hirdetés

A legjobb védekezés a támadás

Eladni akkor fogunk, ha betartjuk a sikeres üzletkötés íratlan szabályait. Legyünk résen a tárgyalás első percétől az utolsóig és reagáljunk azonnal ügyfelünk által kibocsátott jelekre!
hirdetés

Kép:PP archív

Az értékesítési folyamatot olyan alapvető hibákkal lehet a legkönnyebben elszúrni, mint, hogy nem tudunk azonosulni az általunk árult termékkel, vagy magunk is drágálljuk - mutatunk még néhány alap hibát. De a kommunikáció azon részei is kiemelten fontosak az értékesítési folyamatban, amikor interaktívan kell reagálnunk az ügyfél felvetéseire. Ha itt hibázunk, jó eséllyel ugrik az üzlet. Lássunk néhány alapvető bakit!

1. Rosszul „lőjük be” a megrendelő igényét

Az egyik legnagyobb baki egy tárgyalás során, ha szeretnénk megtudni a vevő igényét, de félreértjük és másról akarjuk meggyőzni. Mondjuk olcsóbbat kínálunk, mert azt gondoljuk, hogy nincs pénze. Holott eladhatnánk neki a prémiumkategóriás, kétszer annyiba kerülő termékünket is.

2. Nem megyünk a kifogások elébe

Fontos, hogy legyünk  alaposak, érintsünk minden témát, amire esetleges kifogás érkezhet. Sokkal kevesebb időbe és energiába kerül a megelőzésre figyelni (azaz elkerülni a kifogás-aknákat), mint a kifogáskezelésre. Célszerű ezért előre felépítenünk a beszélgetést, és kitérni minden olyan részletre, ami fontos lehet a vevőnek.

Nem ciki eladni!
Sajnos ma Magyarországon szinte ciki értékesítőként feltűnni valahol. Pedig bárhogy csűrjük-csavarjuk, a cégek eladásból élnek. Ha ez a hozzáállás megváltozna, sokkal sikeresebbek lennének a hazai cégek. Sikeres mentor ad tanácsot!
3. Nem  vagy nem megfelelően kezeljük a kifogást

Amikor nem veszünk észre egy kifogást, vagy ha észrevettük, de nem kezeljük, mindenképpen veszélyeztetjük az üzletkötés sikerét. Ne számítsunk arra, hogy a megrendelőnk előrukkol azzal, miért nem  szeretné a termékünket megvenni, mi a problémája vele. Olvasnunk kell az apró jelekből vagyis érdemes  figyelni a megrendelő gesztusait  és amilyen gyorsan csak lehet, reagálni rájuk.

4. Ha leállunk vitatkozni ügyféllel

Nincs annál rosszabb, mint amikor  rá akarjuk erőltetni a vevőnkre, hogy mi legyen fontos neki. Nem érdemes semmilyen körülmények között vitatkoznunk, inkább rá kell mutatnunk arra, hogy miért előnyösebb számára, ha más szempontból közelíti meg a dolgokat. Amennyiben ezt jól csináljuk, a vevő úgy változtatja meg a döntését, mintha a saját ötlete lenne.

5. Nincs tudatosan felépítve a beszédünk

Csalódottan állhatunk fel a tárgyalóasztaltól, ha nincs a beszédünk tudatosan felépítve. Tárgyalópartnerünk ugyanis könnyen elvesztheti az érdeklődését, ha beszélgetés közben összevissza csapongunk, nem derül ki még a tárgyalás végére sem pontosan, miről is szeretnénk meggyőzni őt. Célszerű tehát  az értékesítési beszélgetést előre végiggondolni, tudatosan felépíteni. Kövessünk el mindent annak érdekében, hogy a  záráskor már fel se merüljön a potenciális vevőben, hogy az egész tranzakciót hagyja a csudába.

5 tévhit az ügyfélpanaszokról
Kezdő vállalkozóként hajlamosak vagyunk vagy túlreagálni vagy alulbecsülni az ügyfeleink panaszait. A megoldás természetesen félúton van és a legkevésbé sem szabad az ügyfélszolgálatos hangulatára bízni, mikor melyiket alkalmazza. Íme az 5 leggyakoribb tévhit a panaszkezeléssel kapcsolatban.
hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo