hirdetés

Az elavult folyamatok hátráltatják a dolgozókat

A munkavállalók 82 százaléka gondolja úgy, hogy az elavult munkahelyi gyakorlatok visszafogják őket. A Ricoh Europe által kiadott tanulmány rávilágít arra, hogy az európai vállalatok számára kihívást jelent lépést tartani a technológia generálta változásokkal.
hirdetés

A felmérés szerint az alkalmazottak jelentős hányada, 82 százaléka érzi úgy, hogy a munkamódszereik elavultak, és hátráltatják őket abban, hogy a lehető leghatékonyabbak legyenek. Ez a jövőben hatással lesz a bevétel és profit növelési képességeikre és az ügyfelek igényeinek hatékony kielégítésére.

Nem biztos, hogy meg tudunk felelni a technológiai kihívásoknak - Kép: SXC

A válaszadók szerint a megoldás túlmutat az új technológiák és az együttműködést segítő eszközök bevezetésén. A dolgozók mindössze egy százaléka preferálta az együttműködést segítő eszközöket, és csak négy százalékuk gondolta úgy, hogy a legújabb technológiák nagyobb arányú bevezetése lenne a leginkább pozitív hatással a munkafolyamatokra. Ezek helyett a munkavállalók szerint a munkamódszerek rendszeres átvizsgálása és a nagyobb mértékű vezetői szponzoráció jelentheti a megoldást az üzletileg kritikus dokumentum folyamatok javítására.

A felmérés arra is rámutat, hogy jelentős különbség van aközött, ahogy a vezetők látják, és ahogy a munkavállalók a valóságban megtapasztalják ezeket a folyamatokat. A megkérdezett C szintű vezetők 90 százaléka szerint a dolgozók véleményét rendszeresen kikérik, és megfelelő tréningeket tartanak az új hardverek és szoftverek bevezetése kapcsán. Ehhez képest a dolgozóknak mindössze 77 százaléka gondolja úgy, hogy a véleményüket kikérik egy új technológia bevezetése előtt, és csak 76 százalékuk érzi úgy, hogy megkapják a megfelelő képzéseket.

“Minden vállalat motorját a dolgozók jelentik, akik világosan kifejezték arra vonatkozó igényüket, hogy a menedzsment jobban figyeljen azokra a dokumentum folyamatokra, amelyek a napi munkájukat támogatják. A jövőben az üzleti vezetők tisztában lesznek a változás menedzsment folyamatok fontosságával az új munkamódszerek bevezetésekor, de úgy tűnik, hogy sok európai vállalatnál ez a folyamat nem megy végbe.

Az avítt jogrendszerek akadályozzák a technológiai lehetőségek kihasználását
A back office-ra vonatkozó elavult jogrendszerek az európai vállalatok 79%-át akadályozzák meg abban, hogy korszerűsítsék üzletileg kritikus dokumentum folyamataikat – mutat rá a Ricoh Europe legfrissebb felmérése. A vállalatok nagy része azonban már felismerte az új technológiák bevezetésének pozitív hozadékait, mint például a nagyobb rugalmasság. A Ricoh Document Governance Index 2012 kutatás második része rámutat arra, hogy míg az európai cégek szerint az olyan új eszközök, mint az okostelefonok és tablet-ek segítenek az üzletileg kritikus dokumentum folyamatok kezelésében, nagyrészük nem tudja maximálisan kihasználni ezeket a technológiákat, mivel a back-end rendszereik nem képesek azokat teljes mértékben támogatni.
Ennek eredményeképp a munkavállalók úgy érzik, hogy kihagyják őket a napi munkájukat érintő döntésekből, valamint a vállalatok azt kockáztatják, hogy az új beruházások nem érik el teljes potenciáljukat,” mondta Carsten Bruhn, a Ricoh Europe ügyvezető alelnöke.

“Fontos, hogy a cégek jobban odafigyeljenek dolgozóikra, rendszeresen konzultáljanak velük és maximálisan kihasználják azok tudását és tapasztalatát. Mivel ezek az alkalmazottak dolgoznak minden nap a dokumentum folyamatokkal, ezért szervesen rész is kell vállalniuk a dokumentumfolyamat fejlesztésekben.“

További információk és maga a tanulmány itt érhető el.

hirdetés

Véleményvezér

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo