A közép-magyarországi régió idegenforgalmi stratégiájával összhangban turisztikai célú látogatócentrum létrehozását kezdi meg az Agárdi Pálinkafőzde. A 2002-ben alapított, majd árbevételét 2004-ben megduplázó cég ennek érdekében új felügyelő bizottságot választott, dr. Niklai Ákos, az ismert idegenforgalmi és gasztronómiai szakember elnökletével. Az Agárdi pálinka iránti fokozódó érdeklődés kielégítése érdekében pedig a
cég több tízmilliós beruházással megnövelte az üzem erjesztő és lepárló kapacitását. A premium pálinkák készítésében - a nemzetközi Destillata párlatversenyen több alkalommal - a legeredményesebb hazai üzemnek nyilvánított Agárdi Pálinkafőzde múlt heti taggyűlése új célokat fogalmazott meg. Ezek között első helyen - az utazásszervezők és magánszemélyek részéről egyaránt tapasztalt keresletnövekedés kielégítése érdekében - az erjesztő és a lepárló kapacitás bővítése áll. A több tízmillió forintos beruházás eredményeként az erjesztőtér befogadóképessége évi 80 ezer literre bővül, a jelenlegi lepárló helyett pedig a ma Európában a legkorszerűbbnek számító két, számítógép-vezérlésű berendezést állítanak munkába. A várhatóan 2006 tavaszára elkészülő fejlesztéssel az agárdi manufaktúra nemcsak a hazai fogyasztókat tudja majd ellátni, de a korábbinál erőteljesebben nyithat a külpiacok felé is.
Az Agárdi Pálinkafőzde, mely elsősorban a legmodernebb berendezések, a pálinkakészítés újszerűsége, és a minőség megóvására irányuló törekvése miatt vált ismertté, jelenleg is rendszeresen fogad látogatókat. Befogadóképessége azonban határokat szab az érdeklődők és a nyílt napok számának. A 45-50 fő befogadására alkalmas látogatócentrum tervezésekor a szervezők azt is kilátásba helyezték, hogy a helyiség a jövőben konferenciák, összejövetelek és szakmai továbbképzések megtartására is alkalmas legyen. Mindezeket figyelembe véve az új létesítmény a kedvező turisztikai adottságokkal rendelkező régió fontos állomása lehet.
cég több tízmilliós beruházással megnövelte az üzem erjesztő és lepárló kapacitását. A premium pálinkák készítésében - a nemzetközi Destillata párlatversenyen több alkalommal - a legeredményesebb hazai üzemnek nyilvánított Agárdi Pálinkafőzde múlt heti taggyűlése új célokat fogalmazott meg. Ezek között első helyen - az utazásszervezők és magánszemélyek részéről egyaránt tapasztalt keresletnövekedés kielégítése érdekében - az erjesztő és a lepárló kapacitás bővítése áll. A több tízmillió forintos beruházás eredményeként az erjesztőtér befogadóképessége évi 80 ezer literre bővül, a jelenlegi lepárló helyett pedig a ma Európában a legkorszerűbbnek számító két, számítógép-vezérlésű berendezést állítanak munkába. A várhatóan 2006 tavaszára elkészülő fejlesztéssel az agárdi manufaktúra nemcsak a hazai fogyasztókat tudja majd ellátni, de a korábbinál erőteljesebben nyithat a külpiacok felé is.
Az Agárdi Pálinkafőzde, mely elsősorban a legmodernebb berendezések, a pálinkakészítés újszerűsége, és a minőség megóvására irányuló törekvése miatt vált ismertté, jelenleg is rendszeresen fogad látogatókat. Befogadóképessége azonban határokat szab az érdeklődők és a nyílt napok számának. A 45-50 fő befogadására alkalmas látogatócentrum tervezésekor a szervezők azt is kilátásba helyezték, hogy a helyiség a jövőben konferenciák, összejövetelek és szakmai továbbképzések megtartására is alkalmas legyen. Mindezeket figyelembe véve az új létesítmény a kedvező turisztikai adottságokkal rendelkező régió fontos állomása lehet.