Magyarországot sem kerüli el a negyedik ipari forradalom

2018. június 04. hétfő - 18:30 / Zubor Zalán
  •    

A Simenesnél a digitalizáció és a robotizálás egyelőre nem fenyegeti az emberek munkahelyét. A német cégnél új lehetőségek nyílhatnak mérnököknek, matematikusoknak, progrmozóknak – mondta a Piac&Profitnak Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Piac&Profit: Milyen mesterséges intelligenciával vagy automatizálással kapcsolatos fejlesztéseket indított, vagy tervez indítani a Siemens Magyarország?

Dale A. Martin: A világ egyik vezető technológiai vállalataként a Siemensnél célunk, hogy innovációinkkal értéket teremtsünk ügyfeleink és a társadalom számára az automatizálás, a villamosítás és a digitalizáció területén. Fejlesztéseinkkel arra törekszünk, hogy megoldást nyújtsunk az egyre inkább digitalizálódó világban, azon belül is főként az iparban megjelenő új kihívásokra. A magyarországi Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform kezdeményezéseiben több nagyvállalat mellett a Siemens is fontos szerepet vállal.

A vállalaton belüli Ipar 4.0 projektjeink keretében folyamatosan vizsgáljuk és teszteljük azon lehetőségeket, ahol automatizálással, digitalizálással és robotizálással optimalizálhatjuk folyamatainkat, ezáltal kollégáink további értékteremtő tevékenységekre is fókuszálhatnak. Néhány már megvalósult projektünk:

A Siemens Power and Gas Budapesti Üzem területén:

  • Az ipar 4.0 fejlesztések részeként 2017 óta két intelligens autonóm robotot alkalmazunk, amelyek önállóan szállítják a turbinalapát-gyártására szolgáló marógépek szerszámait.
  • Az Amazon Web Service közel 1200 applikációját adatok strukturált tárolására, elemzésére és feldolgozására (pl. előrejelzések analízisére) használjuk.
  • 2017 őszén telephelyünk kapcsolódott a MindSphere platformhoz, a Siemens felhő-alapú IoT operációs rendszeréhez. A csatlakoztatott CNC megmunkálóközpontok szenzorai különféle adatokat gyűjtenek a platformon, így a MindSphere számára tervezett MMM – Manage My Machine – applikáció segítségével távolról is nyomon követhetjük az érintett gépek aktuális állapotát. Az így keletkező “okos” adatokkal hatékonyabban megtervezhetjük a gépek karbantartási ciklusait, azonnali beavatkozást eszközölhetünk, és az elemzésekkel javíthatunk a termelés hatékonyságán is.
  • 2015 nyarától pedig a Nagyméretű acélszerkezetek gyártása területén egy hegesztőrobot segíti a hegesztő kollégáink munkáját.
Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Az Energy Management Budapesti Üzemében (Csepelen):

  • 8 éve dolgozunk egy hegesztőrobottal a fémszerkezeti üzemben.
  • Bevezettük a papírmentes gyártási dokumentációt, mobilapplikációkat használunk a karbantartás és minőségmenedzsment területén, valamint a termelési státusz és a gépstátusz követésére.
  • Az ún. Smart Scale pedig egy a gyár által használt MES rendszerbe integrált okos mérleg, ami gyártás elején és végén megméri a felhasznált alapanyagot, így pontosan ki lehet számolni a termékbe beépült mennyiséget.

A gyárainkban használt robotok képességeit és teljesítményét folyamatosan, kis lépésekben fejlesztjük és optimalizáljuk. Így teremtünk lehetőséget arra, hogy egyre több kapacitással rendelkezzenek, amit majd hasznosítani tudunk. Természetesen fontos annak hangsúlyozása, hogy a robotok nem a munkatársak helyett, hanem az ő munkájukat támogatva épülnek be a munkafolyamatainkba. Ezen felül a kollégáktól érkező visszacsatolások és konstruktív javaslatok is nagyban segítik a gördülékeny beilleszkedést.

PP.: Sokan tartanak attól, hogy az autamatizáció miatt tömegek válhatnak munkanélkülivé. Lehetséges-e, hogy a Siemensnél a fejlesztések miatt leépítések legyenek? Ön szerint elképzelhető, hogy a negyedik ipari forradalom új munkahelyeket teremt majd?

DAM.: A digitalizáció jelentős átalakulást fog hozni a munka világában, ám az emberi munkaerő a jövőben is nélkülözhetetlen lesz: az üzemekben fontos szerepük lesz a magasan képzett szakembereknek, akik a folyamatokat és eljárásokat előre megtervezik, a gépeknek információt közvetítő szoftvereket elkészítik, és kreatívan gondolkodnak. A Siemens Zrt. pénzügyi helyzete stabil, munkavállalóink létszáma pedig folyamatosan nő, az idei évben a magyar cégcsoport szintjén megközelíti a 3500 főt. A magyar Siemens-csoport a digitalizációs lehetőségek kiaknázása érdekében további munkatársakat vesz fel K+F területen. A Késmárk utcai telephelyünket is bővítjük egy új, 10 000 négyzetméteres gyártócsarnokkal, és ennek a beruházásnak eredményeként is új munkahelyek jönnek létre.

PP.: Az oktatási rendszernek hogyan lenne érdemes reagálni a változó munkaerőpiaci igényekre? Milyen képzettségű munkavállalókra növekedhet az igény?

DAM.: A jövőben az úgynevezett STEM (tudományos, technológiai, mérnöki, matematikai) képességekkel rendelkező munkavállalókra várhatóan nagy lesz a kereslet, ők fogják programozni a robotokat, ők fejlesztik majd az automatizációt szolgáló szoftvereket. A Siemens nagy hangsúlyt fektet a jövő generációk szakmai fejlődésének támogatására és a mérnök szakma népszerűsítésére. Ezt a célt szolgálja az országban elsőként elindított duális rendszerű szakképzés, illetve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel – immár 20. éve sikeres – együttműködés, valamint a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által szervezett TechCsajok rendezvénysorozatban való részvétel is. Célunk, hogy vonzóvá tegyük a mérnök szakmát a fiatalok számára, valamint hogy segítsük a diákokat abban, hogy az oktatási intézményekben szerzett elméleti tudás mellé a munkaerőpiac elvárásainak megfelelő gyakorlati tapasztalatot is szerezzenek. Az évente meghirdetett BME hallgatói pályázatok elbírálása során nagy szerepe van a kreatív gondolkodásnak, a kezdeményezőkészségnek és a csapatmunkának; ezek jó fokmérői az innovációs képességnek.

 

 

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek