hirdetés

Befektetés: de hol a hozam?

Az eddigi kötvény- és részvénypiaci rali után most érdemes szélesíteni a látókört olyan befektetési alternatívákkal, amelyek egy éves időtávon már jó lehetőséget kínálhatnak” - hangzott el a K&H Alapkezelő intézményi befektetők számára rendezett konferenciáján.
hirdetés

Kép: SXC

Habár még tart az EKB piacösztönző programja, a jegybankok láthatóan elérték azt a határt, aminél az újabb kamatcsökkentésnek már nincs igazi hozadéka a gazdasági növekedés szempontjából: a negatív kamatok miatt kieső kamatjövedelem óvatosabb hitelezést eredményez, és a növekedési kilátások sem indokolják a negatív kamatszintet.

„A világgazdaság növekedésére nagy kockázatot jelentő Kína úgy tűnik, hogy menedzselni tudja gazdasága átalakulását, az alacsony nyersanyagár pedig hosszabb távon egyértelműen jót tesz gazdaságnak, még ha ez a növekedési számokban egyelőre nem is jelent meg, hiszen eddig azok reagáltak az árfolyamesésre, akik számára ez problémát jelent. Az alacsony nyersanyagár fogyasztásra gyakorolt pozitív hatása azonban lassan jelentkezik, és az elmúlt két negyedévben még lassuló növekedés hamarosan megfordulhat, ami az inflációra is kedvező hatást gyakorol, így összességében optimista képet látunk a gazdaság állapotát illetően” - mondta el Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója a nyugdíj- és egészségpénztárak, valamint egyéb pénzintézetek számára rendezett intézményi konferencián. „Nem véletlen, hogy az amerikai jegybank már elindult az emelés irányába, és várhatóan még további 2-3 emelésről dönthet idén” - tette hozzá a szakember.

Hol van most a hozam?

„A jegybanki stimulus közelgő vége egyúttal azt is jelenti, hogy a kötvénypiac már nem túl vonzó. Ez alól még kivételt képez a magyar állampapírpiac, illetve a befektetési kategóriájú vállalati kötvények, amikben egyaránt látunk még fantáziát” - tájékoztatott Horváth István.

A kiemelkedő kockázatok és erős árfolyamkilengések miatt a részvénypiacokkal szemben rövid távon nem optimisták a szakemberek. „A jelenlegi értékeltség mellett még érdemes kivárni egy-két visszaesést, amíg olcsóbbak lesznek a papírok. Addig is megéri szélesíteni a látókörünket olyan befektetési alternatívákkal, amelyek egy éves időtávon gondolkodva már jó lehetőséget kínálhatnak. Ilyenek lehetnek a nyersanyagár várható emelkedéséből profitáló olajrészvények és olajdevizák, vagy az olyan egyedi befektetési sztorik, mint a svéd korona” - tanácsolja Horváth István.

Milliárdokkal fogadnak a vállalatvezetők halálára
Andy Vajna Live Entertainmentje, Walmart, JP Morgan, Wells Fargo. Mi a közös bennük? Biztosítást kötnek topmenedzsereik elhalálozásának esetére. A biztosítási összeg nem az örökösöket és hozzátartozókat illeti meg, hanem magát a céget. Ez folyton megütközést kelt. De a gyakorlat legális.
hirdetés

Véleményvezér

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo