Elvesztegetett idő az ingázás

A magyarok többsége üresjáratnak, elvesztegetett időnek gondolja az ingázást, a munkavállalók ötöde kifejezetten gyűlöli. A cégeknek reagálniuk kell erre a trendre, és előtérbe helyezni a távmunka-megoldásokat.

Kép: Pixabay

A Regus legfrissebb felmérésében megkérdezett munkavállalók világszerte úgy vélik, hogy az iroda és az otthonuk közötti oda-vissza utazás kedvezőtlenül befolyásolja teljesítőképességüket. A többség szerint ez az „üresjárat” – amely sem hatékony munkavégzésre, sem kikapcsolódásra nem alkalmas – a hasznosabb vagy szórakoztatóbb tevékenységek elől veszi el az időt. (Méghozzá nem keveset, évente átlagosan egy hónapot töltünk így!)

A megkérdezett közel 40 ezer válaszadó 37 százaléka értelmetlen és haszontalan időtöltésnek tartja az ingázást, míg 27 százalékuk kifejezetten gyűlöli, és elvesztegetett, drága időként gondol rá. Ez azt jelenti, hogy a magyarok bő többsége ingázás helyett hatékonyabb munkára vagy néhány órával hosszabb alvásra fordíthatná idejét. (Az ingázás egyébként stresszesebb, mint maga a munka!)

Magyarországon csak kevesen vannak (21 százalék), akik szerint lehet eredményesen dolgozni ingázás közben. A többség úgy véli, hogy az utazás a munkára vagy a pihenésre fordítható idő rovására megy. Ezért ideje, hogy a vállalkozások kiküszöböljék az ingázást, és segítsék dolgozóikat abban, hogy az így megtakarított időt hatékony munkára vagy pihenésre fordíthassák. Hazánkban elenyésző kisebbség (12 százalék) sorolja az ingázást a szabadidőhöz. Ők is valószínűleg azért, mert közben olvasnak, vagy a friss híreket követik okostelefonjukon.

„Egyre nő az ingázásra fordított idő, és szomorú tény, hogy a dolgozók túlnyomó többsége szerint a munkahelyük és az otthonuk közötti mindennapos oda-vissza utazgatás rontja a munkateljesítményüket, ráadásul kikapcsolódni vagy pihenni sem tudnak közben” – vélekedett Ispánki Nikoletta, a Regus Country Managere.

A szakember szerint az üzletemberektől a világon mindenhol azt várják, hogy legyenek folyamatosan elérhetők, de a mindennapi ingázás valójában az okostelefon hiányánál is nagyobb mértékben és szinte észrevétlenül veti vissza a teljesítményt. A felelős cégek fontosnak tartják hatékonyságuk növelését és azt, hogy dolgozóiknak több szabadidejük legyen, vagy hogy néha reggel egy kicsit tovább alhassanak. Ezért érdemes lehetővé tenniük, hogy alkalmazottjaik legalább időnként az otthonukhoz közelebb dolgozhassanak, vagy egyenesen az otthonukban dolgozhassanak. (Ezért is furcsa, hogy a munkáltatók ódzkodnak a távmunkától.)

KILENC TIPP A SIKERES OTTHONI MUNKÁHOZ
Az alkalmanként otthonról vagy egyéb alternatív helyekről történő munkavégzés ugyanolyan hatékony, és számos előnnyel jár mind a cégvezetés, mind az alkalmazottak számára. A hosszú távú távmunkás életformára való átállás azonban alapos előkészítést igényel.

Véleményvezér

Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra

Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra 

A világjárvány idején az emberek visszafogták autóvásárlásaikat Európában. Az elmaradást mindenütt pótolják, kivétel nálunk.
Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen

Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen 

A független képviselő különös módon, de úgy tűnik egyedül több borsot tör Orbán Viktor orra alá, mint az egész ellenzék együttvéve.
Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát

Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát 

Úgy tűnik az idén egyedül a repcetermelők számíthatnak nyereségre.
A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek

A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek 

A megszorítások, extraadók ellenére továbbra is sok helyen lyukas a költségvetés. A tervezett áfa bevételek és a valóság között szakadék tátong.
Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben

Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben 

Már nominálisan is kevesebbet tud költeni egy magyar polgár a boltokban, mint egy román. Ráadásul a magyar a pénzéért még kevesebbet is kap a hipermagas itthoni áfa miatt.
A bíróság szerint ellopta ugyan a közmunkások bérének a felét, de azért maradhat polgármester

A bíróság szerint ellopta ugyan a közmunkások bérének a felét, de azért maradhat polgármester 

Bízzuk nyugodtan kecskére a káposztát, ez a magyar jogállamiság legújabb mérföldköve.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo