Az állam építi ki az e-útdíj redszert

Lesz e-útdíj, a pénztárgépeket bekötik a NAV-hoz. A költségvetésbe idén be fognak folyni azok a bevételek, amelyeket e forrásból várnak, az idei büdzsé éppúgy megáll majd a lábán mint a tavalyi és az az előtti - nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Vásárosnaményban, a kihelyezett kormányülés után.

Az állam saját hatáskörében valósítja meg az elektronikus útdíjszedési rendszert - jelentette be a kabinet döntését Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Vásárosnaményban, a kihelyezett kormányülés után tartott sajtótájékoztatón. 

E-útdíj: nem lesz új pályázat

Jó mulatság volt...
"Köszönjük szépen, nagyon jót szórakoztunk, jó mulatság volt, kiírtuk a pályázatot, beadták a cégek, elbíráltuk, szerződni akartunk, aztán nem írták alá. Még egyszer ezt a kabarét nem adjuk elő" - közölte a miniszterelnök az MTI tudósítása szerint a kormányülést követően.
Miután  nyertes Getronics az elektronikusútdíj-tendertől visszalépett a kormányfő tájékoztatása szerint a a kabinet két lehetőséget mérlegelt: új pályázat kiírását és az állami, tehát közbeszerzés nélküli megvalósítást. Végül az utóbbi mellett döntöttek. 

Orbán Viktor szerint az államnak igenis rendelkeznie kell azzal a képességgel, hogy ha be akar vezetni egy használatarányos újdíjat, akkor azt mindenfajta külső segítség nélkül meg tudja oldani. A költségvetésben rendelkezésre fog állni az a bevétel, amelynek az e-útdíjból kell befolynia - idézte Orbán Viktort a Távirati Iroda.

Pénztárgépek: olyan csúszás nem lesz, ami veszélyezteti a bevételeket

Több sebből vérzik a pénztárgépek hálózatba kötésének terve
Sok még a bizonytalanság a pénztárgépek Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) történő bekötése ügyében. Egyelőre az látszik, hogy viszonylag kicsi az esélye a március végi határidő tartásának.
A pénztárgépeknek az adóhatósághoz történő bekötéséről a miniszterelnők  úgy fogalmazott: "mindenki tudja, hogy Magyarországon divatos jövedelemforrás az áfacsalás", a kormány azonban lépésről lépésre gátat akar szabni ennek. Az új rendszer bevezetésében nem lehetséges olyan csúszás, amely a tervezettnél nagyságrendileg kevesebb bevételt hozna ebből a forrásból a költségvetésnek".

Az idei központi költségvetés mind a bevételeket, mind a kiadásokat illetően biztonságos - emelte ki Orbán Viktor hangsúlyozva, hogy - az idei büdzsé éppúgy meg fog állni a lábán, ahogy a 2012-est, a 2011-est is végrehajtotta a kormány. "Meg fogja hozni a biztonságot, a kiszámíthatóságot és a kívánt pénzügyi eredményeket" - mondta a miniszterelnök.

Érthető közüzemi számlák lesznek

A kormány a mai ülésén megvitatta a bonyolult számlák kérdését is. "Olyan számlaképet kell előállítaniuk a szolgáltatóknak, hogy megértsék az emberek, mi a fészkes fenét tartanak a kezükben" - mondta a kormányfő. A Fónagy János államtitkár vezette kormányzati bizottság és a Németh Szilárd irányította fideszes munkacsoport február elején tesz jelentést a kabinetnek.

 

Véleményvezér

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon  

Két ábra mutatja, hogy az európai országokban hogyan változott a zöldségek és gyümölcsök ára 2014 és 2023 között.
Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo