Nem csak a húsz éveseké az egyetem Bécsben

2018. szeptember 10. hétfő - 18:05 / piacesprofit.hu
  •    

Az 55 év feletti korosztály számára dolgozott ki képzési programot a Bécsi Egyetem. A Studium Generale néven induló szak 12 modulból áll és nem muszáj az egészet elvégezni.

2019 márciusától már nem csak a 20 éveseké lesznek a Bécsi Egyetem előadótermei: az élethosszig tartó tanulás jegyében ugyanis külön a nyugdíjas korosztály számára is összeállított egy szakot az intézmény.

Bécsi nyugdíjasok © PID / Martin Votava

Bécsi nyugdíjasok © PID / Martin Votava

A Studium Generale 12 diszciplínát foglal magában, oktatnak például szociológiát, kommunikációt, molekuláris biológiát, jogot és filozófiát. A képzés célja, hogy a nyugdíjba vonulók végre azt tanulhassák, ami mindig is érdekelte őket, de sosem volt idejük rá.

Éppen ezért nem kötelező az egész képzést elvégezni, aki akarja, az 420 euróért befizetheti magát egyetlen modulra is. Ehhez még érettségi sem szükséges.

Bécs lett a világ legélhetőbb városa
Bécs lett a világ legélhetőbb városa az Economist toplistáján. Az osztrák főváros a stabilitás, egészségügy és a természetes környezet kategóriákban teljesített kiemelkedően.

De el lehet végezni a 12 modult egyben, 4-6 szemeszter alatt is – ebben az esetben 4.800 euró a tandíj. Aki egyetemi diplomára vágyik, annak további három szemesztert kell teljesítenie, és a megszokott módon diplomadolgozatot kell írnia, illetve megvédenie azt. Ez további 1.200 eurós kiadást jelent.

Az új képzésre 2018 decemberéig lehet jelentkezni, ezt követően mindig márciusban és októberben indítják a szakot. (eurocommpr.hu)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.