Így kaszálnak még többet a sportcelebek

2018. szeptember 04. kedd - 18:16 / piacesprofit.hu
  •    

Folyik a világ legjobb teniszezőinek nagy versenye, a New York-i US Open. A sztár részvevők (egyébként multimilliomosok) ezalatt a legjobb szállodákban laknak – ingyen, reklámért.

Ismert amerikai reklám-szakember kezd minden év márciusában dolgozni azon, hogy „méltó” szállást szerezzen a teniszezőknek, akiknek saját zsebből kell fizetni a szállodát. Nem csak maguknak, hanem kíséretüknek is, amely nagyobb stábot jelent, edzőket, gyúrót, orvost, sőt pszihiátert – a családtagokról nem is beszélve.

Kép: usopen.org

Kép: usopen.org

A vezető manhattani szállodákban napi egy – vagy több ezer dollárban számolják a szobák díját, ami még egy óriási pénzeket kereső tenisz-sztárnak is számít. Az alkalmazott megoldás a reklám-szerződés: az ügynök megállapodik a versenyzővel, hogy a közösségi portálokon néhány alkalommal, fényképpel is jelzi majd, hol szállt meg és mennyire jól érzi magát ott.

A szálloda azzal hirdetheti magát, hogy vendégei az adott időszakban összefuthatnak ott ezzel vagy azzal a tenisz-sztárral. Sőt: van olyan megállapodás is, amelynek értelmében a híres játékos eltölt némi időt a kiválasztott vendégekkel.

Palvin Barbi, celebek és céges profilok uralják a magyar instagramot
Palvin Barbara a legnépszerűbb, egyre több képet nézünk, de egyre kevesebbet osztunk meg – elkészült az idei magyar Instagram-körkép.

Igy laknak idén is ingyen a legnagyobb luxust kínáló New York-i hotelekben, a Pierre-ben, a Tuscanyban, a Palace-ban Serena Williams, Stan Wawrinka, Rafael Nadal és Nick Kyrgios.

A képhez tartozik, hogy így egyúttal fokozott biztonsági veszélynek is kiteszik magukat, főként zaklatásnak – erre külön figyelmeztetett a Női Teniszezők Szövetsége. A hotelek azzal könnyítik a helyzetet hogy külön, diszkrét bejáratokat biztosítanak prominens vendégeiknek – még ha ez nem is igazán óvja meg azokat a kellemetlenné, akár erőszakossá is váló kíváncsiaktól.

(Forrás: The New York Times)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.