A házassági szerződés a családi vállalatot is megmentheti

Michael Schumacher tragikus síbalesete intő példa lehet nemcsak az átlagember, de a cégtulajdonosok számára is, hiszen ők nemcsak magukért és családjukért, hanem munkavállalóikért és azok családjaiért is felelősséggel tartoznak, a baj pedig bármikor bekövetkezhet.

A statisztikák Magyarországon különösen lehangolóak, 10 családi vállalatból 9 esetében nincs terv arra az esetre, ha a cég első emberével – aki gyakran tulajdonos is – bármi történik. A családi vállalatok sikeréhez és túléléséhez, illetve a családi vagyon megóvásához pedig ez is elengedhetetlenül szükséges.

Számos családi vállalat tulajdonosa azt gondolja – nem csak Magyarországon –, hogy bőven ráér majd később a napi üzletmeneten kívüli egyéb strukturális, stratégiai feladatokkal foglalkozni, amelyek a vállalat fennmaradásához szükségesek. Ezekre a sokszor kulcsfontosságú, ugyanakkor többnyire adminisztratív teendőkre jellemzően nem marad idő, hiszen amikor minden a rendes kerékvágásban halad, akkor a cég első embere, tulajdonosa számára ezek a kérdések nem bírnak prioritással - világított rá a jelenség okaira Kalocsai Zsolt, az RSM Hungary elnök-vezérigazgatója legfrissebb blogbejegyzésében.

Az bizonyos, hogy egy jól megtervezett és kivitelezett családi vállalati struktúra, amely magában foglalja például az örökösödési, vállalatvezetési, vagyon feletti rendelkezési kérdéseket, vagy éppen a jövedelem allokációját sok időt, türelmet és erőforrást igényel. Mégis megéri ezzel foglalkozni, hiszen kimutatható, hogy azon családok, illetve családi vállalatok, ahol ezeket a feladatokat időben és megnyugtatóan rendezik, sikeresebbek az üzleti életben, továbbá túlélésük is lényegesen az átlag feletti.

Kép:PP archív

A családi alkotmány a csodafegyver?

Amikor a tulajdonos családban vagy akár egy családtagban megérik az elhatározás arra, hogy a családi vállalat jövőjéről egyeztetni szükséges, akkor az első, de talán a legfontosabb lépést teszik meg a rendezett jövőkép irányába. A családi alkotmány lehet ennek első állomása, amelybe egyébként szinte minden, a családi vállalatot érintő és azon túlmutató szabályozás is belefér, ami a napi és jövőbeni működést, öröklést, a családtagok cégbeli operatív és nem operatív részvételét érintheti.

Mítoszromboló kutatás a családi vállalkozásokról
Bár a családi vállalkozások fontosságáról mind gazdasági, mind politikai színtéren sok szó esik, valójában kevés megbízható információval rendelkezünk erről a vállalkozási körről. Eddig azt sem tudhattuk, hogy pontosan mennyien is vannak. A BGE Budapest LAB Családi vállalkozás kutatásának köszönhetően a következő években nemcsak számuk, de működési módjuk is megismerhető.
Ugyanakkor ezen messze túlmutató kérdések is szabályozásra kerülhetnek, mint például hogy ki mennyi jövedelmet, milyen formában vehet ki a vállalatból. A családi alkotmány persze nem egy mindenható csodafegyver, hiszen jogi értelemben nem kikényszeríthető, azonban kiváló iránymutatást ad minden abban közvetlenül és közvetetten érintett kérdés rendezéséhez.

Mindenesetre érdemes a részletekre figyelni, mert találkoztunk olyan esettel, ahol az alapító generáció a vállalatvezetésből teljesen kizárta a későbbi generációkat, attól tartva, hogy tönkreteszik a számukra aranytojást tojó családi vállalatot, ám ez később működési problémát okozott. Bizonyos esetekben a korlátok felállítása akár indokolt is lehet, amennyiben a tehetség hiányzik a következő generációból, viszont soha nem árt, ha nem is feltétlenül a legfelső vezetőként vagy igazgatósági tagként, de szimpla munkavállalóként az örökösnek is ott van legalább az ujja a vállalat pulzusán.

Utódlási para

Az utódlás kapcsán felmerülő kérdések közül talán az egyik leggyakoribb, hogy a gyermekem alkalmas-e a vállalat további vezetésére, a családi vagyon megóvására. Ha több gyermek is van a családban, akkor rendezetten és vita nélkül mi lenne a legjobb gyakorlat az öröklés, utódlás fenntartható, ugyanakkor igazságos megoldására? (Ugyanakkor az alapító generáció magas kora miatt immár a családi vállalkozások 40 százalékánál lenne esedékes a váltás a régió országaiban.)

Többször felmerül a bizalmi vagyonkezelés mint lehetőség, ami mérlegelendő alternatíva egy fenntartható utódlás megtervezésekor. A szülők a gyermekeikkel szemben elfogultak, ami természetes, ezért is indokolt az alapos tervezés. Végrendelet megalkotása is a több darabból álló kirakós játék része, ami szabályozott formában és jogilag kikényszeríthetően rendezi az öröklési folyamatokat, ugyanakkor ilyenkor sem árt a családi alkotmány megalkotása.

A család a 21. században is versenyképes
A világ legrégebbi gyógyszergyártó cége, a Merck többségi tulajdona immár 12 generáció óta az alapító család kezében van, és a világot behálózó Auchan áruházakat is egy család irányítja. A többgenerációs családi vállalatok látszólag mind egy-egy sikertörténet, ám számtalan speciális nehézséggel kell megküzdeniük. A családi konfliktusok, a generációváltás nehézségei, az utódok könnyelmű életmódja vagy az üzleti világban rosszul mozgó örökös könnyen veszélybe sodorhatja a vállalatot.
Az utódok házassága is kardinálisan befolyásolhatja a családi vállalat működését, pláne akkor, ha válásra kerül sor, és a családi vállalat a közös vagyon részét képezi. Ekkor a családi vállalat fennmaradását biztosíthatja egy részleteiben kidolgozott házassági szerződés. Ettől mi, magyarok sokszor még idegenkedünk, hiszen a házassági szerződést az egymás iránti személyes bizalom hiányának tudjuk be. Valljuk meg, ez nézőpont kérdése. Ismert olyan példa, amikor a házassági szerződés hiánya miatt a vállalatot fel kellett osztani: a feleség vitte a cég egyik felét, a férj pedig a másikat, azonban a megosztott vállalat már nem tudott helytállni a piaci versenyben, így néhány éven belül tönkrement. Utólag persze láthatóvá vált, hogy a házassági szerződés a családi vállalat túlélését tette volna lehetővé.

Mi lenne, ha…

Szintén idegenkedve fogadjuk, ha a családi vállalat és vagyon esetében modellezésre kerülnek olyan nem várt események, amelyek kardinálisan befolyásolhatják mind a családi vállalat, mind pedig az érintett magánszemélyek életét. Feltettük-e már azt a kérdést például, hogy a párom tud-e minden bankszámlámról, privát és céges befektetésről? Rendelkezik-e megfelelő hozzáféréssel a bankszámlákhoz, befektetéskehez, ismertek-e a titkos jelszavaim, ha bármi történik velem? Tisztában van-e a vállalati tervekkel és célokkal a cégérték megőrzésének vagy növelésének kulcstényezőivel más is a cégen belül.

Ezek nyilván olyan kérdések, amelyekkel nem szívesen szembesülünk, viszont a családi vállalati tanácsadók elemzései pont ezekre a területekre világítanak rá a későbbi problémák okainak forrásaként.

Véleményvezér

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút

Magyar Péter felajánlotta az összes jobboldali médiának, hogy szívesen ad nekik interjút 

Köszörüljük ki a csorbát üzeni Magyar Péter azoknak, akik eddig azért bírálták, mert baloldali médiumoknál beszélt.
Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben

Rekordot döntött a lengyel valuta ára a magyarral szemben 

90 forint felett egy zloty ára.
Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba

Orvos híján a polgármester költözött az uniós pénzből felújított szolgálati lakásba 

Nem is tudni melyik a nagyobb baj, hogy nincs orvos, vagy, hogy illetéktelenül lakik a polgármester a szolgálati lakásban.
Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket

Kitört a botrány, átverte a kormány a méhészeket 

Lóg az orruk az átvert méhészeknek.
A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart

A világ fejlettebb része nem az atomenergia felé tart 

Megújulótermelésben a sor végén kullogunk.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo