Használtautó cikkek

hirdetés

Nagy átverés, hogy a Németországból hozott használt autó biztos jó is

Nagy átverés, hogy a Németországból hozott használt autó biztos jó is 

A német használtautó-piac vitathatatlan ellentmondása: számos gépjárművet kizárólag továbbértékesítés miatt visznek be az országba.
A reálbércsökkenés miatt kialakult keresleti sokk csak az év vége felé enyhülhet

A reálbércsökkenés miatt kialakult keresleti sokk csak az év vége felé enyhülhet 

Lassú élénkülés várható a használtautó-importban.
A használt import autók több mint felének volt balesete

A használt import autók több mint felének volt balesete 

Magyarországon 10 használt autóból 4-et Németországból importálnak – derül ki a kutatásból.
Ezeket a használt autókat lehet a leggyorsabban eladni

Ezeket a használt autókat lehet a leggyorsabban eladni  

Miközben a magyar használtautó vásárlók a német prémium márkákat akár 200 ezer kilométeres futásteljesítmény felett is szívesen veszik meg.
Újra majd úgy pörög a használtautó-piac, mint egy éve

Újra majd úgy pörög a használtautó-piac, mint egy éve 

Ismét 70 ezer felett a használtautó-piac havi forgalma.
hirdetés
A helye felé billen az autópiac csupán attól, hogy a forint árfolyama normalizálódik

A helye felé billen az autópiac csupán attól, hogy a forint árfolyama normalizálódik 

Márciusban ismét a 10 ezres szint közelébe emelkedett a behozott használt autók száma.
Múlik a félelem a rezsiköltségektől

Múlik a félelem a rezsiköltségektől 

Lassan ébredezik a használtautó-piac.
 Két modell vezet a magyarok kedvenc autómárkáinál

Két modell vezet a magyarok kedvenc autómárkáinál  

Élénk forgalommal kezdte az idei évet a használtautó-piac.
A forintárfolyam javulása máris segített a használtautó-importon

A forintárfolyam javulása máris segített a használtautó-importon 

Kimozdult a mélypontról a használtautó-import.
Elhalasztják a vásárlást az emberek, mélyponton a használtautó-import

Elhalasztják a vásárlást az emberek, mélyponton a használtautó-import 

Novemberben sem mozdult felfelé az itthon forgalomba helyezett külföldi használt személyautók száma.
hirdetés

A magyar használtautó-piac az idén rekordot dönt, a forintárfolyam mélyrepülése miatt 

Októberben is hozta az előző hónapok forgalmát a belföldi használtautó-piac.

A piac még tartja magát - ezek most a magyarok népautói 

A hazai használtautó-piacon az elmúlt hónapban közel 68 600 személygépkocsi cserélt gazdát.

Már a használt autók is átlag 5 millió forintba kerülnek  

A meghirdetett autók átlagárai 4,62 millió forintra nőttek idén a harmadik negyedévben.

Gödörbe került a használt autók piaca 

Idén augusztusban fordult elő első ízben, hogy 10 ezer alá került a behozott használt személyautók havi mennyisége. A Datahouse adatai szerint a használtimport volumene 9 701 volt, ami 11 százalékkal marad el a tavalyi hasonló időszakban regisztrált 10 901 darabtól.

Hatalmas használtautó-forgalom Magyarországon 

Nyolc évvel ezelőtt még a használtautó-piac teljes éves forgalma sem érte el ezt a szintet.

A magyar használtautó-kereskedők a közbizalom alján 

Használt autó vásárlásakor a bizalom a legfontosabb. A különböző országokban azonban nagyon eltérő lehet, hogy az emberek mennyire bíznak a helyi gépjárműpiacban. A carVertical szakértői 17 országban végeztek kutatást, és 4500 ember megkérdezésével készítettek felmérést, hogy kiderítsék, mit gondolnak a használtautó-eladókról.

Magyarországon érdemes fiatal használt autót venni, szinte féláron adják 

Azzal szinte mindenki tisztában van, hogy egy márkaszalonból kiguruló, vadonatúj autó már az első megtett méter után jóval kevesebbet ér, évekkel később mégis sokaknak okozhat meglepetést, hogy a nemrég komoly összegért megvásárolt autójuk használtpiaci értéke csupán töredéke az eredeti vételárnak. Néhány év elteltével ugyanis már drasztikusan alacsony az autók piaci ára, akár a luxus, akár a legkeresettebb kategóriákat vesszük alapul, bár az olcsóbb és a prémium márkák árának alakulásában, sőt a legnépszerűbb típusok között is mutatkoznak eltérések.

Ilyet se látott még a hazai autópiac 

A DataHouse ma közzétett előzetes adatai szerint a hazai használtautó-piacon közel 432 000 személygépkocsi cserélt gazdát az első félévben. Ez az érték 7,4 százalékkal haladja meg a tavalyi első félév volumenét. A JóAutók.hu várakozása szerint reális az esély, hogy éves szinten megdől a használtautó-piac forgalmának tavaly elért 817 ezres csúcsa.

Megállíthatatlanul emelkednek a használt autók árai 

Míg az új autók piacán a tavalyi évhez képest is több mint 10 százalékos visszaesés látható, az autóvásárlási igény továbbra is hatalmas Magyarországon. Ezért mind a használt autók importjánál, mind a hazai tulajdonosváltásoknál bővülés látható – még úgy is, hogy a használt autók árai is egyre csak emelkednek. A Használtautó.hu elemzése azt is megmutatja, hogy milyen autókat keresnek mostanság a vevők.

Soha ennyi használt autó nem cserélt még gazdát 

Egyre biztosabbnak látszik, hogy idén megdől a használt autók 2021-ben beállított 817 ezres adásvételi csúcsa - vonta le a következtetést a JóAutók.hu az első négy hónap forgalmi adataiból.

Használtautó kereskedők szövetkeznek a csalók ellen, mert kamus autóikkal tönkreteszik a piacot 

A használtautó-vásárlók világszerte ugyanazzal a problémával szembesülnek: tisztességtelen eladók megtévesztő tevékenységével. Vevőként nem nehéz olyan kereskedőt kifogni, aki a haszonkulcs növelése érdekében hamisított okmányokkal, manipulált kilométeróra-állásokkal vagy egyéb rejtett tulajdonságokkal bíró járműveket kínál eladásra.

Még használt autót is óvatosabban vesznek a magyarok 

Idén januártól áprilisig a DataHouse adatai szerint 45 973 import használt személyautó került hazai forgalomba Magyarországon, ami a tavalyi hasonló időszakban regisztrált 40 727 darabhoz képest 12,9 százalékos növekedést jelent.

Ilyen még nem volt, hatalmas áremelkedés a használt autók piacán 

Az új autók piaca a gyártói kapacitások miatt csökken, ezért az árak nemcsak az új, hanem a használt autóknál is fokozottan emelkednek.

Kamu vásárló megy a használtautó-kereskedőkhöz 

Márciustól szeptemberig vizsgálja a fogyasztóvédelmi rendelkezések betartását a használtautó-kereskedésekben a szakhatóság. Az ellenőrzések a fogyasztói panaszokban is jelzett problémák feltérképezését szolgálják, a tájékoztatási kötelezettségek megfelelő teljesülését kérik számon. Az egyik megyei kormányhivatal az akció részeként a hazai hatósági gyakorlatban először egy komplett gépkocsit próbavásárol majd.

Elszállt a használt autók ára 

Az országos kereskedői hálózattal rendelkező cég szerint az autógyárak továbbra sem üzemelnek teljes kapacitással, így változatlanul hosszú az új autók kiszállítási ideje világszerte, emiatt óriási az érdeklődés a használt autók iránt.

Dőlnek Magyarországra a használt autók 

Márciusban 12 830 használt személyautót regisztráltak Magyarországon, a februárinál 8 százalékkal, a tavaly márciusinál 22 százalékkal többet; a koronavírus-járvány kitörése, 2020 februárja óta nem volt ekkora forgalom a használt autók importjában - közölte a JóAutók.hu a DataHouse adatai alapján.

A használt autók 9 százalékkal drágultak a háború miatt 

Az utóbbi egy hónapban, vagyis az orosz-ukrán háború kezdete óta átlagosan 9 százalékkal drágultak a használt autók - közölte a joautok.hu.

Csak úgy pörög a használt autók piaca - ezek a magyarok kedvencei 

Bár az új autók piacán 2021 után idén is csökkenés várható, a használt autók piaca pörög. A tavalyi év során a Datahouse Kft. 818 557 tulajdonosváltást regisztrált, vagyis a 3,92 milliós hazai autóállomány csaknem ötöde gazdát cserélt. Az átírások száma a 2019-es rekordadatnál 1,3 százalék-kal, a 2020-as évinél 3,4 százalék-kal volt magasabb. 2021-ben az előző évinél 20 százalékkal többször, összesen 527 millió alkalommal kerestek autót a látogatók.

Meglepő mely országok előznek meg minket a visszatekert kilométerórák rangsorában 

Az autótulajdonosok általában 3-5 évente cserélik le autójukat. Ez azt jelenti, tízévente legalább kétszer átesnek az autóvásárlás folyamatán, mely során fennáll a veszélye annak, hogy csalás áldozatául esnek.

A használt autópiacot is elérte a digitalizáció – végük a használt autó neppereknek 

Mostantól bármilyen autót pár perc alatt kielemezhetünk vagy összehasonlíthatunk. A napokban megjelent autó elemző rendszer elnevezésű applikáció az autóvásárlók igazi érdek nélküli támogatója lehet a jövőben.

Mélyponton az új autó értékesítés, dübörög a használt autó piac 

Idén januárban a DataHouse adatai szerint 10 606 import használt személyautó kapott hazai rendszámot, ami az előző év januárjához képest 7,2 százalékos növekedést jelent. Eközben új autóból mindössze 8 088-at regisztráltak, ami 8,8 százalékkal marad el a tavaly januári hasonló értéktől.

Használtautót vegyenek, mindenki ezt teszi 

Az előzetes adatok szerint a hazai használtautó-piacon minden eddiginél több, közel 819 ezer személygépkocsi cserélt gazdát 2021-ben. Ez az érték 3,4 százalékkal haladja meg az előző évi szintet: 2020-ban 791 ezer volt a belföldi átírások száma. Ezzel a használt személyautók hazai piacának forgalma nem egészen egy évtized alatt a duplájára emelkedett.

Horror drágulás a használt autóknál 

A használt autók átlagos hirdetési ára tavaly 43 százalékkal, 4 millió forint közelébe emelkedett, az autók átlagéletkora azonban csak fél évvel csökkent; a drágulás idén is jelentős lehet.

Több volt a használt autó, mint az új - ezek voltak a kedvenc márkák 2021-ben 

132 ezer használt kocsi érkezett az országba, miközben az eladott új autók száma nem érte el a 122 ezret sem.

Eljött a használt autók fénykora Magyarországon? 

Novemberben 11 963 használt személyautót regisztráltak az országban a DataHouse adatai szerint, ami a tavaly novemberi szinthez képest 17,3 százalékos növekedést jelent.

Eltűnő autók: mit jelentene a gyakorlatban a dízelautók tiltása Budapesten? 

A Levegő Munkacsoport már jövőre megkezdené az elavult dízelek kitiltását a fővárosból. A Használtautó.hu megnézte, hogy a javaslat milyen autókat érinthet, és azt is, hogy azokból mennyi található a hazai piacon, beleértve a használtautó-importot.

A nyár sem volt akadály – ismét több mint tízezer használtautó került a magyar utakra 

Augusztusban ismét csaknem 11 ezer importált használt személyautót regisztráltak az országban. A DataHouse adatai szerint a behozott használt autók száma 10 901 volt, ami 12 százalékkal haladja meg a tavaly augusztusi szintet.

A használtautó-importban is meglátszik a nyitás 

Júliusban ismét 11 ezer fölötti mennyiségű importált használt személyautót regisztráltak az országban. A DataHouse adatai szerint a behozott használt autók száma 11 588 volt, ami csupán 2 százalékkal marad el az év eddigi legmagasabb értékének számító júniusi szinttől.

Pörög a belföldi használtautó-piac - melyek a magyarok kedvenc modelljei? 

Gyorsan korrigálta előző havi visszaesését a hazai használtautó-piac: belföldön több mint 66 ezer személygépkocsi cserélt gazdát májusban, ezzel az év eddigi részét tekintve az elmúlt hónapban zajlott a legtöbb adásvétel.

Kevesebb használt autó érkezik az országba – ezek a magyarok kedvencei 

Idén januártól májusig a DataHouse adatai szerint 50 983 import használt személyautó került hazai forgalomba Magyarországon, ami a tavalyi hasonló időszakban regisztrált 54 257 darabhoz képest 6 százalékos visszaesést jelent.

Váratlan visszaesés a hazai használtautó-piacon – melyek a kedvenc márkák? 

Az előzetes várakozásoknak ellentmondva lassulással indult a második negyedév a hazai használtautó-piacon: a DataHouse frissen közzétett előzetes adatai szerint belföldön 56 300 személygépkocsi cserélt gazdát áprilisban, ami 12 százalékkal marad el az előző hónap volumenétől.

Felpörgött az elektromos autók iránti kereslet 

Tovább ösztönözheti az elektromos autók iránti növekvő érdeklődést az idei ártámogatási pályázat, az állami támogatás miatt az év végére 20 ezer darabra bővülhet a hazai zöld autópark a Használtautó.hu szerint.

Szigorodtak a szabályok, mégis öregebb autókat importáltunk 

Az idősebb autókra vonatkozó, januártól bevezetett szigorúbb honosítási szabályok év eleji bevezetése ellenére idén tovább romlott a külföldről beáramló használt személygépkocsik korösszetétele.

Kevesebb külföldi autó – miért nem importálnak a magyarok? 

Kisebb visszaesést regisztráltak a behozott autók közt.

Olcsóbb autókat keresnek a magyarok - ezek lettek a kedvenc modellek 

A pandémiás helyzetben egyre többen szeretnének a lehető legolcsóbban autót vásárolni, így kerülhetett a Suzuki Swift is a keresési számok szerinti dobogóra. A magyar autóvásárlók számára a jelenlegi helyzetben leginkább a használt autók jelentenek megfizethető megoldást, ugyanakkor a piac egészén jelentős drágulásnak lehetünk szemtanúi – mind a tavalyi évhez, mind az eddigi 2021-es adatokhoz képest.

Mélyrepülésben a használtautó-import - melyek maradtak a kedvenc márkák? 

18 százalékkal esett vissza a használtautó-import az első negyedévben.

Egyre több és egyre öregebb autót hajtanak a magyarok 

Nő, de rohamosan öregszik a személygépkocsi állomány.

Szomorú év várhat a használtautó-piacra 

A használtautó-kereskedők várakozása szerint a hazai használtautó-piac mérsékelt, 2-3 százalékos ütemben bővülhet az idén, ami mintegy 800 ezer gazdát cserélő személyautót jelenthet - közölte a JóAutók.hu.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG

Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG 

A jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.
Törődjön többet megtakarításaival!

Törődjön többet megtakarításaival!  

A nehéz gazdasági helyzet és az elmúlt időszak váratlan eseményei sokak figyelmét ráirányították a megtakarítások fontosságára.

Pénzszerzés

Lesújtó: 5 ezer forintot sem tudnak havonta félretenni a magyar fiatalok

Lesújtó: 5 ezer forintot sem tudnak havonta félretenni a magyar fiatalok  

A 18-35 év közötti magyar lakosság több mint 63 százaléka érzi bizonytalannak a jövőjét.

Jogi kisokos

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.

Cégblog

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát 

A Csúcs Kupa kispályás közéleti labdarúgó tornáján vett részt a Magyar Színészválogatott, a Magyar Újságírók Válogatott, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja, és az Üzletemberek csapata.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Infokom

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo