Mindent külön kell szabályozni, ami gurul

2019. április 04. csütörtök - 20:10 / piacesprofit.hu
  •    

A német kormány hamarosan engedélyezi az elektromos rollerek használatát, de a szabályozás módja még vitatott. Egyelőre nincs döntés arról, hogy engedélyezzék-e a lassabb e-rollerek használatát a járdákon, mert sokan balesetektől tartanak.

A szövetségi kormány már döntött az új jármű használatának engedélyezéséről, de szükség van a tartományok képviselőiből álló Szövetségi Tanács hozzájárulására is.

Kép: IVSZ

Kép: IVSZ

Vita van még arról, engedélyezzék-e a lassabb e-rollerek használatát a járdákon, mert sokan balesetektől tartanak: a szinte hangtalanul közlekedő rollereket a gyalogosok a közlekedés zajában nem tudják észlelni, így sok konfliktus alakulhat ki, és balesetektől kell tartani.

Emlegetik az amerikai helyzetet: az Egyesült Államokban, ahol gyorsan terjed az új jármű, 2017 vége óta több mint 1500 ember sérült meg villanyroller okozta balesetben.

Indiát az e-riksák menthetik meg
India a világ országainak egyike, ahol a legszennyezettebb a levegő. Miután elektromos autóra keveseknek telik, a motoros „riksákat” villamosítják.

A német közlekedésügyi miniszter szerint a rollerek a tömegközlekedés környezetbarát kiegészítését hozhatják. A nagy amerikai cégek mellett több német startup készül arra, hogy e-roller-megosztó hálózatot építsen ki a nagyobb városokban.

(Forrás: Der Spiegel)