hirdetés

Lengyelországban fektet be az Uber

Kilenc millió eurót fektet be az Uber Lengyelországban, ahol megnyílik az első közép-európai tudásközpont. A központ jövő év januárjától üzemel Krakkóban, ahol 140 olyan, több nyelven beszélő szakembert alkalmaznak majd, akik az Uber működését támogatják Kelet-Közép-Európában.
hirdetés

Kép: Uber

A régióban ez az Uber első, Európában pedig a második tudásközpontja (az írországi Limerick városában működik még hasonló iroda). A többnyelvű központ biztosítja majd, hogy az európai, közel-keleti és afrikai régió (EMEA-régió) utasai és autós-partnerei a lehető legtökéletesebb támogatást kapják. Az Uber már keresi a tudásközpont jövőbeni munkatársait. (A cég gyors terjeszkedése mutatja, hogy nem ok nélkül félnek a cégek az Uber hatástól!)

Az Uber 16 hónappal ezelőtt indult Lengyelországban, és ma már öt városban (Varsó, Krakkó, Trójmiasto, Wrocław, Poznań) működik. A szolgáltatást a lengyel felhasználók jól fogadták; az utasok 95 százaléka elégedett az Uberrel, az autós-partnerek 93 százaléka pedig ajánlaná másoknak a szolgáltatást.

„Nem volt nehéz döntés, hogy az új tudásközpontunkat Krakkóban nyissuk meg. Lengyelország híres arról, hogy örömmel fogadja az innovációt, továbbá stratégiai piac is az Uber számára. Örülünk annak, hogy olyan városokba invesztálunk, ahol az Uber már működik, így biztosítva minél több ember számára új munkalehetőséget” – mondta Jambu Palaniappan, az Uber regionális igazgatója. Az Uber ma már a világ 66 országában és 361 városában működik, naponta körülbelül 3 millió utazást bonyolít. Budapesten 2014 késő ősze óta van jelen a cég, jelenleg kb. 70 ezer magyar használja az alkalmazást a fővárosban, de a számuk rohamosan növekszik.

 

Osztogatnak, vagy fosztogatnak?
A „sharing economy” cégek – Couchsurfing, Airbnb, Uber és társaik – úgynevezett „teremtő rombolással” forgatnak fel teljes iparágakat néhány év leforgása alatt – és hagyományos versenytársaiknak követnük kell a példájukat – derült ki a PwC Magyarország szakértői tanulmányából.
hirdetés

Véleményvezér

Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 
Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Megdöbbentően mélyre, 11 évvel ezelőtti szintre süllyedt Magyarországon a várható élettartam.
Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Orbán Viktor szeptemberben úgy vélte, visszafelé sültek el a szankciók, lábon lőtte magát Európa. A háború végét ma sem látjuk, de a számlák az egekbe szöktek.
Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

A korrupció ellen harcoló független képviselő szerint Orbán Viktor hivatali visszaélést követett el.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo