hirdetés

Egyre érthetetlenebb Orbán Viktor

Orbán Viktor kiváló beszédeivel, tűpontos elemzéseivel emelkedett fel a magyar politika csúcsára. Az utóbbi időben azonban egyre érthetetlenebbek, zavarosabbak fejtegetései. Sokszor pedig köszönőviszonyban nincsenek a valósággal.

hirdetés

Orbán Viktor az idei 56-os ünnepi beszédét a Mindszentyneum megnyitóján mondta el Zalaegerszegen. A kormányfő itt felvetett egy olyan gondolatot, amelyet a rendszerváltás óta, vagyis 32 éve nem hallhattunk tőle.

Magyarok százezrei vettek részt a forradalomban, a szovjetek összezavarodtak, s ha a Nyugat nem árul el bennünket – 1945 után másodszor is – sikerrel járhattunk volna.

Furcsa egy beszéd volt (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)Furcsa egy beszéd volt (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

Nyugat, mint az 1956-os forradalom árulója, mindenképpen meglepő állítás, amit a kormányfő is érezhetett, mert indoklást is fűzött hozzá.

A Nyugat támogatásának hiányában a szovjet vezetők félúton meggondolták magukat: visszafordították a tankokat, és harmincöt évre újra katonai elnyomást és kommunista bábkormányt ültettek a nyakunkba.

Dr. Rácz János történész, a kormány által létrehozott VERITAS Történetkutató Intézet munkatársa, a szakterület kutatója ugyanakkor egész másképp számolt be korábban az akkor történtekről a közszolgálati televízióban. Szerinte szó nem volt arról, hogy a szovjetek összezavarodva, félúton meggondolták volna magukat.

Azok a csapatok, amelyek úgy tűnt, hogy eltávoznak esetleg Budapestről, valójában állásokat foglaltak el Budapest külterületén. És várták a beérkező, beözönlő szovjet csapatokat.

A történész Nyugat szerepéről is beszélt.

Annak ellenére, hogy a magyar ügy bekerült az ENSZ-be, azt azért mindenki tudta, hogy itt komoly fegyveres beavatkozásra nem lehet számítani, egyrészt a III. világháborútól való félelem, másrészt igazság szerint nem is lettek volna olyan nyugati csapatok, amelyek mondjuk a semleges Ausztrián keresztül bármilyen akciót végrehajtanak.

hirdetés

Véleményvezér

Kielégül-e Kövér László?

Kielégül-e Kövér László?

Kövér László házelnök elvette Hadházy Ákos fizetésének nagy részét, mert a képviselő többször nem jelent meg az üléseken.
Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Az unortodox magyar gazdaságpolitika csodákat produkál. Mindig fordítva ülünk a lovon.
A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

Földrengéserejű változásokat hoz az Európai Unióban az orosz-ukrán háború. A legbefolyásosabb vezetők egyszerűsíteni és gyorsítani akaják a döntéshozatalt.
A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

Lenne benzin, ha nem lenne ársapka. Viszont még ársapka sem kellene, ha nem zuhant volna hatalmasat a forint árfolyama.
Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László házelnökről az a benyomása a külső szemlélőnek, hogy legszívesebben be se engedné a parlamentbe az egyik ellenzéki képviselőt, hiába is választották meg teljesen törvényesen a szavazók.
Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo