Nő az eldobható műanyagok termékdíja

Nőni fog az egyszer használatos műanyag poharak, edények termékdíja, 2021-től pedig teljesen betiltják a műanyag zacskókat Magyarországon.

Makai Martina, a zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár egy pénteki budapesti fórumon beszélt arról, hogy a termékdíjtörvény növelő törvénymódosítás miatt várhatóan nő majd az egyszer használatos műanyag poharak termékdíja.

Ezek az országok tiltják be a műanyag szatyrokat
Nagyobb sebességre kapcsol a plasztik elleni háború. Nemcsak a cégek vonják ki az egyszer használatos műanyag eszközöket a forgalomból.
A kör később tovább bővül az egyszer használatos műanyag evőeszközökkel, köztük a keverőpálcával és a szívószállal, 2021-től pedig teljesen betiltják a műanyag zacskókat. „Az intézkedések elengedhetetlenek ahhoz, hogy a Földet legalább olyan állapotban tudjuk továbbadni, ahogy kaptuk” - fogalmazott a The Universal Sea - Pure or Plastic?! fenntarthatóság és művészet című nemzetközi konferencián.

A Greenpeace idén tavasszal azért indított petíciót, hogy már 2020 január elsejétől ne legyenek forgalmazásban a műanyag szatyrok. Az online elérhető kérvényt az elmúlt három és fél hónapban majdnem 140 ezren írták alá. Franciaországban, Görögországban és Kenyában már most is tilos a műanyag zacskó, de ez nincs ellenére a lakosságnak, sőt, a zacskók elleni harc még munkahelyeket is teremt.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Véleményvezér

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni 

Magyar Péter szerint a róla szóló szavazáskor megszületett a Fidesz és a Szocialista frakció.
Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit

Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit 

Vásárolnak a szlovákok, miközben szidják az eladót.
Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök

Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök 

Joe Biden lemondott a következő négy évről, de megnyerte a következő hat hónapot!
Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo