Megadóztatnák a házhoz szállítást is

Újabb sarcot tervez kivetni a kormány a kiskereskedelmi áruházláncokra. A múlt héten felmerült ötletek mellett a most kiszivárgott terv szerint a házhoz szállítást adóztatnák meg környezetvédelmi okokra hivatkozva – ami totális nonszensz.

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A házhoz szállítási szolgáltatással együtt folyamatosan növekvő környezetterhelés után is díjat fizethetnek a jövőben a napi fogyasztási cikkeket kínáló áruházláncok - írja a Magyar Időkre hivatkozva az MTI.

A házhoz rendelhető napi bevásárlások számának jelentős növekedése a közúti járműforgalmat is erősen megterheli, így a környezetet károsítja. A szakmai konzultáció előtt álló egyik javaslat szerint a hozzájárulásként fizetendő díj a napi fogyasztási cikkeket árusító cégek éves árbevételének meghatározott százaléka lenne – írja a lap, amely úgy értesült, az NGM-ben már ma tárgyalhatnak az ötletről.

A múlt héten robban a hír, hogy az élelmiszerbotrányra hivatkozva húszmilliárdos parkolódíjat, korlátozott reklámozási lehetőséget és kötelező munkaerő felvételt írnának elő a külföldi tulajdonú élelmiszerláncoknak.

Kép:Geograph.org.uk

Arról egyelőre nincs pontosabb információ, hogy a házhoz szállítást terhelő plusz adó milyen cégekre vonatkozna pontosan. Az ötlettel kapcsolatban a Levegő Munkacsoport a Magyar Időknek úgy nyilatkozott, indokolt a kormány azon szándéka, amely célzott anyagi hozzájárulást vagy nagyobb szerepvállalást vár el a kereskedelmi vállalatoktól a környezetvédelemben. Képviselőjük ugyan hipermarketek parkolóiról, és az ehhez kapcsolódó fásítási, zöldítési kötelezettségek elmulasztásáról beszélt, amiből nem derül ki a szervezetnek a házhoz szállításról való véleménye.

Kérdés persze, hogy a szabályozás különbséget tenne-e a fizikai bolttal rendelkező és onnan házhoz szállítást végző üzletek, valamint a kizárólag weben értékesítő boltok között. Az ugyanis nem nagyon vitatható, hogy az online vásárlás önmagában kevésbé terheli a környezetet, mint a boltba járás.

A webshopokhoz sokkal kisebb épületekre van szükség, nyilvánvalóan nem kellene vásárlói parkolók sem – amelyekre ugye mindenképpen plusz díjat szabnának ki környezetterhelő voltuk miatt. A közlekedésből eredő környezetterhelés is jelentősen kisebb, mivel (nyilván elsősorban költségcsökkentési okokból) a lehető legkevesebb szállítójárművel, a legtakarékosabb útvonalat választva, egy fuvarral sok vásárló rendelését szállítják házhoz. Vagyis nem kell egy raktárból a boltokba szállítani az árut, ahova a vásárlók egyenként elmennek a saját kocsijukkal, hogy azt hazavigyék.

Pár év, és drónok hozzák haza a bevásárlást
Maholnap a drónok lesznek a csomagkézbesítés bejáratott eszközei, melyek akár 80%-kal is csökkenthetik a szállítási költségeket. Ugyanakkor számos problémát is felvet a megoldás mind a cégeknek, mind a fogyasztóknak.
Az online rendelés és házhoz szállítás energiahatékonyabb voltát felmérések is alátámasztják. Egy német tanulmány azt vizsgálta, mennyit számít, milyen távolságból érkeznek a vásárlók. Eredményeik szerint 14 kilométerig az online és bolti vásárlók által okozott CO2 kibocsátás nagyjából azonos (73.8 g CO2 vs. 77.9 g CO2, az online vásárlók javára), efölött a táv fölött viszont míg az online vásárlók ökolábnyoma relatíve stabil marad, a bolti vásárlók tranzakciónkénti szén-dioxid kibocsátása drasztikusan megnő. Egy másik, brit tanulmány szerint 24 terméket kéne megvenni személyesen egy fizikai boltban, ha kocsival érkezik a vásárló és 8-at, ha busszal, hogy az ezzel okozott káros anyag kibocsátás megfeleljen annak, ha egyetlen dolgot rendelünk online.

A gazdaságnak nem segít

A webes vásárlás házhoz szállításának megadóztatása azért is furcsa ötlet, mert a kormány éppen most dolgozik a digitális kereskedelem fejlesztési stratégiáján – vagyis a webkereskedelem fejlesztésén.

A blokkk.hu pedig felveti azt is, ha a hazai online vásárlást plusz díjakkal drágítják meg, azzal a magyar vásárlókat a külföldi webáruházak felé terelik, további kárt okozva a gazdaságnak.

Ez annál is inkább valószínű, mert minden szakértő és a legnagyobb hazai webáruházak vezetői is egyetértenek abban, hogy a házhoz szállítás gyorsasága és ára a legfontosabb tényezők között van a hazai online piacon.

A Piac & Profit Webáruházi Trendek 2017 konferenciáján elhangzottak szerint szinte mindegy, hogy mit és mennyiért értékesítünk, a legfontosabb tényező a szállítás sebessége. Egy dolog az, ami versenybe szállhat ezzel: a kézbesítés ára. A vásárlók egyetlen ok miatt hajlandók lemondani arról, hogy expressz módon a kezükbe kapják a megrendelt termékeket, ha e nélkül olcsóbban jutnak hozzá.

 

Véleményvezér

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.
Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján

Európa legszuperebb városait előzi Budapest az ingatlanok megfizethetősége alapján 

Családi segítség nélkül szinte lehetetlen Budapesten ingatlanhoz jutni egy fiatalnak.
Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására

Milliókat költ a kormánymédia Magyar Péter lejáratására 

Még soha nem volt mélységű lejárató kampány indult Magyar Péter ellen.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo