hirdetés

Az ÉV Vállalkozója díjban részesült a Piac&Profit alapítója

A hagyományoknak megfelelően, idén is december első péntekén rendezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a Vállalkozók Napját.  A magyar üzleti élet egyik legrangosabb találkozójává vált eseményen, a 2016-ban legkiválóbbnak talált vállalkozók kaptak magas szintű állami és szövetségi kitüntetéseket.

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

hirdetés

A hagyományoknak megfelelően, idén is december első péntekén rendezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a Vállalkozók Napját. Az immár tizennyolcadik alkalommal megtartott, nagyszabású rendezvényre az ország minden megyéjéből közel 600 vállalkozó és üzletember érkezett. A magyar üzleti élet egyik legrangosabb találkozójává vált eseményen, a 2016-ban legkiválóbbnak talált vállalkozók kaptak magas szintű állami és szövetségi kitüntetéseket, köztük Demcsák Mária, a Piac&Profit alapító-főszerkesztője, aki az Év Vállalkozója díjban részesült.

Kép: PP

„Ahhoz, hogy Magyarország megmaradjon, két dolog kell: erős gazdaság és az országban élők hazaszeretete” – hangsúlyozta Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke a 18. alkalommal megrendezett Vállalkozók Napján, a Müpában. Az elnök szerint van ok az ünneplésre, mivel nagyszerű éven van túl a magyar gazdaság, köszönhetően elsősorban annak, hogy a nemzetközi hitelminősítők újra befektetésre ajánlott kategóriába emelték az országot.

Kritikaként említette ugyanakkor, hogy nemhogy teljesült volna a közszféra leépítésével kapcsolatos kormányzati ígéret, de még nőtt is létszám – emelte ki Demján. Mint fogalmazott: „ez ólommellény, amelyet minden vállalkozó és minden magyar állampolgár cipel.” Hozzátette: tisztában van azzal, hogy 2017-ben a következő évi választásokra készülve nem tesz ilyen drasztikus lépést a kormány. De azt várják, tegyen ígéretet arra, hogy a választások után a kormány végrehajtja ezt a programot.

Demján a vállalkozók feladatairól is beszélt felszólalásában. Hangsúlyozta: a béremelések sem érnek semmit, ha nincs bővített újratermelés. Ennek megvannak a feltételei, például olcsó hitelek vagy uniós támogatások formájában, a vállalkozóknak azonban tudomásul kell venniük: struktúraváltásra van szükség. Fel kell mérniük az igényeket, és esetenként erős profilváltást kell végrehajtaniuk vagy társulniuk kell – emelte ki.

„Közös munkánk eredménye az, hogy elmondhatjuk: nem csak félsikereket értünk el a gazdaság fejlesztésében” – szólt a vállalkozókhoz Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A tárcavezető kiemelte: a kormány megteremtette az alapokat a növekedéshez, a cél most az, hogy elősegítse Magyarország felzárkózását a legfejlettebb országokhoz. Ennek a célnak az elérése érdekében magasan képzett munkavállalókra és magas hozzáadott értéket termelő cégekre van szükség.

Varga szerint a jövő csak akkor lehet sikeres, ha a kormányzati célok találkoznak a vállalkozásokéval. A kormány ennek érdekében kész arra, hogy segítse a fejlődést, a termelékenység javulását, a képzett munkaerő növekedését és a kkv-k erősítését. Utóbbiakat az uniós források segíthetik, amelyeket reményeik szerint a jövő év közepére elérhetővé tesznek. A nagyvállalatokat pedig hazai forrásokból segíti a kormányzat. A miniszter beszélt a közelmúltban megszületett bérmegállapodásról is. Kiemelte: kivételes volt, mivel ez az első olyan megállapodás, amely hosszabb időtávra szól, de amiatt is, hogy a bérek mellett a hatékonyság növelésére is koncentrál, és azért is, hogy mindenki támogatta. Köszönetet mondott a VOSZ-nak is: mint fogalmazott, keményen tárgyaltak, de képesek voltak kompromisszumot kötni.

A jövőben a kulcskérdés az lesz, hogy a magyar kkv-k képesek lesznek-e a szemléletváltásra, képesek lesznek-e kilépni a nemzetközi piacokra. A magyar gazdaság akkor lesz sikeres, ha nem csak azt mondhatjuk, hogy „Made in Hungary”, hanem azt is, hogy „Invented in Hungary”.

A hagyományoknak megfelelően az ünnepségen kitüntetések átadására is sor került, így az arra érdemesek Magyar Gazdaságért Díjat, Miniszteri Elismerő Oklevelet és Év Vállalkozója Díjat vehettek át Varga Mihálytól és Demján Sándortól. Magyar Gazdaságért Díj elismerésben kilencen részesültek, Miniszteri Elismerő Oklevelet egy fő vállalkozó érdemelt ki.

A VOSZ megyei tagszervezetei, illetve további érdekvédelmi szervezetek előterjesztése alapján 64-en részesültek az Év Vállalkozója Díj kitüntetésben.

AZ ÉV VÁLLALKOZÓJA DÍJ KITÜNTETETTJEI (2016):

AZ ÉV VÁLLALKOZÓJA DÍJ KITÜNTETETTJEI (2016)

A NEMZETGAZDASÁGI MINISZTER ÁLTAL ADOMÁNYOZOTT KITÜNTETÉSEK
Magyar Gazdaságért Díj
  • Bíró Attila – a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. ügyvezető igazgatója (Bács-Kiskun megye)
  • Dr. Davola József – a Magyar Ital- és Áruautomata Szövetség főtitkára (Budapest)
  • Juhász István – a Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) Kenyeres
  • Tamás Ferenc – az INNO-COMP Kft. gazdasági vezetője (Borsod-Abaúj-Zemplén megye)
  • Kovács Károly – a KOVAS Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója (Komárom-Esztergom megye)
  • Marosi László – a MELÓ-DIÁK Országos Diákvállalkozási Kft. ügyvezető igazgatója (Budapest)
  • Dr. Petrovai György – az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség jogi képviselője (Budapest)
  • Sipos Jenő – a Füstöltkolbász Kolbászkészítő Kft. Tulajdonos-ügyvezető igazgatója (Csongrád megye)
  • Szabó Noémi – a Derula Kft. ügyvezető igazgatója (Jász-Nagykun-Szolnok megye)
Miniszteri Elismerő Oklevél
  • Takács Sándorné – a Számvitech Bt. ügyvezető igazgatója (Tolna megye)
hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo