élelmiszer pazarlás cikkek


A járvány első évében is rengeteg élelmiszer ment kárba

A járvány első évében is rengeteg élelmiszer ment kárba 

Ez lakosonként mintegy 127 kilogramm élelmiszert jelent. 
A magyarok nagyon elégedettek magukkal, hogy mennyire tudatosak, a számok ellentmondanak

A magyarok nagyon elégedettek magukkal, hogy mennyire tudatosak, a számok ellentmondanak 

HonestFood felmérés: A magyarok 23 százaléka saját bevallása szerint is sok élelmiszert dob ki.
Brutális mennyiségű élelmiszer landol a kukában

Brutális mennyiségű élelmiszer landol a kukában 

Évente mintegy 153 millió tonna élelmiszert dobnak ki az Európai Unióban, csaknem 15 millió tonnával többet, mint amennyit importálnak.
Évente 173 kiló ételt dobunk ki fejenként

Évente 173 kiló ételt dobunk ki fejenként 

Becslések szerint az Európai Unióban évente 88 millió tonna élelmiszert dobnak ki, ami egy főre vetítve 173 kilogrammnak felel meg. A kidobott élelmiszerek és az élelmiszer-veszteség a víz, a talaj, munkaórák, az energia és más értékes, korlátozott erőforrások pazarlását is jelenti. Az EP Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottsága határozott állásfoglalást akar elérni az ügyben.
7 tipp, hogy gátat szabjunk a karácsonyi pazarlásnak

7 tipp, hogy gátat szabjunk a karácsonyi pazarlásnak 

A karácsony a finom ételekről is szól – a finom ételek viszont sajnos sok-sok élelmiszer-hulladékot is jelentenek. Ételt senki nem szeret kidobni, az etikai problémák mellett ráadásul a környezetet is súlyosan terheljük vele.
Ez az igazi junk food

Ez az igazi junk food 

Kizárólag szupermarketekben és más üzletekben hulladéknak ítélt élelmiszerekből nyitottak boltot Leeds mellett. Mindenki annyit fizet, amennyit jónak lát – és a vásárlók nagyon elégedettek.
Kötelező adakozni a nagyáruházaknak Franciaországban

Kötelező adakozni a nagyáruházaknak Franciaországban 

Súlyos büntetéseket kaphatnak ez évtől azok a franciaországi szupermarketek, amelyek nem ajánlják fel a megmaradt élelmiszert jótékonysági szervezeteknek. Nálunk közel kétmillió tonna étel vész kárba.
Joghurt hulladékból

Joghurt hulladékból 

Sok szó esik arról, hogy mennyi étel válik hulladékká - amiknek tulajdonképpen semmi baja, teljesen fogyaszthatók lennének. Egy cég most ilyeneket használt fel joghurtjai ízesítésére. Finom és fenntartható.
Fejenként 40 kiló élelmiszert dobunk ki

Fejenként 40 kiló élelmiszert dobunk ki 

A magyar családok 42 százaléka rendszeresen dob ki élelmiszert, 10-ből 8 esetben annak érzékelhető minőségváltozása, az esetek ötödében pedig a szavatossági idő lejárta miatt, vagy csak azért, mert megmaradt - derül ki a Tetra Pak országos felméréséből.
Alkalmazás segít az élelmiszerpazarlás csökkentésében

Alkalmazás segít az élelmiszerpazarlás csökkentésében 

Még mindig döbbenetes mennyiségű élelmiszer kerül a kukába, ami mára szerencsére a forgalmazókat is zavarja. Egy nagyáruház lánc Nagy Britanniában egy alkalmazást fejlesztett, hogy tegyenek valamit ez ellen.

Csúcsétterem ételmaradékból 

El tud képzelni egy elegáns éttermet, ahol profi séfek, csodás tányérokon és nem utolsó sorban sok pénzért olyan ételeket szolgálnak fel, ami után mind a tíz ujját megnyalja? Ez eddig rendben. És ha azt mondjuk, hogy minden egyes étel alapanyaga olyasmi, ami átlagos esetben a szemétben végezné?

Tilos lesz pazarolni az ételt? Még az is lehet! 

Franciaországban nemrég törvény született róla, hogy az élelmiszerboltoknak jótékony célra kell felajánlaniuk a még ehető, de nem eladható élelmiszert. Az ötletadó az egész világra kiterjesztené a szabályt.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Kiemelkedő évet zárt 2023-ban a BioTechUSA-cégcsoport

Kiemelkedő évet zárt 2023-ban a BioTechUSA-cégcsoport 

Magasabb fokozatba kapcsolt 2023-ban a tisztán magyar tulajdonban lévő cégcsoport.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Biztonságos és fenntartható nyomtatás a digitalizáció korában

Biztonságos és fenntartható nyomtatás a digitalizáció korában 

Amikor a világ változik, akár kis mértékben is, valaki éppen dokumentálja azt fényképezőgéppel, mozgó- vagy állóképen.
Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Jogi kisokos

Új világ kezdődhet a taxisok, futárok foglalkoztatásában

Új világ kezdődhet a taxisok, futárok foglalkoztatásában 

A platform alapú munkavégzés az elmúlt években egyre jelentősebbé vált, legyen szó akár az ételkiszállítást, vagy a taxis szolgáltatást nyújtó applikációkról.

Cégblog

Kamu csomagokra figyelmeztet a posta

Kamu csomagokra figyelmeztet a posta  

A Magyar Posta elhatárolódik a "kamu csomagok" tartalmi ellenőrzésének felelősségétől. 

Klímablog

Hódítanak a balkon napelemek Bécsben

Hódítanak a balkon napelemek Bécsben  

Míg 2022-ben nem egészen ezer, addig tavaly már több mint négyezer balkon napelemet telepítettek Bécsben.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo