hirdetés

Sikeres a vállalkozóknál az évi fix öt százalékos kamattal igényelhető kölcsön

A Széchenyi Kártya Program változatlanul meghatározó szerepet tölthet be a hazai vállalkozások finanszírozásában, miután az évi fix öt százalékos kamattal igényelhető MAX+ konstrukciók vonzó alternatívát jelentenek az érintetteknek – vélik a CIB Bank szakértői. A pénzintézet tavaly is aktív szerepet vállalt a hazai vállalkozások finanszírozásában, a Széchenyi Kártya Program keretében pedig eddig közel kétezer ügyfélnek nyújtott banki hitelt.

hirdetés

A kiskereskedelmi szektorban működő vállalkozások bizonyultak a legaktívabbnak a Széchenyi Kártya Újraindítási Program eddigi szakaszában a CIB Bank tapasztalatai szerint, a termékek közül pedig a folyószámlahitel volt a legnépszerűbb. A tavalyi év közepéig futó Széchenyi Kártya Program GO! keretén belül folyósított hitelek közel 35 százaléka kapcsolódott a kiskereskedelmi szektorban érdekelt vállalkozásokhoz, míg a feldolgozóipar több mint 16, az építőipar pedig közel 12 százalékkal részesedett az új szerződésekből. A termékek szerinti megoszlást tekintve a kihelyezések közel 49 százalékát a Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel adta a CIB Banknál – ez a hányad jelentősen meghaladja a 34 százalékos piaci átlagot –, amelyet a likviditási konstrukció követett körülbelül 27, majd a beruházási hitel közel 21 százalékkal.

Vonzó az alacsony kamat (Fotó: KAVOSZ)
Vonzó az alacsony kamat (Fotó: KAVOSZ)

A múlt év második felében futó Széchenyi Kártya Program MAX-nál hasonlóan alakultak az arányok a CIB Bank tapasztalatai szerint: itt is a kiskereskedelmi szektor bizonyult a legaktívabbnak közel 47 százalékos részesedéssel, majd a feldolgozóipar és az építőipar következett több mint 17, illetve 11 százalékos aránnyal. A folyószámlahitelek részesedése a CIB Bank esetében ennél a konstrukciónál elérte a közel 67 százalékot – ami egyébként megegyezett a teljes piac átlagával –, majd a likviditási és beruházási hitelek következtek a sorban. A Széchenyi Kártya Program MAX-nál az átlagos hitelösszeg valamivel 36 millió forint felett alakult, vagyis változatlanul az a tapasztalat, hogy a vállalkozások ritkán használják ki teljesen az egyes konstrukciók nyújtotta kereteket.

hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo