hirdetés

A home office a jövő munkahelye

Gyökeresen átalakul a nemzetközi munkaerőpiac, ahogy egyre több feladat távmunkában is elvégezhető. Sok cég számára ez komoly segítséget jelent, hiszen gyakran nehéz helyben megtalálni a megfelelő alkalmazottat, miközben más országokban rendelkezésre állnak a speciálisabb munkák elvégésére kész szakemberek. Az ilyen szakemberek és a munkáltatók összekötésében segít a Crossover. A cég néhány éve, startupként indult az Egyesült Államokban, mostanra világszerte több ezer ügyféllel tartják a kapcsolatot, többek között Budapesten is nyitottak irodát és tartanak toborzásokat. A Crossover alapítójával, Andy Trybával beszélgettünk a cég fejlődéséről és a munkaerőpiac jövőjéről.
hirdetés

Honnan jött a Crossover ötlete? Milyen irányba halad jelenleg a munkaerőpiac?

Andy Tryba: Az ötletet két különböző tapasztalat adta. Korábban az Intelnél és a Fehér Házban dolgoztam, mindkét munkahelyen téma volt, milyen lesz a jövő munkahelye. Az nyilvánvaló volt, hogy a munka nagy részét már számítógépek segítségével végezzük, a munka eredményét pedig felhőbe töltjük fel. Innen jött a felismerés, hogy a magas képzettséget igénylő munkák nagy részét hamarosan bárhonnan el lehet majd végezni.

Az most sem érdekli az embereket, hogy hol van fizikailag a Gmail-fiókjuk szervere, csak az, hogy az email működik-e vagy nem. Ez egyre jobban igaz a munkaerőre is: nem érdekes, hol dolgoznak, ha tehetségesek.

A home office aranyszabályai
Bár az otthoni munkavégzéshez nincs tökéletes recept, ahhoz, hogy ne legyen kínszenvedés a home office, néhány dolgot érdemes szem előtt tartanod. A Leitz összeszedett 7+1 aranyszabályt, ami segít abban, hogy élvezni tudd a távmunkát – ha létezik egyáltalán ilyesmi.
Amikor elindultunk, az első kérdés az volt, hogy találjuk meg a tehetséges, távmunkára alkalmas embereket. Később, ahogy nőtt a Crossover dolgozóinak száma, már a fő kérdés az volt, hogyan lehet őket menedzselni. A bérek mértéke is fontos kérdés. Tulajdonképpen semmi sem indokolja, hogy két ember közül, akik ugyanazt a munkát végzik el, az egyik kevesebbet kapjon. A távmunka terjedésével kezd kialakulni egy „felhő-fizetés”, vagyis kialakul egyfajta globális munkaerőpiac, és csökkennek a bérkülönbégek az egyes országok dolgozói között. Ez persze van, akinek rossz hír, van, akinek jó. Magyarország például profitálhat a távmunka terjedéséből, mert az megállítja az agyelszívást, és itt inkább emeli a béreket.

A cég indulása óta mi változott a távmunka piacán? Volt olyan állás, amelyen Ön is meglepődött, hogy távmunkában is be lehet tölteni?

A.T.: Számunkra mindenképpen könnyebb lett megtalálni a munkavállalókat, hiszen ahogy több ember hallott a Crossoverről, rajtuk keresztül még több emberhez jutott el a híre. A fejlesztők munkája viszont nehezebb lett, hiszen nekik kell kitalálniuk, hogyan lehet a sok jelentkezőt hatékonyan menedzselni. Mi még mindig alapvetően egy startup vagyunk, 4 éve működünk, de eddig elégedettek voltunk a bővülés sebességével.

Ami az állásokat illeti, nagyrészt olyan pozíciókba vesznek fel embereket, amelyekre számíthatunk: szoftverfejlesztés, IT-ügyfélszolgálatok. De mostanában már kreatív feladatokat is hajlandók kiszervezni a cégek: tervezés, termékmenedzsment, marketing. Rengeteg cég van például, amelynek az internetes felületeit felhőben szerkesztik.

Érdemes még beszélni a „hibrid-távmunkáról” is. Távmunkára gondolva azt képzelünk el, ahogy valaki otthon a pizsamájában, vagy egy tengerparton fekve dolgozik a laptopján. Pedig a távmunka eszközit (videókonferencia, felhőben tárolt tartalmak) hagyományos munkahelyek is használják.

Andy Tryba, a Crossover alapítója és vezérigazgatója

Csak a szellemi munkák felhősíthetők, vagy később lehet, hogy a „fizikai” munkákat is távmunkából végezzük?

A.T.: Igen, megint csak az inteles tapasztalataimat tudnám idézni, ott már a legtöbb gép emberi irányítás nélkül működik. A nagy cégek gépeinek egy részét már most a gyáron kívülről irányítják, így a jövőben jó eséllyel a gyári munkások is dolgozhatnak otthonról.

Általában optimista vagyok egyébként a technológiai fejlődést illetően. Kevésbé tartok attól, hogy a technológia teljesen kiszorítja az embert a munkahelyekről, valószínűbb, hogy az új eszközök mellég új, nagyobb képzettséget igénylő munkakörök jönnek majd létre. A mesterséges intelligencia egyelőre inkább könnyíteni fogja és hatékonyabbá teszi majd az emberek munkáját, nem elveszi azt.

Van-e kockázat a távmunkában? Sokak szerint az emberek otthonról kisebb lelkesedéssel dolgoznak, mint irodákban.

A.T.: Természetesen minden újításnak van negatív és pozitív oldala, de én ennek inkább az ellenkezőjét látom. A távmunkában dolgozók épp, hogy túl sokat dolgoznak, ahogy felkelnek, egyből munkához látnak, a reggeli rutint is kihagyják, és egész nap a munkára koncentrálnak.

Munkaerőhiány = a hiányzó emberi kapacitás
A munkaerőhiány és következményeinek témájával kapcsolatban végre többet is olvashatunk, mint a foglalkoztatási adatokat unalomig elemző, a béremeléseket méltató, azok nagyságrendjét tizedes nagyságrendig számolgató, klónozott cikkek áradatát. Úgy tűnik, hogy túllendülve a még mindig emelkedő átlagbérek keltette hurráoptimizmuson, kezd megjelenni az igény a munkaerőhiány generálta problémákra érdemi megoldást nyújtó, jövőbemutató válaszokra.
A távmunkának inkább az a hátránya, hogy az alkalmazottak nem tudnak egymással találkozni, beszélgetni, ötletelni. Amikor lehetséges, arra szoktam biztatni az alkalmazottakat, hogy amennyit lehet, dolgozzanak közösen, tartsanak meetingeket. Szerintem a jövőben azok a munkahelyek lesznek a leginkább produktívak, ahol a hagyományos és a távmunka elemei ötvöződnek: vagyis az emberek alapvetően otthonról dolgoznak, de ha kell, tudnak találkozni, és sokszor csapatban dolgoznak. Ahogy a Deep Work című könyv is írja, a helyzete válogatja, ki milyen körülmények között a leghatékonyabb. Az irodai környezet általában nem túl hatékony, az embert túl gyakran zavarják meg munka közben.

A magyarországi cégek számára ma nagy problémát jelent a munkaerőhiány. Megoldást nyújthat-e erre a Crossover és a távmunka?

A.T.: Egyelőre kevés magyar céges ügyfelünk van, de az biztos, hogy a képzett munkaerő hiánya pótolható távmunkával és a felhő-technológiával. A magyar piacon most kezdünk erőteljesebben megjelenni, irodát nyitottunk Budapesten, és akár más városokban is megjelenhetünk. A Crossovernek már korábban is lehetett dolgozni Magyarországon, jelenleg 23-24 embernek adunk itt munkát, ez szeretnének idén legalább 100-120-ra bővíteni.  Már rendezünk ún. hiring tournamenteket sokféle pozícióba. Az alapfeltétel persze mindegyikre az angol nyelvtudás, helyett pedig teszteken kell majd átmenni, a megpályázott munkához napi szinten kapcsolódó gyakorlati feladatokat kell megoldani.

hirdetés

Véleményvezér

A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

A Magyar Honvédség főparancsnoka Kijevben tárgyal Zelenszkij ukrán elnökkel

Ilyen sem volt még. A magyar állam magas rangú politikusai eddig messze elkerülték Ukrajnát.
Hazaáruló kereső program indult

Hazaáruló kereső program indult

Új magyar nemzeti társasjáték kezdődött. A neve, ki a hazaáruló?
Őrületesen olcsó áron hirdeti játékkonyháját az egyik nemzetközi áruházlánc, mégis külföldi boltjaikban érdemes megvenni

Őrületesen olcsó áron hirdeti játékkonyháját az egyik nemzetközi áruházlánc, mégis külföldi boltjaikban érdemes megvenni

Csodaország lettünk. Már az akciós termékek is drágábbak itthon, mint külföldön.
Az oroszok elveszítették tankjaik felét

Az oroszok elveszítették tankjaik felét

Az orosz-ukrán háború úgy tűnik a levegőben dől majd el. A rakéták és a drónok korszakát éljük.
A világ vicce, a britek most már fizetnének is azért, hogy visszatérhessenek valamennyire az EU-ba, amiből kiléptek

A világ vicce, a britek most már fizetnének is azért, hogy visszatérhessenek valamennyire az EU-ba, amiből kiléptek

Ember nem lőtt még akkora mellét, mint a britek a brexittel. Most már úgy vélik, bárcsak egy rossz álom lenne, hogy kiléptek.
Terrorista állam-e Oroszország?

Terrorista állam-e Oroszország?

Az Európai Parlamentben elsöprő többséggel fogadták el azt az állásfoglalást, ami szerint Oroszország terrorizmust támogató állam.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo