hirdetés

Oscar a legjobb mentoroknak

A rangos díjat azok a pályázók kapták a szakmai zsűritől, akik a legjelentősebb eredményeket érték el a mentoring és/vagy coaching szemléletű vezetés bevezetésében, alkalmazásában vagy terjesztésében.
hirdetés

Kép:flickr

2014. február 4-én, kedden délután a Gerbeaud nagytermében a 6. Magyarországi Coaching Konferencia keretében ünnepélyesen átadták a már hagyománynak számító Mentor Oscar díjakat. A rangos díjat azok a pályázók kapták a szakmai zsűritől, akik a legjelentősebb eredményeket érték el a mentoring és/vagy coaching szemléletű vezetés bevezetésében, alkalmazásában vagy terjesztésében. A szakmai elismerés mellett több mint 5 millió forint értékű ajándékot vihettek haza a Mentor Oscar díjazottai.

A pályázatok érkeztek a közszférából, a felsőoktatásból, és vállalatoktól: az üzleti élet minden területéről, a kis- és középvállalatoktól ugyanúgy, mint a nagyvállalatoktól. Lehetett pályázni egyéni és szervezeti kategóriákban, illetve ajánlásra, meghívásra vagy a nyílt kiírás alapján.

Díjazottak

A magas színvonalú pályázatok közül a szakmai zsűri döntése alapján a vállalati kategóriában első helyet kapott az T-systems Magyarország Zrt. a „Mentorok a jövőért” című pályázatában bemutatott belső mentoring rendszeréért. A  MetLife a Magyarországon sikeres mentoring rendszert működtet, pályázatukat a zsűri Vállalati Különdíjjal jutalmazta.

A mentoring a hiányzó láncszem?
A mentoring klasszikus fogalma munkahelyi környezetben az újonnan belépő munkavállaló beilleszkedésének felgyorsításához, egyáltalán tapasztalatátadáshoz, szerepmodell nyújtásához kapcsolódik, ahol a fiatalabbat, az új belépőt a tapasztaltabb, idősebb mentorok támogatják, tanítják, coacholják. Ez a klasszikus szerepe a mentoringnak megmaradt, ám alkalmazási területe folyamatosan és jelentősen bővül.

Újdonság volt idén a felsőoktatási kategória, amelyben a díjazottak:

Az első helyet megosztva az AIESEC nemzetközi diákszervezet és a DETEP a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó programja kapta. Második a BEST Közhasznú Egyesület lett, a kategória különdíját a Dunaújvárosi Főiskola érdemelte ki.

Az egyéni kategóriában az első helyezést Handó Eszter, a másodikat Kövesdi Mátyás, a harmadikat pedig Bárány Gabriella kapta.

A mentorálás jó befektetés

A 2013 évi mentoring kutatás megkérdezettjeinek 94%-a nyilatkozta, hogy a mentoroknak megéri a befektetett idő és energia, és 96%-ban, hogy a szervezetüknek, a vállalatnak is megtérül az invesztíció. A mentori rendszert működtető nagyvállalatok kisebb fluktuációról, gyorsabb beilleszkedésről számolnak be.

Fórumot adunk a mentoroknak

A mentorálás sokszor vállalati hagyomány részeként történik, például tapasztaltabb kollégák segítenek az újoncoknak beilleszkedni, kialakítani a hatékony munkához szükséges belső kapcsolatrendszert. A mentorok gyakran szabadidejükben adnak tanácsot, beszélgetnek, a mentoráltakkal, ami önmagában is tiszteletreméltó. A Mentor Oscar az informálisan és a szervezett formában működő mentoroknak kíván megjelenési lehetőséget biztosítani, ahol bemutathatják az eredményeiket, megoszthatják, átadhatják tapasztalataikat és nyilvános elismerést kaphatnak. Erre ad jó lehetőséget a 2014. február 13-án induló Mentor Klub és bízunk benne, hogy ennek hatására idén is számos magas színvonalú pályázat érkezik a www.mentoroscar.hu honlapon keresztül 2014. december 1-ig.

Akik a döntést hozták

A Mentor Oscart hagyományteremtő céllal hozták létre olyan szervezetek, amelyek fontosnak tartják a munkatársközpontú, támogató és ugyanakkor eredményorientált vezetői szemlélet meghonosítását és elismerését.

A pályázatokat elbíráló zsűri tagjai:

Komócsin Laura (Business Coach Kft.)

Dobay Róbert (Menedzsmentor)

Gerlei Béla (Karrier Intézet)

Márton Mónika (Legacy)

Pető Gábor (Assessment Systems)

Sávainé Ábel Anita (K&H Bank)

Skonda Mária Exeutive Coach és Mentor

Szelecki Zsolt (PWC)

hirdetés

Véleményvezér

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.
Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo