar lenni. Ezt megérzik az emberek. A kettő megelégedésére kell egy helyzetből kijönni. Aki parciálisan vagy szekvenciálisan tud gondolkodni, nem fogja jól képviselni a cég érdekét", összegezte filozófiáját Gyaraki József, a játékkereskedő Regio Kft. ügyvezető igazgatója.

Ő is családi vállakozást vezet, de természetesen a családon kívülről is toboroz munkatársakat. "Mindannyian voltunk gyerekek, játszottunk, ezt nem szabad elfelejteni. Olyan munkatársakkal dolgozunk, akik ezt magukénak érzik." A játékossággal "enyhítik a piaci nyomást az alkalmazottakon," de tény, hogy a hipermarketekkel ettől függetlenül nem tudnak lépést tartani, mert azok "dömpingben hozzák be a termékeket, több konténerben. Ebben az árversenyben kiszorulóban vagyunk."

Kire ütött ez a gyerek?

A vállalkozók 99 százaléka azt szeretné, ha cége vezetése és tulajdonjoga családon belül maradna. "Elkövetik azt a hibát, hogy felvesznek egy menedzsert, és úgy motiválják, hogy tulajdonrészt adnak neki. Amikor kiderül, hogy ez az ember nem az, akire gondoltak, nehéz megszabadulni tőle."

"Az a tapasztalatom, hogy ne vegyük be a gyereket a cégbe", mondta Virágh. Ha mégis a gyerekükre bízzák a céget, ők gyakran "a családi béke miatt mennek be a rendszerbe," ám hamarosan szembesülniük kell vele, hogy nagy gondolkodásbeli különbség áll fenn. "Ha tökös a gyerek, akkor otthagyja a családi üzletet és csinál egy konkurens céget. A papa pedig azt látja, hogy versenyhelyzetben van a saját fiával."

Ahogy a mesében lenni szokott, mindig a legkisebb királyfi megy el világot látni, szerencsét próbálni, s ő jön vissza a legtöbb tapasztalattal. Ő lesz az utód a trónon. "Mert aki nem kapott pofonokat a munkában, az nem lesz sikeres", tette hozzá Jagodics Tamás, a Cégmenedzser Kft. ügyvezető igazgatója.

Véleményvezér

Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben

Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben 

90 forint felett egy zloty ára.
Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.
Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján

Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján 

Családi segítség nélkül szinte lehetetlen Budapesten ingatlanhoz jutni egy fiatalnak.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo