hirdetés

Veszélyben van a vállalatok fele

A vállalatok 50 százaléka nem tesz hatékony intézkedéseket a legsürgetőbb kiberfenyegetések ellen, sőt még a veszélyekkel sincs igazán tisztában.
hirdetés

A Kaspersky Lab megbízása alapján a B2B International felmérése kimutatta, hogy a cégek fele nem megfelelően tájékozott a biztonsági fenyegetésekről.  Ez az eredmény a szükséges ismeretek megszerzésébe, IT biztonsági rendszerekbe és az informatikai részlegekbe fektetett források hiányával magyarázható – ezt pedig a kutatásban szereplő IT szakemberek 58 százaléka is elismerte. Az egyik fő probléma az, hogy a felsővezetők nem értik teljesen az informatikai részlegek funkcióját – vagyis a céljaikat és a mögöttük álló érveket.

A tanulmány rávilágított egy másik problémára is, a felkészítés hiányára - erre a megkérdezettek 35 százaléka hivatkozott. Ez a probléma azonban nem kezelhető pusztán új alkalmazottak felvételével, a meglévő munkavállalóknak is haladniuk kell a korral. A kutatás kimutatta, hogy a kulcsfontosságú IT szakemberek jelentős hányada nem ismeri a leggyakoribb számítógépes fenyegetéseket – beleértve a vállalati szektort célzó támadásokat is. A felmérésben résztvevők 31 százaléka elismerte, hogy soha nem hallott azokról a kiberfenyegetésekről, amelyek a közelmúltban közvetlen fenyegetést jelentettek a szervezetekre.

Mindezt tetézi a számítógépes ismeretek alacsony szintje a munkavállalók között, ami a bizalmas információk kiszivárgásához és az IT-infrastruktúra fertőzéséhez vezethet. Ezért a vállalati alkalmazottak IT biztonsági ismereteinek bővítése éppen olyan fontos, mint a legújabb biztonsági szoftver telepítése.

„A vállalatoknak nem szabad alábecsülniük a globális fenyegetéseket. Az utóbbi időben egyre többen veszik komolyan ezt a problémát, így a cégeken belül nőtt a kifejezetten informatikai biztonságra specializált személyzet száma (jelenleg az IT szakemberek világszerte mintegy 40 százaléka  biztonsági szakember). Ugyanakkor az IT biztonsággal foglalkozó dolgozók nem mindig megfelelően képzettek és hozzáértők ahhoz, hogy képesek legyenek megvédeni a céget a fenyegetésektől.  Ezért nekünk az IT biztonsági iparág résztvevőjeként nem csak megoldásokat kell gyártanunk, de fel kell hívnunk a figyelmet a hiányosságokra is.

A személyzet számítógépes ismeretének bővítése létfontosságú a biztonsághoz, miközben a felsővezetésnek tisztában kell lennie egy kibertámadás lehetséges következményeivel, és meg kell értenie, hogy a vállalati hálózat megbízható védelme jelenti a kulcsot az IT infrastruktúra hatékony fejlesztéséhez.  Globális oktatási projektjeink célja, hogy népszerűsítsük az informatikai biztonságot – nem csak a vállalatokért, de az egész gazdaságért. A kiberbűnözők ugyanis nem csak az üzleti környezetet tehetik tönkre, de megakadályozhatják a globális fejlődést, sőt, gazdasági és politikai összeomlást is előidézhetnek. Azért vagyunk, hogy ezt megakadályozzuk” - mondta Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab társalapítója és vezérigazgatója, valamint a csoport elnöke.

hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo