Füves cigi miatt eshettek a Tesla-részvények

Egy riporter azzal viccelődött Elon Muskkal, hogy vajon zavarja-e a részvényeseket, ha a Tesla vezére élő adásban gyújt rá egy füves cigire. Úgy tűnik, igen.

Elon Muks, a Tesla alapítója a The Joe Rogan Experience című, a YouTube-on futó riportműsor vendége volt, ahol mintegy 2 és fél órán át folytatott kötetlen beszélgetést. Szóba került a Tesla aktuális helyzete, a mesterséges intelligencia jövője, a környezetvédelem és Musk jövőbeli fejlesztései – ezek között szerepel például egy elektromos repülőgép is.

Az interjú azonban mégsem emiatt került a figyelem középpontjába, hanem azért, mert az interjú vége felé a riporter, Joe Rogan rágyújtott egy marihuánás cigarettára, amiből Elon Musk is szívott. Rogan megkérdezte, „te biztos nem szívhatsz részvényesek miatt, nem?”, mire Musk úgy válaszolt, „Végülis legális, nem?”
Így lettem Elon Musk munkatársa – állásinterjú a különc milliárdosnál
Hogyan jut valaki álláshoz Elon Musknál, a különc amerikai milliárdosnál, az űrrakéták és a Tesla villanyautók gyártójánál? Érdekesen – és másképp, mint egyebütt...
Ebben igaza volt, az interjút Kalifornia államban, Rogan és Musk lakóhelyén vették fel, ahol idén rekreációs célra is legalizálták a marihuána használatát. A részvényeseket azonban kevésbé tűnnek megbocsátónak, az interjú óta, amit a média alaposan felkapott, a Tesla-részvények árfolyama mintegy egy százalékot csökkent.

Nem biztos persze, hogy ez a füves cigis interjú hatása volt: a Tesla-részvények már augusztus óta lejtmenetben vannak, ami főként annak tudható be, hogy a cég idén nem tudott a megrendeléseknek megfelő számú autót legyártani az új, 3-as modelljéből. Nem javított a cég helyzetén az sem, hogy Musk váratlanul bejelentette, hogy kivezeti a tőzsdéről a cégét, majd ugyanilyen hirtelenséggel elállt a tervtől.

Érdekes adalék, hogy egyébként eközben a marihuána-termeléshez kapcsolódó részvények viszont szárnyalnak. Kanada októberben legalizálja teljes mértékben a növény származékait, a hamarosan megnyíló új piacon számos cég (orvosi, dohányipari, italgyártó vállalatok), valamint részvényeseik jelentős bevételekre számítanak.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Véleményvezér

Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba

Hol a legjobb gyereket nevelni? Nem fértünk be az első húszba 

A kormány 12 éve hirdette meg családbarát programját. Sok eredmény nem látszik.
10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán

10-12 órát is kell várni egy kórház sürgősségi osztályán 

Elképesztő kórházi fényképet közölt egy Facebook tag. Reméljük csak rémhír, vagy hamisítvány, de nem annak tűnik.
Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában

Szépen nőtt a magyar fizikai munkások kereseti lehetősége Ausztriában 

Ausztriában jószerivel nem található olyan vendéglátóhely, ahol ne hallhatnánk magyar szót. A kormányzati sikerjelentések ellenére ismét nő a külföldön dolgozó magyarok száma.
Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra

Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra 

A világjárvány idején az emberek visszafogták autóvásárlásaikat Európában. Az elmaradást mindenütt pótolják, kivétel nálunk.
Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen

Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen 

A független képviselő különös módon, de úgy tűnik egyedül több borsot tör Orbán Viktor orra alá, mint az egész ellenzék együttvéve.
Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát

Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát 

Úgy tűnik az idén egyedül a repcetermelők számíthatnak nyereségre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo