hirdetés

Mi nyaralunk, az üzlet nem!

Megjelent a Piac&Profit júliusi száma, benne többek között hasznos tanácsokkal, hogyan lehet nyugodtan magunk mögött hagyni az üzletet a szabadság idejére. Elemezzük, milyen terheket jelent majd a jövő évi költségvetés a kkv-knak, foglalkozunk a távközlési adó gyakorlati hatásaival illetve az induló vállalkozások „3F"-jével.
hirdetés

Címlapon: mi nyaralunk, az üzlet nem!

Vannak dolgok, amelyeken akkor is rajta kell tartania a szemét egy cég vezetőjének, ha éppen nyaral. Szerencsére ma már, bárhol legyünk is, folyamatosan informálódhatunk a világ dolgairól éppúgy, mint saját cégünk ügyeiről és pénzügyeiről, s ha muszáj, akár még távmunkát is végezhetünk. Igaz, a nyaralás nem erre való, ezért inkább próbáljunk meg valóban kikapcsolni és kikapcsolódni. S hogy ez valóban sikerüljön, ahhoz szeretnénk összeállításunkkal egy kis segítséget adni.
Tovább a cikkhez...

Költségvetés 2013: jogos a félelem az újabb adóterhektől!

A jövő évi adótörvény-változások és az esetleges új adónemek sem ismertek még, a 2013. évi költségvetés tervezetét viszont már tárgyalja a parlament. A büdzsé tervezett bevételei viszont kétségesek, és félő, hogy a be nem folyt összegek pótlása érdekében megint csak a vállalkozásokat találja meg a kormányzat: tőlük akarja majd beszedni a költségvetésből hiányzó összegeket.
Tovább a cikkhez...

Távközlési adó: nem halunk bele?

A hazai kis- és középvállalatok már nem terhelhetők tovább. Ezt a kört a legapróbb költségnövekedés is súlyosan érintheti, így az új távközlési adó is. Néhány kisebb cég kénytelen lesz további megszorításokra, de ez nem fog érződni az országos statisztikákban. Elképzelhető, hogy a szolgáltatók eltérő üzletpolitikájának következtében megéri átszerződni.
Tovább a cikkhez...

Induló vállalkozások: 3F

FFF: friends, famlilies, fools, azaz a barátok, a család és a bolondok adnak pénzt egy vállalkozás megkezdéséhez, szól a mondás. Az üzlet beindítása a világon sehol nem egyszerű. Magyarországon is vannak lehetőségek, csak kevesen tudnak élni velük.
Tovább a cikkhez...

Rio+20-csúcskonferencia: plusz vagy mínusz?

Hiába tettek 513 milliárd dolláros ígéreteket a tárgyaló országok, zöld aktivisták mégis kész átverésnek nevezték a nemzetközi klímapolitikai tárgyalások újabb fordulóját. Inkább csak általános célkitűzések deklarálására futotta a riói résztvevőknek, mintsem a megvalósítás tételes és határidőkhöz kötött kidolgozására.
Tovább a cikkhez...

hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo