A 2015. évi Országos Menedzser Teniszbajnokság döntője

2015. október 13. kedd - 14:20 / piacesprofit.hu
  •    

Az idei Manager Open , azaz az immár XI. Országos Menedzser Bajnokság döntőjére a hagyományoknak megfelelően a budai Park Tenisz Klub kiválóan előkészített pályáin került megrendezésre.

Mind a tíz regionális helyszínről érkeztek cégvezetők , vállalkozók és menedzser teniszezők , és a győztesek közül egyedül az agárdi László- Szécsi páros hiányzott. Sokan neveztek a kiegészítő számokra is , nevezetesen az Open , azaz nyílt versenyszámra , amely gyakorlatilag egy külön verseny volt továbbá arra a táblára , amely női – és vegyes párokból valamint 65.évnél idősebb férfi párosokból állt.

A megnyitó során Hámori Tamás versenyigazgató mutatta be Szirmák Botondot , a Menedzserek Országos Szövetsége nemrég megválasztott elnökét , a Provident Zrt vezérigazgatóját , Pintér Balázst a Menedzser Alapítvány vezetőjét valamint Nagy Csillát , a Park Tenisz Klub igazgatóját , a rendezvény háziasszonyát. A MOSZ elnöke reményét fejezte ki , hogy a résztvevők közül később majd több jövőbeni tagot is üdvözölhet a megújult szövetségben.  Pintér Balázs arról szólt , hogy a tervek szerint a jövő évtől már saját web oldala lesz a Bajnokságnak , ami nagy segítséget fog jelenteni a rendezőknek. Nagy Csilla a klub ingyenes szolgáltatásaira és az ízletes 3 fogásos ebédre hívta fel a figyelmet. Hámori Tamás személyesen is üdvözölte és bemutatta a támogatók közül a versenyre jelentkezett Amberger Árpádot , a Globomax Zrt és az Önkormányzati TV vezérigazgatóját , Kaszás Ferencet , az IMPS fejvadász cég vezetőjét , Szugyiczky Andrást az Autó-Licit Kft tulajdonosát , Gaál Andrást , aki ez évben is elkészítette , természetesen a tavalyitól eltérő színben, a Manager Open kitűzőjét valamint Schulze Karolina masszőrt , aki rövid lazító masszásban fogja részesíteni az éppen nem játszó résztvevőket.

Palásthy Levente versenybíró által kihirdetett sorsolást követően a Bajnoki táblával kezdődtek el a küzdelmek. Itt azonnal egyenes kiesésre került sor , azonban nem a szokásos hat , hanem a kilenc nyert játékig tartott minden egyes mérkőzés. A budapesti Amberger Árpád – Kincses Attila pár ,  salgótarjáni páros elleni könnyű győzelme után már nem bírt a Hegyi József – Hegyi Zoltán kettőssel , a legutóbbi kecskeméti régiós viadal nyertesével , akik ezzel a győzelemmel már a legjobb 4 közé jutottak. Az ugyancsak fővárosi Kovács Krisztián – Őri Ádám duó az elődöntőbe jutásért a pontversenyben vezető , idén két regionális versenyen is első helyet elérő Horváth Sándor- Úr Viktor párt verték meg meglehetősen sima összecsapásban. A debreceni viadal győztes párosának az Id.Hegyi József – Bozsik Attila kettősnek a salgótarjáni győztes Tóth Péter – Dán Zsolték ellen kellett kiharcolni az elődöntőbe jutást. A legalsó ágon a szegedi régiós viadal győztes párosa a Dorka András – Trója Tibor a gyöngyösiek legjobb párja legyőzését követően , nagy meglepetésre , a korábbi bajnok , és ez évi győri első Birtha Gábor – Somogyi Zsolt párnál is jobbnak bizonyultak és így kerülte a legjobb 4 közé.

Az elődöntőben mindkét oldalt szoros küzdelem alakult ki. A Kovács-Őri páros a Hegyi testvér párnál , Bozsikék pedig a Dorka –Trója kettősnél bizonyultak jobbnak. A döntőben a frissebb Kovács kettős már könnyebben tudott nyerni a Bozsik Attila által vezetett pár ellen és nyerték el a 2015.évi menedzser páros bajnoki címet.

Az Open versenyszámban először csoportokon belül mérkőztek meg a párosok, itt valamint a főtáblán az első fordulóban különösebb meglepetés nem született. Elvérzett viszont ezután a kecskeméti Szücs Enikő –Som Imre vegyes páros , akik előzőleg jó néhány férfi párt is megvertek. Az elődöntőben a székesfehérvári Berezvai Kolos – Takács Tibor a Zimányi Róbert – Halmy Zsolt budapesti duót , a  Kószó István – Nagy Attila pedig a gyöngyösi Fricz Dániel – Bagi Péter párt verte meg. A döntő rendkívül színvonalas labdameneteket hozott, amelyet a közönség sok esetben tapssal jutalmazott. Bár Berezvaiék majdnem végig vezettek, a pesti pár az utolsó pillanatban fordítani tudott és Kószóék ha minimális különbséggel, de megnyerték a mérkőzést.

A Vigaszdíjban , amelyben mind a Bajnoki , mind az Open versenyből kiesők részt vehettek , a papírformának megfelelő párosok jutottak tovább. A legjobb 4 közé jutott a székesfehérvári Kiss Zoltán – Galgóczy Ákos pár , többek között a versenyszám megnyerésére is esélyes Tóth Péter – Dán Zsolt duó legyőzésével  , míg a többiek : a gyöngyösi Ludányi Zoltán – Bengyel Zsolt , a Lászka Milán – Tóth Dániel / Bp – Kecskemét / továbbá a Horváth Sándor – Úr Viktor könnyebb ellenfelekkel találkoztak. Ezután Ludányiék Kisséket csak óriási csata után , míg Horváthék Lászkáékat simán győzték le. A döntőben már kijött a nagyobb tudás és a Horváth – Úr pár küzdelmesebb mérkőzésen de végeredményben biztosan nyerték meg a versenyszámot.

A Kiegészítő számban a győzelmet az összeszokott fővárosi Almai János- Fülöp István duó nyerte meg a döntőben a szinvonalas játékot bemutató Sklyarova Galina – Garamvölgyi Erika / előző korábbi válogatott atléta / női pár legyőzésével. A harmadik helyet a Nagy Csilla – Moldiczky Géza vegyes páros szerezte meg  , akik a helyosztón a kecskeméti Gyenes Kata – Havas Orsolya párnál bizonyultak jobbnak.

A bajnoki , a Masters tábla befejezésével , ahol a helyezettek a szokásos pontok dupláját szerezték, természetesen eldőlt a pontverseny , amely végül is igen szorosan alakult. Bár a budapesti  Horváth – Úr kettős az eddigi 20 pontjához itt csak 2 pontot szerzett , 22 ponttal ők lettek az elsők. A második a most szerzett 6 pontjukkal a budapesti-szegedi „ vegyes” pár a Dorka- Trója kettős lett 20 ponttal , míg a harmadik helyet a most döntős Bozsik –id. Hegyi páros szerezte meg  19 ponttal. Negyedik – ötödik helyen holtversenyben az agárdi László- Szécsi és a bajnoki győztes Kovács- Öri duó végzett egyaránt 16 ponttal. A hatodik hely pedig a Hegyi testvérpáré lett , ők 15 pontot szereztek. Az első hat helyezett értékes tárgyi ajándékban részesül , amelyek átadására a november 28-án , a Corinthia Budapest hotelben megrendezendő Manager Open Gála keretében kerül sor.

Mint ahogy korábban, most is bebizonyosodott , hogy a Manager Open az ország legértékesebben díjazott társasági , szabadidős és üzleti teniszversenye. Az ünnepélyes díjkiosztón Pintér Balázs és Hámori Tamás adta át a győztes párnak és a helyezetteknek a Kalocsai Porcelánfestő Kft. kézzel festett óriás vázáit , a vigaszverseny nyertes párjának és a további helyezetteknek a kézzel festett egyedi érmeket , az Open szám győztesének a neves mandala festő Boros Betty kerámia alkotását , a Kiegészitő páros szám győztesének a Pauker Nyomda művészeti albumokból összeállított díjcsomagját. Az egyes számok győztesei és helyezettjei , ezeken kívül ,  a Corinthia szálló ,  a Piac&Profit kiadó , az Autó-Licit Kft , a Béres Rt , az Intersport , az Isostar ajándék csomagjait is kézhez kapták. A versenyigazgató egyúttal köszönetet mondott a verseny sorozat további szponzorainak , így az Abigail Galériának , a Dessewffy-David Ügyvédi Irodának , a Globomax Zrt-nek és az Önkormányzati TV-nek ,a KPMG-nek , a Parfüm Line Kft-nek , az IMPS-nek , a Danubius Hotelnek , a Neckermann Utazási Irodának továbbá az teniszlabda.hu web áruháznak.

A díjakat növelték egyéni felajánlások is. Így a két legidősebb résztvevő : a 78 éves Dr Langer Antal , a Reg-Info Kft ügyvezetője továbbá a 74 éves Somorjai László az Art Galéria tulajdonosától egy –egy értékes képet kapott ajándékba míg Zimányi Róbert , a GÓÓÓL-Öröm című kiadvány szerzője személyesen adta át a Bajnoki valamint az Open szám győztes párjának könyvének egy-egy dedikált példányát. A verseny összes résztvevője pedig megkapta a XI.Manager Open kitűzőit.  A verseny során – a kiadók támogatása következtében – a Piac&Profit mellett a Figyelő üzleti hetilap, a Manager Magazin havi magazin és a Magyar Üzleti Világ negyedéves kiadvány aktuális példányai továbbá a Neckermann Utazási Iroda legújabb utazási is ajánlatai is elérhetők voltak.