Széchenyi 2020 cikkek


KKV-k bevonásával fejleszt a Samsonite

KKV-k bevonásával fejleszt a Samsonite 

Több mint 1,7 milliárd forintos projekt keretében fejleszti beszállítóinak versenyképességét a Samsonite vezette konzorcium. A fejlesztésekben négy dunántúli kis- és közepes vállalkozás (kkv) vesz részt.
8000 vállalkozás indulhat a most nyíló EU-pályázatok segítségével

8000 vállalkozás indulhat a most nyíló EU-pályázatok segítségével 

Június 30-tól adhatók be a kérelmek a fiatalok és az álláskeresők vállalkozóvá válását támogató európai uniós pályázatokra. A vallalkozokforuma.hu összesítése szerint a 24 milliárd forintnyi forrás több mint 8000 egyéni és mikrovállalkozást indíthat útjára tőketámogatással, valamint ismeret- és készségfejlesztéssel.
Szerdán indul, több pénzzel két népszerű kkv pályázat

Szerdán indul, több pénzzel két népszerű kkv pályázat 

Jövő szerdától újra pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások egyebek mellett eszközvásárlásra, új technológiai rendszerek kialakítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, a megpályázható összegek pedig magasabb lesznek - hívta fel a figyelmet Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
Változtak az EU-projektek reklámozási szabályai

Változtak az EU-projektek reklámozási szabályai 

Hatályba lépett július elején az uniós pályázatok módosított tájékoztatási és nyilvánossági szabályait összefoglaló útmutató. Készült táblagenerátor is, amellyel a nyertesek a honlapon nyomdakészre hozhatják a kötelező önreklámozó táblájukat.
Tudással is készülni kell a pályázásra

Tudással is készülni kell a pályázásra 

Komoly pénzesőre számíthatnak idén a kis- és középvállalkozások az uniós források révén. De hiába a sok pályázat, ha banális hibák révén bukjuk a lehetőségeket.
Uniós források környezetvédelemre: az ördög a részletekben

Uniós források környezetvédelemre: az ördög a részletekben 

Az új EU tagállamok az uniós források helytelen felhasználásával a tiszta energiára épülő európai gazdaság kerékkötői – világít rá a Bankfigyelő és a Föld Barátai Európa új jelentése. A Magyar Természetvédők Szövetsége által készített magyar fejezetből kiderül: a lakossági energiahatékonyság hiányosságai, a túlzott hulladékégetés- és biomassza-támogatás mellett akad számos pozitívum is a tervekben, amit erősíteni szükséges.
800 milliárd jön vidékfejlesztésre

800 milliárd jön vidékfejlesztésre 

Elfogadta a kormány a Vidékfejlesztési Program éves fejlesztési keretét, ami az idén több mint 800 milliárd forint - közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel. A beruházási jellegű támogatások lesznek többségben.
Nem csak a nyerteseknek segít a pályázat

Nem csak a nyerteseknek segít a pályázat 

Három év eleji nagy keretösszegű pályázat is az üzleti környezet támogatását célozza, vagyis áttételes hatások révén nem csak a pályázatokon nyertes cégeknek hoz majd hasznot.
Állattartók figyelem! Újabb pályázat jelent meg

Állattartók figyelem! Újabb pályázat jelent meg 

Megjelent „Az állattenyésztési ágazat fejlesztése - trágyatárolók építése” című felhívás, melyre többek között mezőgazdasági termelők, illetve fiatal mezőgazdasági termelők pályázhatnak.
Így készüljünk nyertes pályázatra

Így készüljünk nyertes pályázatra 

Pályázati lehetőségek tömege nyílik meg a következő hónapokban. Nem elég azonban ölbe tett kézzel várni a nekünk tetsző pályázatra, a szakértők szerint érdemes és kifizetődő időben felkészíteni a cégünket a lehetőségekre. A Goodwill Consulting szakértőivel összefoglaltuk, hogy mire is kell és érdemes figyelni ahhoz, sikeresek legyünk, és jó eséllyel induljunk.

Megússza az államosítást a pályázati tanácsadás 

Hiába akarta kigolyózni a kormány a pályázati tanácsadó cégeket, úgy tűnik szükség van rájuk. Az állam képtelen lenne kezelni a magánszféra igényeit az ígért ingyenes tanácsadókkal. Pályázati szakértőnk szerint ez eddig sem volt kérdés, a valójában bonyolultabbá váló új rendszer miatt pedig végképp szükség van a tanácsadókra.

Beindultak a kicsik a pályázatokra 

Mintegy ötezer pályázat érkezett október elejéig a mikro-, kis- és középvállalkozásoktól (mkkv) a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében eddig meghirdetett 631 milliárd forint forrásra – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.

Itt a várva várt 85 milliárdos uniós pályázat végre! 

Megjelent két, a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességét és fejlesztését támogató pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A most összesen 85 milliárd forint értékben meghirdetett pályázati felhívásokra 30 nap múlva, július 8-ától adhatják be a vállalkozások konkrét elképzeléseiket.

Háromszor több pénz lesz innovációra 

A kormány azt tervezi, hogy a 2020-ig terjedő uniós költségvetési időszakban 750 milliárd forintot, a korábbi háromszorosát fordítja a kutatás-fejlesztési (K+F) tevékenység támogatására – mondta Csepreghy Nándor, a magyar kormány fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára.

Van egy ötletem, de mire ad pénzt az EU? 

Az innováció, a technológiai fejlesztések támogatása kiemelt szerepet kap az új pályázati ciklusban. Összegyűjtöttük, hogy ebben az évben milyen pályázati kiírások jelennek meg azoknak a vállalkozásoknak, amelyek új terméket dobnának a piacra, vagy a régit fejlesztenék tovább.

Fónagy: több mint ezermilliárd forint jut környezeti és energiahatékonysági fejlesztésekre 

A 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban 1174 milliárd forint jut környezetfejlesztési és energetikai támogatásokra - számolt be Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

68 pályázattal indul a GINOP 

Az utolsó elvi akadály is elhárult a GINOP pályázatainak elindítása elől, mert a GINOP végrehajtását felügyelő Monitoring Bizottság meghozta a szükséges végső döntéseket.

Csepreghy: ne szociális célra menjen a pályázati pénz 

Brüsszel nem a jelenlegi pályázati, hanem a már megszüntetett rendszer miatt állította le a 700 milliárdos keretösszegű GOP pénzek kifizetését – mondta el Csepreghy Nándor helyettes államtitkár a Piac&Profit konferenciáján. Hozzátette, most az lesz a fő fókusz, hogy senki se juthasson előnyökhöz, és valóban a leginkább szükséges projektek nyerjenek.

Még ebben a hónapban indulnak az első uniós pályázatok 

Már ebben a hónapban kiírásra kerülnek az első pályázatok a GINOP keretén belül, több mint kilencvenmilliárdra pályázhatnak a vállalkozások. A részletekről Milos Katalin, a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatkezelési főosztályvezetője beszélt a Piac&Profit konferenciáján.

Megjelent a GINOP idei fejlesztési kerete 

A kormány meghatározta a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) idei fejlesztési kereteit nyolc nevesített prioritási körben, továbbá 15 nevesített kiemelt projekt keretében - az erről szóló határozat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

Indulhat a nagy pénzosztás 

Öt magyar operatív program (OP) támogatását hagyta jóvá pénteken az Európai Bizottság, amelyeken keresztül a következő években összesen több mint húszmilliárd eurónyi, azaz több mint hatezer milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat meg Magyarországon.

Egy teherrel kevesebb 

Január elsejétől biztosíték nyújtása nélkül juthat uniós támogatáshoz az a kedvezményezett, aki rendelkezik legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel, és nincs köztartozása. Korábban sok projekt bukhatott ezen, fontos tehát a változás.

Erre lesz pénz első körben 

Kiírásra kerültek a GINOP program első, kkv-kat érintő pályázatai. Az új szabályok szerint a kiírás utáni harmincadik napon nyílnak meg a pályázatok, ezért november 10-től indulhat a roham. A Piac&Profit szakértője összeszedett minden fontos tudnivalót a már megjelent kkv pályázatokról.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Óvatos lépéseket tehetünk a részvények világa felé – interjú

Óvatos lépéseket tehetünk a részvények világa felé – interjú 

A magyar részvények nem drágák, ráadásul értékalapúak, ami szép hozamot biztosíthat, miközben a nagy nemzetközi növekedési részvények már legalábbis nem olcsók.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Adózás

Piros kasszába gyűjtötték a barna bevételeket, lefülelte az adócsalókat a NAV

Piros kasszába gyűjtötték a barna bevételeket, lefülelte az adócsalókat a NAV 

Csaknem 400 millió forint vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalást tárt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Cégblog

Itt a nyár, nem semmi, mivel csábítják az ügyfeleket a biztosítók

Itt a nyár, nem semmi, mivel csábítják az ügyfeleket a biztosítók  

Okostelefon, táblagép és utazási utalvány sorsolás, extra szolgáltatások, kuponkód, családi és csoportos kedvezmények is szerepelnek a biztosítók utasbiztosítási akciói között.

Infokom

Szakértő: a hazai vállalkozások kibervédelmi és digitális érettségi szintje még nem elég magas

Szakértő: a hazai vállalkozások kibervédelmi és digitális érettségi szintje még nem elég magas 

A kiberbiztonsági törvény hatályba lépése körüli teendőkről, kétségekről, hasznos tanácsokról rendezett szakmai konferenciát a lapunkat is megjelentető Klasszis Média.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo