hirdetés

Tesla áráért vehet elektromos bogárhátút

Kedveli még a régi, bogárhátú Volkswagent, de akar környezetbarátian, villanymotorral autózni? Megteheti – de annyiba kerül, amennyiért egy Teslát is vehet.

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

hirdetés

Német VW-rajongó jutott az ötletre, hogy „korszerűsíti” a cég legnépszerűbb járműveit, a fél századon át gyártott bogárhátút és a máig forgalmazott Transportert. A megoldás nem túl bonyolult: kiszerelik a boxermotort, és elektromos hajtómű kerül a helyébe. Ahol a tank volt, ott a töltőberendezés kap helyet, a hátsó ülés mögé pedig beszerelik az akkumulátort.

Kép: Pixabay

Johannes Bodien kis vállalkozása az elmúlt két évben öt oldtimer Volkswagent alakított át. A kocsikat brazíliai és mexikói megbízottai kutatják fel. Dél-Amerikában ugyanis a 80-as évekig gyártották ezeket az autókat, így jó állapotban lévő példányokat lehet beszerezni.

A legalábbis meghajtásuk tekintetében korszerűre varázsolt VW-k iránt nagy az érdeklődés, pedig olcsónak egyáltalán nem mondhatók. A City nevű, amellyel mindössze 70 km-t lehet megtenni, 30 000 eurónál kezdődik, a Country-Voltimer már kétszer akkora távolságot tud megtenni és 38 500-ba kerül.

Mindent külön szabályoznak, ami gurul
A német kormány hamarosan engedélyezi az elektromos rollerek használatát, de a szabályozás módja még vitatott. Egyelőre nincs döntés arról, hogy engedélyezzék-e a lassabb e-rollerek használatát a járdákon, mert sokan balesetektől tartanak.
Aki hajlandó letenni 60 000 eurót egy T1 vagy T2-es Transporterért, az 200 km-re jut egy töltéssel, ha pedig rátesz 15 000-et, olyan akkut kap, amellyel akár 400 km-t autózhat. A telepek között egyébként van olyan is, amely balesetes Tesla-kocsiból származik. Egyébként a villany-Volkswagen-oldtimerek árfekvésben éppen ott vannak, mint a legkorszerűbb amerikai elektromos kocsi.

(Forrás: Focus)

hirdetés

Véleményvezér

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban

Szijjártó Péternek szerepelnie kellene a Kőgazdag Fiatalok című reality showban 

Igazságtalan, hogy külügyminiszterünk nem kapott lehetőséget a legújabb, nézőszámot döntögető reality showban. Pont ugyanúgy él és gondolkodik, mint az ott szereplők.
A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak

A magyar kutatók is kárvallottjai ez egyetemi modellváltásnak 

A nyilvánosság előtt nagy hangsúlyt kapott, hogy az Európai Unió kizárta a hallgatóknak szóló Erasmus programból a modellváltó magyar egyetemeket. Kevesebben tudják, hogy a kutatók is bajba kerültek.
Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában

Tíz százalékra csökkent az orosz gáz szerepe Európában 

Orbán Viktor szerint nem jó, hogy Európa megszabadult az orosz energiahordozóktól. A miniszterelnök erről tegnap, napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján beszélt.
Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo