Hackerbiztosítást dob piacra a Generali

2018. június 14. csütörtök - 18:00 / piacesprofit.hu
  •    

Többek között telefonos IT távsegítséget, illetve adatlopás, online fizetési csalás, hekkertámadás vagy éppen internetes zaklatás esetén jogi támogatást, valamint egyes esetekben biztosítási kártérítést fedez a Generali új biztosítása.

A digitalizáció korában egyre több időt töltünk az online térben, és egyre több tevékenységet végzünk az interneten. Ezzel párhuzamosan újabb és újabb biztonsági kihívások jelentkeznek otthonunkban is, amit a statisztikák is alátámasztanak: 10 másodpercenként támadnak meg hekkerek egy otthoni számítógépet, évente mintegy 500 millió felhasználói adatot lopnak el, a zsarolóvírusos támadások száma évente 350%-kal nő, és csaknem 30.000 bankkártyás visszaélést regisztráltak Magyarországon 2017-ben.  Nem véletlen, hogy az elmúlt években jelentősen nőtt az igény az egyéni felhasználók részéről a kapcsolódó biztosítási termékek iránt.

Új cyberbiztosítás a Generalitól

Kémprogramot találtak a Chrome-áruházban
Kiberbűnözők olyan, hasznos szoftvernek álcázott rosszindulatú programokat írnak, amelyek bekerülnek az internetes áruházakba és ott pusztítanak mindaddig, amíg a kiberbiztonsági csapatok meg nem találják és törlik őket.

A Generali a lakossági igényekre reflektálva és az elmúlt évek tendenciáit figyelembe véve döntött úgy, hogy cyberbiztosítási terméket fejleszt ügyfelei számára a hazai lakossági piacon. A három féle csomagváltozat elemei a lakásbiztosítás mellé, kiegészítő biztosításként vehetők igénybe.

Az új biztosítási konstrukció négy területre terjed ki.

  • Biztosítási szolgáltatás vehető igénybe bank- és hitelkártyával, valamint személyes internetes hozzáférési adatokkal való visszaélés esetén.
  • A Generali ügyfelei számára elérhető IT távsegítség többek között az operációs rendszer biztonságos telepítésére, WIFI beállítására terjed ki, segítséget nyújt egy vírustámadás esetén.
  • A választható adathelyreállítási szolgáltatás az adatok visszanyerésében segít.Lehetőség van továbbá jogvédelmi szolgáltatást választani, ami akkor nyújt jogi segítséget, ha sérül a cybertérben ügyfelünk érdeke: azaz információs bűncselekmény áldozata lesz, személyiségi jogai sérülnek, vagy webes úton kötött szerződéssel kapcsolatosan van jogi vitája.

„A digitalizáció, az okoseszközök és az új technológiák terjedése új kihívásokat is eredményez, amelyekre a biztosítóknak is reagálnia kell. Éppen ezért a Generali számára stratégiai fontosságú a folyamatos innováció mind a termék-, a szervezet- és az ügyfélélmény fejlesztés területén. Ebbe a gondolatiságba illeszkedik új cyberbiztosítási szolgáltatásunk is, mely az egyre gyakrabban fellépő lakossági cyberbiztonsági kockázatokra ad választ” – fogalmazott Erdős Mihály, a Generali Biztosító elnök-vezérigazgatója.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor