Az erjesztő- és ászokolótartályokat októberben és november első felében, éjszakánként szállították át közúton a Csepeli Szabadkikötőből a kőbányai gyár területére. A legnagyobb, 20–22 méteres darabokat szigetelés nélkül kellett legyártani, hogy engedélyt kapjanak a Budapesten történő túlméretes szállításra. A külső szigetelőréteget így az építkezés helyszínén, egy erre a célra felállított csarnokban helyezik fel, nemzetközi szakembergárda közreműködésével.
Fotó: Dreher
A sörgyártás egyik legkritikusabb lépése a főzést követő erjesztés, amely során az élesztő a sörlében található cukrokat alkohollá és szén-dioxiddá alakítja – ez alapvetően meghatározza a sör ízét, illatát és szénsavtartalmát. Éppen ezért meghatározó a mostani beruházás a Dreher életében: a modern épületek és a 300 köbméteres tartályok mellett új technológiák is megjelennek. Az erjesztőépület mellett egy új energiaközpont is épül, amely később a teljes gyártási folyamatot kiszolgálja, és javítja a víz- és energiafelhasználás hatékonyságát.