Ötödik hullám után: ezért nem mennek vissza az irodába a dolgozók

Szinte biztosra vehető volt, hogy a koronavírus-járvány lecsengése után az irodai munkavégzés is megváltozik. A képet árnyalja az a felmérés, amely szerint csak minden ötödik iroda rendelkezik hibrid munkavégzési szabályzattal.

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Egy most publikált, friss kutatásban 3000 irodai dolgozót kérdeztek meg az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában és Spanyolországban. A felmérés szerint a munkavállalók továbbra is óvatosak a teljes munkaidőben történő visszatéréssel kapcsolatban, ami rávilágít a szervezetek számára a rugalmas, hibrid munka fontosságára.

Üresek maradtak az irodák (Fotó: Pixabay)

Eszerint csak minden ötödik (19 százalék) válaszadó mondja azt, hogy munkahelyén létezik hibrid munkavégzéssel kapcsolatos szabályzat. A nem megfelelő technológia és az együttműködést nem eléggé támogató munkakörnyezetek hátráltatják az alkalmazkodóbb és agilisabb munkavégzési módok megvalósítását. A válaszadók kevesebb mint a fele (45 százalék) tapasztalta, hogy a hibrid munkavégzést segítő tárgyalótermi kommunikációs technológia bővült, míg majdnem minden negyedik (23 százalék) azt állítja, hogy csökkent az irodájában rendelkezésre álló együttműködési tér nagysága.

Inkább rugalmas munka után néznek a legjobbak 

Emellett kevesebb mint egyharmaduk (32 százalék) szerint nőtt az eszközökhöz való biztonságos hozzáférés lehetősége. Nincsen például az informatikai eszközök átvételére szolgáló megoldás, amely személyes találkozás nélküli lehetőséget jelentene. Ez jelentős súrlódásokat okozhat az irodába visszatérni kívánó alkalmazottak számára, ami elriasztja őket a rendszeres jelenléttől. Ha a vállalkozások nem szentelnek erre kellő figyelmet, a munkahelyi termelékenység csökkenhet, miközben a legjobb tehetségek rugalmasabb foglalkoztatási lehetőségeket keresnek a munkaerőpiacon.

Egy olyan időszakban, amikor a tehetségek iránti kereslet minden eddiginél nagyobb, a munkavállalók több mint egyharmada (36 százalék) úgy érzi, hogy a munkáltatója nyomást gyakorol rá, hogy visszatérjen az irodába - ez 29 százalékos növekedést jelent a 2020-ban végzett hasonló tanulmányhoz képest. Közel kétharmaduk (64 százalék) úgy véli, hogy 2022-ben az egyén döntése kell, hogy legyen, hogy visszatér-e az irodába, ami megerősíti azt a követelményt, hogy a felsővezetők a hibrid munkavégzési szabályzatok kialakításakor egyensúlyt teremtsenek a munkavállalók preferenciái és az üzleti igények között.

David Mills, a Ricoh Europe CEO-ja szerint:

"A megfelelő együttműködési eszközök biztosítása, amelyek mindenkinek egyszerű munkavégzést tesznek lehetővé kiemelten fontosak. Az eszközöknek pozitív felhasználói élményt kell nyújtaniuk, függetlenül attól, hogy hol vannak a munkavállalók. Ennek elmulasztása azzal a kockázattal jár, hogy a tapasztalatok terén szakadék keletkezik az irodában és a távolról dolgozók között. "
Maradt a motiváció 

Fontos eredmény, hogy a világjárvány során javult a bizalom a vállalkozások és a munkavállalók között. A munkavállalók csaknem kétharmada (64 százalék) úgy gondolja, hogy a munkaadói jobban bíznak abban, hogy távmunkában motiváltak és produktívak maradnak - ez 23 százalékos növekedés a 2021-es hasonló tanulmányhoz képest.

Mills hozzáfűzte:

"A munka világa továbbra is fejlődik, két évnyi folyamatosan váltakozó korlátozások után is. A munkavállalók joggal várják munkáltatójuktól, hogy vezesse ezt a munkahelyi változást. A kutatás azt mutatja, hogy a munkáltatók hosszú utat tettek meg a munkavállalókkal szembeni bizalom kiépítésében. A hibrid munkavégzést valóban befogadó munkahely kialakítása a következő fontos lépés ezen az úton. Bár számos előnye van annak, ha az emberek egy helyiségben dolgoznak együtt, a hibrid munka a belátható jövőben is itt lesz. A hibrid munkavégzésbe való mostani befektetés a jövőbe való befektetés - javítja a termelékenységet és segít a tehetségek megtartásában."
 

Véleményvezér

Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján

Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján 

Családi segítség nélkül szinte lehetetlen Budapesten ingatlanhoz jutni egy fiatalnak.
Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására

Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására 

Még soha nem volt mélységű lejárató kampány indult Magyar Péter ellen.
Mellár Tamás otthagyja a református egyházat

Mellár Tamás otthagyja a református egyházat 

Balog Zoltán személye sok református számára elfogadhatatlan.
Forrong a református egyház a pedofil-ügy miatt

Forrong a református egyház a pedofil-ügy miatt 

Amíg marad a református egyház jelenlegi vezetése, addig lemond lelkipásztori fizetés-kiegészítéséről
Lecsúsztunk az OECD inflációs listáján, már Ausztria is előttünk

Lecsúsztunk az OECD inflációs listáján, már Ausztria is előttünk 

Kiszámíthatóbb gazdaságpolitikára lenne szükség.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo