Az állam építi ki az e-útdíj redszert

Lesz e-útdíj, a pénztárgépeket bekötik a NAV-hoz. A költségvetésbe idén be fognak folyni azok a bevételek, amelyeket e forrásból várnak, az idei büdzsé éppúgy megáll majd a lábán mint a tavalyi és az az előtti - nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Vásárosnaményban, a kihelyezett kormányülés után.

Az állam saját hatáskörében valósítja meg az elektronikus útdíjszedési rendszert - jelentette be a kabinet döntését Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Vásárosnaményban, a kihelyezett kormányülés után tartott sajtótájékoztatón. 

E-útdíj: nem lesz új pályázat

Jó mulatság volt...
"Köszönjük szépen, nagyon jót szórakoztunk, jó mulatság volt, kiírtuk a pályázatot, beadták a cégek, elbíráltuk, szerződni akartunk, aztán nem írták alá. Még egyszer ezt a kabarét nem adjuk elő" - közölte a miniszterelnök az MTI tudósítása szerint a kormányülést követően.
Miután  nyertes Getronics az elektronikusútdíj-tendertől visszalépett a kormányfő tájékoztatása szerint a a kabinet két lehetőséget mérlegelt: új pályázat kiírását és az állami, tehát közbeszerzés nélküli megvalósítást. Végül az utóbbi mellett döntöttek. 

Orbán Viktor szerint az államnak igenis rendelkeznie kell azzal a képességgel, hogy ha be akar vezetni egy használatarányos újdíjat, akkor azt mindenfajta külső segítség nélkül meg tudja oldani. A költségvetésben rendelkezésre fog állni az a bevétel, amelynek az e-útdíjból kell befolynia - idézte Orbán Viktort a Távirati Iroda.

Pénztárgépek: olyan csúszás nem lesz, ami veszélyezteti a bevételeket

Több sebből vérzik a pénztárgépek hálózatba kötésének terve
Sok még a bizonytalanság a pénztárgépek Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) történő bekötése ügyében. Egyelőre az látszik, hogy viszonylag kicsi az esélye a március végi határidő tartásának.
A pénztárgépeknek az adóhatósághoz történő bekötéséről a miniszterelnők  úgy fogalmazott: "mindenki tudja, hogy Magyarországon divatos jövedelemforrás az áfacsalás", a kormány azonban lépésről lépésre gátat akar szabni ennek. Az új rendszer bevezetésében nem lehetséges olyan csúszás, amely a tervezettnél nagyságrendileg kevesebb bevételt hozna ebből a forrásból a költségvetésnek".

Az idei központi költségvetés mind a bevételeket, mind a kiadásokat illetően biztonságos - emelte ki Orbán Viktor hangsúlyozva, hogy - az idei büdzsé éppúgy meg fog állni a lábán, ahogy a 2012-est, a 2011-est is végrehajtotta a kormány. "Meg fogja hozni a biztonságot, a kiszámíthatóságot és a kívánt pénzügyi eredményeket" - mondta a miniszterelnök.

Érthető közüzemi számlák lesznek

A kormány a mai ülésén megvitatta a bonyolult számlák kérdését is. "Olyan számlaképet kell előállítaniuk a szolgáltatóknak, hogy megértsék az emberek, mi a fészkes fenét tartanak a kezükben" - mondta a kormányfő. A Fónagy János államtitkár vezette kormányzati bizottság és a Németh Szilárd irányította fideszes munkacsoport február elején tesz jelentést a kabinetnek.

 

Véleményvezér

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban

Románia is lehagyott minket a várható élettartam statisztikákban 

80 felett már nincs sok esélyünk.
A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben

A francia elnök szerint a kis nemzeti vállalatok versenyképtelenek a nagy globális cégekkel szemben 

A francia elnök keményen beszólt az európai gazdaságpolitikának.
Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága

Az osztogató-fosztogató állam nagyon drága 

A kormány tavalyi, többször módosított hiánycélja sem teljesült.
Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják

Jobbról és balról is immár Magyar Péter nemiségét firtatják 

Lassan mulatságba fullad a magyar elit kommunikációs vergődése.
Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben

Minimum nettó 800 ezer forintos fizetés a Lidlben 

Nem álom, valóság.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo