hirdetés

5 tartalmi baki keresőoptimalizálásnál

Hiába építjük ügyesen a linkeket, figyelünk a kulcsszavakra, mégis gyakran kárba vész a keresőoptimalizálásba fektetett idő. Pontosabban elvérzik weboldalunk, ha a tartalomról van szó. Íme a leggyakoribb hibák, amiket célszerű elkerülni honlapunk tartalmának feltöltésekor:

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Kép:Pixabay

A keresőoptimalizálás komoly tartalmi munka. Hiába raktunk megfelelő helyre megfelelő számú linket, hibába fizetünk akár jelentősebb összegeket is azért, hogy jobb helyre kerüljön az oldalunk, ez is kevés lehet, ha végül az oldalon egyszerűen nincs tartalom. Egy oldal tele hasznos, friss és informatív tartalommal le tud győzni egy olyat is, amire nagyságrendekkel többet költöttek.

Nézzünk néhány alaphibát, amit a tartalomgyártás során érdemes elkerülni!

1. Túl rövid szöveg

Ne használjunk nyúlfarknyi szöveget a kezdőlapon. Nem értelmezhető és a szükségesnél kevesebb, ha csak annyi szöveg van a kezdőlapon, ami épp egy linkajánlásra elegendő. Legalább 300 szó körüli szöveggel érdemes operálni ahhoz, hogy valóban hatásos legyen keresőoptimalizálási szempontból (a Word megfelelő menüpontjával könnyedén követhetjük, hol állunk.) A legtöbb ember azt hiszi, nem tud írni - de itt arról a témáról van szó, amihez a leginkább értünk, bízzunk hát magunkban! Szakértőnk pedig itt ad néhány tanácsot, hogy lendüljünk át a holtponton, ha nem megy a szövegírás!

2. Kulcsszavakkal zsúfolt honlap

Ne zsúfoljuk tele kulcsszavakkal a szöveges részt. Sokan tudják, hogy a kulcsszavakat fontos helyekre kell beírni, de aztán átesnek a ló másik oldalára és az egész honlapot kulcsszavakkal rakják tele. Ez épp az ellenkező hatást váltja ki, vagyis a sok bába közt elvész a gyerek tipikus esete.

3. Óvakodjunk a helyesírási hibáktól

Igen gyakori hiba a helyesírási hibák és az írásjelek túlzott halmozása. Jellemző, hogy egy-egy fontos mondatot az írásjelek halmozásával akarunk hangsúlyozni. Jobban járunk azonban, ha a fontos mondat inkább képaláírás, főcím vagy a fejezetek főcíme.

Kulcsszavak elhelyezése a honlapon: 5 fontos tipp
Keresőoptimalizálási aranyszabály, hogy minden oldalt úgy kell felépíteni, hogy a kereső által meghatározott kulcsszó egybe essen azzal, amire a leendő vevőink keresnek. Ez azonban nem olyan egyszerű, mint ahogy hangzik. Íme 5 tanács kulcsszavazáshoz Verdes János kkv-honlapszakértőtől.
4. Kevés aloldal

A weboldal a kezdőlapon kívüli részeit nevezzük aloldalnak. A kevés az aloldal arra utalhat, hogy a szerző nem jártas a témában. A kevés cikkekkel, információ szűkében elkészült honlapokat a Google csúnyán bünteti - vagyis hátra sorolja a találati listában. Fontos viszont, hogy az oldalunkat alapvetően a felhasználók számára tervezzük! Vagyis miközben igyekszünk elegendő információt felhalmozni, figyeljünk rá, hogy logikus és áttekinthető rendszert alkossunk, ahol tényleg megtalálhatja a látogató, ami érdekli.

5. Legyen aktuális, gyakran frissülő a tartalom

A Google mérnökei rájöttek, hogy egy informatív weboldalon újra és újra új cikkek, tanulmányok, érdekes információk, hírek vagy egyéb, jelentős olvasmány keletkezik. Ennek a hiánya elavult, kevésbé olvasmányos weboldalra utal. Tehát nem elég kipipálni a weboldal kérdést azzal, hogy egyszer feltettünk egy leírást magunkról. Ha jó helyre akarunk kerülni a listában,  indítsunk blogot (szerintünk valójában minden cégvezetőnek érdemes lenne ezt tennie, itt elmondjuk, miért), vagy legyen legalább egy "Hírek" menüpont az oldalon - itt akár megállapodások alapján más oldalaktól is átvehetünk tartalmakat, vagy épp az iparágunk legfontosabb történéseit követhetjük.

hirdetés

Véleményvezér

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból

Az osztrák vasutasoknak elegük lett magyar kollégáikból 

Tényleg egészen elképesztő, hogy a magyar vasút mennyire képtelen megfelelni a kor elvárásainak.
A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye

A magyar élelmiszer-infláció fele az állami adóemelések eredménye 

Érdekes az állami kommunikáció. Miközben folyamatosan az infláció elleni harc hőseként mutatja magát be a kormány az élelmiszer áremelkedés felét a kabinet generálta.
Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo