Megjelent a Magyar Pénzügyi Almanach 2014-2015

Közel negyedszázados hagyományaihoz híven, ezúttal közel 540 oldalon ad átfogó áttekintést a devizahitelezés évtizedét kisebb-nagyobb sebekkel talán az idén végleg maga mögött hagyott hazai pénzügyi intézményrendszerről a Magyar Pénzügyi Almanach XXIV. évfolyama.

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Közel negyedszázados hagyományaihoz híven, ezúttal közel 540 oldalon ad átfogó áttekintést a devizahitelezés évtizedét kisebb-nagyobb sebekkel talán az idén végleg maga mögött hagyott hazai pénzügyi intézményrendszerről a Magyar Pénzügyi Almanach XXIV. évfolyama. Az idei kötetet ezúttal is a Magyar Közgazdasági Társasággal közösen szervezett konferencián mutatta be a TAS kiadó Budapesten 2014. december 11-én.

A Magyar Pénzügyi Almanach egyetlen eddigi évfolyama sem bizonyul majd annyira kortörténeti dokumentumnak, mint az idei, hiszen az érettségi előtt álló középiskolai osztály diákjaihoz hasonlóan ebben az összetételben utoljára szerepelnek benne a bankrendszer tagjai. Túlzás nélkül állítható, hogy a rendszerváltás óta nem volt olyan mozgalmas év, mint a 2014-es, ahol bankok és takarékszövetkezetek szűntek meg, vagy alakultak át, illetve cseréltek tulajdonost, s nem kell különösebb tehetség annak megjóslásához, hogy e tendencia a banki elszámoltatás évének kikiáltott 2015-ös esztendőben sem törik meg. Elhozva ezzel a berkeken belül és kívül lévők által már évek óta beharangozott, de eddig még meg nem valósult konszolidációt, koncentrációt a szektorban.

A pénzügyek világában eligazodni szándékozóknak hasznos információ- és adatdömping mellett ezúttal is szerepelnek a 2014-es évet értékelő írások, melyek a hagyományokhoz híven autentikus szerzők tollából származnak. Tizenhét gazdaságpolitikus, államigazgatási vezető, kutató, gyakorló pénzügyi szakember vetette papírra véleményét arról, vajon a válság hetedik évében tényleg vége van-e a szűk esztendőknek, nemcsak Magyarországon, hanem globálisan, s az alagút végén látszódó fény már a kijáratot jelzi-e.

Az Almanach az ez évivel együtt immár 90 magyar és angol nyelvű kötetben, összesen közel 77 ezer oldalon, egységes szerkezetben tekintette át a Magyarországon működő pénzügyi szervezetek történetét, tevékenységét, stratégiai elképzeléseit, a társaságok pénzügyi adatait és a vezető testületeinek összetételét.

Véleményvezér

Bajban a NER cégek a tőzsdén

Bajban a NER cégek a tőzsdén 

Egyszerre több NER cég került gyengülő pozícióba.
Orbán Viktor barátja teljesen más irányba megy, mint a magyar miniszterelnök gondolta

Orbán Viktor barátja teljesen más irányba megy, mint a magyar miniszterelnök gondolta 

Argentína teljesen más modellt választ, mint Magyarország.
Magyarország jobban teljesít, ja mégsem

Magyarország jobban teljesít, ja mégsem 

Valami újat kellene végre kitalálniuk a magyar országvezetőknek.
Milliós kórházvezetői fizetések, Hadházy Ákos felháborodott

Milliós kórházvezetői fizetések, Hadházy Ákos felháborodott 

Bérharc az egészségügyben.
Teljes bukta a kormány családbarát programja

Teljes bukta a kormány családbarát programja 

Nem vagyunk képesek még a társadalom reprodukálására sem.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo