hirdetés

A földművelési tárca szerint sikeres volt a déli nyitás

Afrika Expót tartottak Budapesten, magyar agrárszakemberek kutatás-fejlesztés területén működnének együtt az afrikai országokkal, közelebbről Ugandával és Nigériával.

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

hirdetés

Magyarország még intenzívebb partneri kapcsolatot kíván kialakítani az afrikai kontinens országaival - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Afrika Expó megnyitó ünnepségén, Budapesten. Nagy István hangsúlyozta az afrikai országok és Magyarország részéről is komoly az igény a további magas szintű együttműködésre, a „déli nyitás” politikáját pedig eredményesnek nevezte.

A „déli nyitást” még 2015-ben hirdette meg a kormány, ennek keretében számos magyar kereskedőház nyílt, nagyrészt afrikai országokban. Tavaly év végén azonban ezek jelentős részét veszteségesség miatt be kellett zárni: a kereskedelmi állomások fenntartása havonta mintegy 36 millió forintba került az államnak, ezért a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. tavaly decemberi hatállyal megszüntetett öt kereskedőházat Latin-Amerikában, négyet-négyet Afrikában, illetve Ázsiában, egyet Európában.

Nagy István most arról beszélt, kutatás-fejlesztés területén jöhet létre kooperáció Afrikával. Az afrikai országok jelentős mennyiségű nyersanyaggal és hatalmas termőföldekkel rendelkeznek, viszont a szaktudás hiánya miatt Magyarországnak nagy szerepe lehet a mezőgazdasági fejlesztések, vagy a megújuló energia-ipari kutatások terén.

Az államtitkár arról is szólt, hogy a Földművelésügyi Minisztérium napirendjén szerepel a Teleki Sámuel magyar-afrikai ökológiai intézet létrehozása. Ez a tervek szerint egy állandó, a magyar kutatási, innovációs, tudományos és oktatási együttműködést támogató afrikai magyar intézet lesz. Nagy István fontosnak nevezte az ugandai agrár szaktanácsadási oktatási projektet, melynek célja, a migráció csökkentése, az agro-biodiverzitás fenntartása, a családi farmok életképessé tétele és a Magyarországról Ugandába irányuló tudás- és technológia transzfer hatékonyság növelése. Nigériában egy olyan gazdaság létrehozása a cél, melyen keresztül a magyar növénytermesztési technológiák ismerhetők meg.

hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo