Beteg? Akkor otthon a helye!

Köteles eltűrni a munkáltató, hogy a beteg dolgozó megtagadja a munkavégzést és otthon maradjon. Ennek ellenére a dolgozók több mint fele betegen is bemegy a munkahelyére. Hiányzás esetén a munkaképtelenség tényét azonban nem elegendő bemondani, hanem mindenképpen orvosi igazolással szükséges alátámasztani.

A szülők többsége természetesnek tartja, hogyha gyermeke elkap valamilyen betegséget, akkor nem megy óvodába, iskolába, hanem otthon marad. (Bár egyy friss felmérés szerint a munkavállalók egyharmada nem vesz ki szabadságot, ha gyermekük lebetegedik, és minden tizedik 8–14 év közötti gyermek egyedül marad otthon betegség esetén – pedig akár táppénzre is elmehetnénk.) Önmagukkal szemben a felnőttek viszont nem ennyire engedékenyek: ők csak akkor pihennek, ha állapotuk már végképp nem engedi a munka fölvételét. A Wick Pharma GmbH 2014-ben, 15 ország részvételével készített felmérése szerint a dolgozók 66 százaléka akkor is bemegy dolgozni, ha észleli magán az influenza jeleit.

Kép:EU-OSHA

Mások maradjanak otthon, én dolgozom

Ezzel szemben viszont a felmérésben résztvevő válaszadók 60 százaléka úgy nyilatkozott, hogy zavarja őt, ha egyik kollégája végigköhögi mellette a napot. A magyaroknál ugyanez az arányszám 71 százalék volt. Világviszonylatban gyakran a beteg kollégáknak tulajdonítják, ha mások is elkapnak egy kórt járványok idején. A 15 ezer megkérdezett személy 64 százaléka kijelentette, hogy igenis, már előfordult, hogy kollégái megbetegítették.

A kutatás szerint egy ember évente átlagosan 2-3-szor betegszik meg, alkalmanként 4-5 napra. Ennek ellenére a válaszadók 64 százaléka alig négy napot töltött betegszabadságon.

A tapasztalatok szerint a kellemetlen tünetekkel járó betegségek csökkentik a teljesítményt, azért hiába megy be valaki lázasan és torokgyulladással a munkahelyére, aligha lesz munkáltatója hasznára. Hogy a dolgozók ezek ellenére megpróbálják elvégezni a munkaköri leírásuk szerinti feladataikat, elsősorban a munkából való kieséstől való félelemmel magyarázzák. Sokan hozzá is teszik: a kisebb betegségek nem adnak okot a távolmaradásra.

A magyarokra különösen jellemző, hogy munkáltatói nyomásra "vallják magukat betegen is egészségesnek", hiszen tartanak a következményektől, pedig a jog szerint ilyenek nem lehetnek.

Ezt kell tudni a keresőképtelenségről
A keresőképtelenség azt jelenti, hogy valaki valamilyen okból távol marad a munkától, vagy nincs munkára képes állapotban. A keresőképtelenségnek több variációja lehet, attól függően, hogy a helyzet mit kíván meg a munkavállalótól, a munkáltatótól, milyen igazolásokat kell beszerezni, és milyen juttatások járnak. Kattintson a részletekért!
Nem kötelezhető

Berényi András ügyvéd felhívta a figyelmet: egyetlen munkáltató sem várhatja el dolgozóitól a betegen való munkavégzést. A törvény viszont nem csak a dolgozót védi, hiszen a cégnek jogában áll orvosi igazolást kérni, ha valaki beteget jelent az állományból.

- A háziorvos kiírhatja a dolgozókat táppénzre. Ha valakit netán azért bocsátanak el, mert betegen nem dolgozott, a biztos győzelem reményében fordulhat a munkaügyi bírósághoz – mondta a jogász. (A 2015-ös táppénz szabályokat itt találja.)

Ezt a munkáltatók többsége is tudja, ezért ritkán indokolják ezzel a kirúgást. Az ügyvéd tapasztalatai szerint viszont olyan munkakörökben pedig, melyekben a munkavégzés minősége szubjektív kérdés, könnyen találhatnak egyéb okot a "feleslegessé vált" munkaerő eltávolítására. Persze általában – nehogy feltűnő legyen- nem közvetlenül a betegszabadság lejárása után közlik a dolgozóval, hogy a továbbiakban nem számolnak vele.

Sok cég kompromisszumos megoldást javasol, ha egy dolgozó megbetegszik. Az egyik ilyen lehetőség, hogy egy minimális teljesítést a lábadozó kolléga vállaljon otthonról, igaz, ez csak bizonyos területeken lehetséges. Egy fordítóiroda munkatársa otthon is be tudja kapcsolni számítógépét, viszont egy kőműves aligha tehet bármit is a munka helyszínén kívül. A folyamatos munkarendben működő cégeknél gyakori a pozitív példa: egyszerűen elcserélik a műszakokat, szolgálati napokat, ezért tulajdonképpen a betegszabadságra való kiírás nélkül is megoldható, hogy a munkavállaló otthonában heverjen ki egy kórt.

- A beteg kolléga pótlásáról a munkáltatónak kell gondoskodnia, tehát nem elvárható, hogy a beszélni is nehezen képes torokgyulladástól szenvedő dolgozó próbáljon keresni valakit, aki átvállalja tőle a műszakot vagy a penzum egy részét – mondta Berényi.

K.

Nem vagyunk felkészülve egy hosszú betegségre
A magyarok 70 százaléka nincs anyagilag felkészülve egy súlyos, hosszan tartó betegségre, pedig minden második ember aggódik az egészségéért - ezt mutatják egy friss kutatás eredményei.

Véleményvezér

Kimaradtak a pedagógus-béremelésből a gyermekvédelmi gyámok

Kimaradtak a pedagógus-béremelésből a gyermekvédelmi gyámok 

Vannak még gondok a gyermekvédelem területén.
Megszületett az első magyar extra szűz olívaolaj, nem tréfa

Megszületett az első magyar extra szűz olívaolaj, nem tréfa 

Egy álom lett kézzelfogható igazság.
Szenved Európa, kivétel litvánok és lengyelek

Szenved Európa, kivétel litvánok és lengyelek 

Nem bízunk a pozitív pénzügyi jövőnkben.
Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút 

Köszörüljük ki a csorbát üzeni Magyar Péter azoknak, akik eddig azért bírálták, mert baloldali médiumoknál beszélt.
Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben

Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben 

90 forint felett egy zloty ára.
Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo