Öt ok, amiért érdemes részt venni állásbörzén

Az állásbörze hatékony fórum lehet az álláskeresők személyes elérésére és a munkáltatói brand építésére, ám ezen kívül is vannak még előnyei, amelyekből néhányat most összegyűjtöttünk.

Kép: PP

Az állásbörzék az utóbbi tíz évben elfogadottá és népszerűvé váltak a HR-ben illetve az álláskeresésben. Milyen előnyök kínálkoznak még a vállalatoknak? Ehhez ad öt tippet együttműködő partnerünk, a Monster.hu.

Több ezer fiatal egy helyen. A legnagyobb hazai állásbörzékre 7-8 ezer álláskereső látoghat el. Egy-egy rendezvényen több száz önéletrajz gyűjthető főként pályakezdőktől, szakmai gyakorlatot tervezőktől. A pályakezdők erénye, hogy hajtja őket a bizonyítási vágy, tele vannak ambíciókkal és formálhatóak. Ez a friss, lelkes és az átlagosnál olcsóbb munkaerő pedig jól jön a cégeknek.

Adatbázis építés. Az állásbörze elsősorban a nagyvállalatok toborzási terepe, ám már kkv-k is feltűnnek a forgatagban. A kicsik vagy anyagi vagy személyi erőforrásból származó okokból ódzkodnak a részvételtől. Sokan nem tudják megengedni, hogy egy-két emberük napokig az állásbörzével foglalkozzon. Akik közülük érkeznek, főleg adatbázis-építés céljából jönnek. Ha megüresedik egy hely vagy bővülnének, akkor ezekhez az adatokhoz nyúlnak. (Persze addig is biztos körülmények között kell tárolni őket!)

A legjobbak már elhalászhatóak. Főként multi cégek próbálnak állásbörzéjükön trainee (gyakornoki) programjukhoz tehetséges fiatalokat toborozni. Felismerték a tehetségekért folyó harc már állásbörzén, a hallgatókkal kezdődik.

Viszonylag olcsó a részvétel. Az állásbörzés részvétel nettó 150-800 ezer forint közötti befektetést jelent a stand helyétől és nagyságától függően. Ezért a pénzért a cég a stand mellett megjelenési lehetőséget kap a börze újságjában és az állásbörze honlapján. Az árat nagyban befolyásolja, milyen állásbörzéről van szó. A kisebb, főiskolás börzék olcsóbbak, a nagy budapestieknél mélyebben a zsebbe kell nyúlni.

Marketing célból is hasznos. Ugyan a vállalatok többsége az állásbörzén önéletrajzot gyűjt,emellett megpróbál vonzó munkaadóként feltűnni a hallgatóság előtt, a rendezvénynek tehát marketing szerepe is van. Sőt, egyre több cég viszi ki az állásbörzére termékeit, ad kóstolót, stb.

Toborozzon sikeresen!
Minden cég számára nagyon fontos, hogy ha új munkaerőre van szükség, akkor a lehető leghatékonyabban találja meg a tökéletes jelentkezőt. Gondolni kell hát a jövőre – több szempontból is. Szakértőnk tippjei következnek!

Véleményvezér

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon  

Két ábra mutatja, hogy az európai országokban hogyan változott a zöldségek és gyümölcsök ára 2014 és 2023 között.
Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo