hirdetés

Magyar üzletfejlesztési siker a nemzetközi díjátadókon

Azt már sokan tudják a világon, hogy a magyar tudásalapú cégek komoly erőt képviselnek világszerte. Viszont még ezeknek a világhírű cégeknek is nagy kihívást okoz, hogy egyedi tudásukból valódi üzletet építsenek. Ebben a tekintetben elmaradunk a legnagyobb gazdaságokkal rendelkező országoktól, így több esetben az igazi pénzt sokszor kevesebb tudással is mások képesek realizálni. Ezért is örömteli, hogy a hazai üzletfejlesztési piac vezető szereplője, a Mentors & Partners Group a 2020-as teljesítményének köszönhetően komoly nemzetközi díjakat gyűjt be egymás után.
hirdetés

Lokális cégek ereje

A vírus következtében teljesen átrendeződnek az erőviszonyok az üzleti szereplők között. Már a 2008-as nemzetközi gazdasági válság után megfigyelhető volt, hogy előretörtek az unikális szakmai tudással rendelkező, kisméretű cégek, és komoly eredményeket értek el bizonyos szektorokban. A 2020-as évben érthető módon komolyan felerősödött ez a tendencia az üzletfejlesztési területen, hiszen manapság minden az újrastrukturálásról szól. Ebben a szegmensben lett meghatározó szereplő a magyar tanácsadó cég. Az elmúlt egy évben realizált sikereik közül leginkább bevételi növekményüket (a bevétel duplázásával milliárdossá nőtt a csoport), a fejlesztett partnereik átlagos 68%-os bevételnövekedését és az ezt a mértéket meghaladó profitnövekedését, a COVID-19-es időszakra egyedileg kifejlesztett üzleti stratégiáikat, szervezetfejlesztési eszközeiket, és a vírushelyzet menedzselését támogató, egyéni és csapatsportokban alkalmazott mentális megoldásaikat – melyekkel több sportoló olimpiai részvételében vállaltak fontos szerepet világszerte – említik meg.

 

Mentors & Partners Group és a RISE

A Mentors & Partners Group üzletfejlesztési tanácsadással, azon belül is egy speciális műfajjal, a business mentoringgal foglalkozik. Ezt az egyedi üzletfejlesztési megoldást ők alakították ki, amelynek lényege, hogy egybegyúrják a hagyományos tanácsadás projektszemléletű megoldásait a business coaching humán oldalon fejlesztő módszereivel. Így tulajdonképpen a megbízó partnerek elsőszámú vezetőinek, felsővezetőinek egyéni fejlesztésén keresztül valósítják meg az aktuális kihíváshoz rendelt üzletfejlesztési programokat. Így nemcsak egy adott, aktuális probléma kerül lezárásra, hanem a menedzserek is komoly tapasztalatot szereznek a megoldások kidolgozásában és gyakorlati megvalósításában. Ennek köszönhetően egy következő kihívással már sikeresebben szállnak szembe. Az üzletfejlesztés középpontjában az ember áll, ezért az üzleti stratégia, a termékkoncepciók, a szervezetfejlesztés, a brandépítés és az imázsépítő kommunikációs munkák is az emberek megértésén alapulnak. Ehhez hívják támogatásul a közel húsz éve folyamatosan fejlődő RISE döntéshozatali mechanizmust beazonosító rendszerüket – magyar, amerikai, francia fejlesztés, amelyen 12 ország szakemberei dolgoztak/dolgoznak –, amely a hagyományosan használt pszichológiai teszteket generációkutató, szociológiai, történelmi, social media profiling és hazugságvizsgálati elemek alkalmazásával helyezi a személyiség- és viselkedéselemzés egy új dimenziójába. Ezzel a tudásháttérrel hajtották végre a fejlesztéseket az üzleti életben, a sportban és az oktatásban.

 

Nemzetközi elismerések

A magyar vállalkozások nemzetközi piacon történő megmérettetéskor több szempontból is kihívások előtt állnak. Bár a globalizáció folyamatosan fókuszba helyezi a kis országok képviselőit is, nehéz a nemzetközi figyelmet megragadni a nemzetközi díjak világában. Ez még inkább igaz egy olyan üzleti területen, mint az üzletfejlesztés, ahol a nagyok uralják a piacot. Bár pont a BIG4-ba vetett bizalom csökkenése okozza a komoly szakmai tudással rendelkező szereplők előrébb lépését, a nemzetközi figyelem szempontjából ők még úttörők. Ezért is komoly fegyvertény, hogy ugyanazon évben, pont a pandémia évében a cég három területről is igen komoly elismerést kapott. A Mentors & Partners Group az Innovation & Excellence Awards 2021-en a „Most Innovative Business Advisory Firm” kategória nyertese lett, tekintettel a COVID-19 időszakban, elsősorban a szervezetfejlesztés és az üzleti stratégia területein bemutatott új megoldásainak köszönhetően, melyek a partnereik számára komoly növekményt biztosítottak 2020-ban. A RISE rendszer a Corporate Vision Awards 2020 év végi értékelésén a „Leading Innovators in Corporate Behavioural Development” díjat kapta, az üzleti területre fejlesztett COVID-19 komplex értékeléseknek és a Tokiói Olimpiára készülő csapat- és egyéni sportolók részére fejlesztett speciális krízishelyzetet elemző és értékelő, annak menedzselését támogató komplex tesztjeinek köszönhetően. Talán nem meglepő ezek után, hogy a cég CEO-ját, Palencsár Miklóst pedig a CEO Today Europe Awards 2021 szakmai zsűrije több mint 8000 jelölt közül választotta be Európa legjobb CEO-i közé, elsősorban a cég sikeres menedzselése, a megbízó partnerek, a CEO privát mentoring partnereinek és a cég szervezetében lévő kollégák fejlesztésében elért eredményeinek köszönhetően. Ezekről a sikerekről, a CEO személyéről és a vele történő munkáról – a CEO Today Europe Awards metodikája alapján – maguk az érintettek számoltak be.

Az egyedi és erős szakmai tudás elengedhetetlen ahhoz, hogy a COVID-19 vírushelyzetet menedzselni tudják, az újraindulást pedig sikeressé tudják tenni az üzleti és sportélet szereplői. Az üzletfejlesztésben az általános sablonok, a „dobozos termékek” nem működnek. Egyre több hazai cég keres és alkalmaz valóban rájuk formált üzleti megoldásokat. A cégtulajdonosok és cégvezetők konkrét elvárása a sablonok elkerülése, és a saját kihívásaikra választ adó fejlesztések. A hazai sport területén is egyre több szakember számára természetes, hogy a mentális felkészítés egy olyan folyamat és eszköz, amelyben a világ legjobbjainak szintjére szükséges felzárkózni az utánpótlásfejlesztésben vagy a válogatott eredmények javítása érdekében. Ezeken a területeken tartozik immáron a világelitbe az MPG, így nem meglepő, hogy egyre több magyar sikerben vállalnak szerepet.

hirdetés

Véleményvezér

Laikusok döntöttek Donald Trump peréről

Laikusok döntöttek Donald Trump peréről

Donald Trump az első egykori elnök az Egyesült Államok történelmében, aki ellen vádat emeltek bűncselekmény miatt.
Jó-e nekünk, hogy Finnország csatlakozik a NATO-hoz?

Jó-e nekünk, hogy Finnország csatlakozik a NATO-hoz?

A magyar után a török parlament is jóváhagyta Finnország NATO-csatlakozását.
Lista, mi minden élelmiszert, napi cikket lehet olcsóbban venni Ausztriában

Lista, mi minden élelmiszert, napi cikket lehet olcsóbban venni Ausztriában

Múlt év nyarán jeleztük először, hogy mennyi mindent lehet olcsóbban kapni egy osztrák élelmiszerboltban, mint nálunk.
A gazdag gazdag maradt, a szegény pedig szegény

A gazdag gazdag maradt, a szegény pedig szegény

Már több évtizede ígérik politikusaink, hogy nemsokára utolérjük Ausztriát. Nincs sok remény.
Már a katasztrófaturizmus sem a régi

Már a katasztrófaturizmus sem a régi

A népirtások helyszínei nagy kedvencek a katasztrófaturisták célpontjainak listáján.
Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

2018 áprilisában a Fidesz parlamenti képviselői Orbán Viktor vezényletével elbontották a Kossuth téri kordont, ma már ugyanez tilos.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo