Magyar startupok piacra jutását segítik Szlovákiában

Hazai kezdő vállalkozások csatlakoztak a szlovák FinTech Hub programjához.

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Alig két hónappal a FinTech Hub Szlovákia létrejöttének hazai bejelentését követően már két magyar startup csatlakozott a szervezet programjához. Olyan unikális szolgáltatást nyújtó cégekről van szó, mint a teljeskörű digitális könyvelést biztosító Acounto és a digitális ügyfél-átvilágítás területén az egyedi igények kielégítésére szakosodott Complytron. Mindkét startup a szomszédos országok piacaira lépésének megkönnyítésében látja a FinTech Hubbal való együttműködés motorját. Az alapító Vacuumlabs, a Mastercard és a Szlovák Fintech Szövetség mások mellett helyi kapcsolatrendszerükkel segítik a résztvevőket terveik megvalósításában, és további magyar startupokat is várnak a programba.

A szlovákiai Pozsonyban található az első FinTech Hub, amelynek célja a Közép-Kelet-Európai Régió innovációjának támogatása, és működése az alapítók azon komoly szándékát mutatja, hogy a régió vezető szerephez jusson a fintech szektor fejlesztésében. Az alapító tagok mindegyike, a Vacuumlabs, a MasterCard és a Szlovák Fintech Szövetség is már jól ismert szereplők a globális pénzügyi szolgáltatások nyújtásának területén, valamint az ezt az ökoszisztémát alkotó, a változásokat felgyorsító vállalatok támogatásában.

Az előzetes igényfelmérést követően már a következő hónapokban megkezdik a közös munkát a FinTech Hub Szlovákia és az újonnan csatlakozott hazai startupok.

Az Acounto digitális könyvelési szolgáltatása csak 2021 elején élesedett, de mostanra már több mint 100 ügyféllel büszkélkedhetnek. A folyamatos fejlesztés alatt álló applikáció legfőbb előnyei között említik a cégvezetők a kényelmet, a gyorsaságot és az átláthatóságot, a könyvelési anyagok naprakész nyomonkövethetőségét, amely megkülönbözteti az Acountot a hagyományos könyvelési szolgáltatást nyújtó cégektől. Az Acounto minden vállalkozás számára jelentős költség és munkaidő megtakarítást biztosít, versenyelőnyük a könyvelési, bérszámfejtési és egyéb munkafolyamatok automatizálásában rejlik, a digitalizáció nyújtotta kényelmet pedig versenyképes árképzéssel párosítják.

A 2019-ben indult regtech startup (szabályozói megfeleléssel foglalkozó technológiai cég), a Complytron a pénzügyi és a nem pénzügyi szektor egyre szélesebb körére kiterjedő ügyfél-átvilágítási kötelezettség támogatása területén látott piaci lehetőséget. Kifejezetten a kisebb és közepes méretű piaci szereplőkre célzott, automatizált ügyfél-átvilágítási szolgáltatást kínálnak, amellyel az előírt szankciós lista ellenőrzések, a nemzetközi és hazai kiemelt közszereplői ellenőrzések és egyéb hatósági tiltólista és 'watch-list' szűrések valósíthatók meg.

Emellett saját fejlesztésű, URL alapú digitális ujjlenyomat analízis technológiával segítik a bankbiztonsági szakemberek munkáját a magas kockázatú ügyfélkapcsolatok beazonosítása során. Adatvagyonuk erős kelet-európai fókusszal bír, de globálisan is hasznosítható, így a Complytron a hasonló szolgáltatást nyújtó globális szereplők méltó régiós versenytársává kíván válni. Értékajánlatuk különösen a kelet-európai térség tekintetében a jobb adatminőség, a kifejezetten az európai uniós szabályozásra hangolt szolgáltatás, és a lekérdezési volumenekre szabott árazás miatt kedvező. A kapcsolódó adminisztratív terhek csökkentésével a Complytron nagymértékben megkönnyíti ügyfelei számára az előírt kötelezettségek teljesítését.

A magyarországi irodával is rendelkező Vacuumlabs a fintech fejlesztések határokon átnyúló elterjedését, a lehetséges szinergiák kiaknázását támogatja a FinTech Hubban végzett munkájával. Matej Ftáčnik, a Vacuumlabs ügyvezetője szintén a piacra lépéshez szükséges támogatásáról biztosította a két magyar startupot.

 

Véleményvezér

Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium

Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium 

A pórul járt pedagógusok minden bizonnyal beperlik a Belügyminisztériumot.
Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival

Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival 

Valami bűzlik Dániában mondaná Shakespeare.
Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve

Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve 

Mennyire becsüljük meg nyugdíjasainkat?
Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester

Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester 

A vidéket még mindig a Fidesz uralja.
Hatalmas adóemelésre készül Putyin

Hatalmas adóemelésre készül Putyin 

Fogy Moszkva pénze, jön tehát a hadisarc.
A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt

A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt 

Az Egyesült Királyság gazdasága mindig is a világ egyik legliberálisabb területe volt, úgy akartak szigorítani, hogy ezen az elven nem változtattak. Meg is lett az eredmény.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo