hirdetés

Brexit-híd a csalagút mellé?

Híd építését javasolja a La Manche csatorna felett Boris Johnson. London polgármestere szerint azért van szükség a “csalagút” után hídra is Nagy-Britannia és Franciaország között, hogy a Brexit után ne gyengüljenek a gazdasági kapcsolatok.

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

hirdetés

Johnson Theresa May kormányfő kíséretében vett részt a héten az Emanuel Macron francia elnökkel tartott csúcstalálkozón. A szélsőséges magatartásáról és ötleteiről ismert londoni polgármester korábban azt javasolta, hogy építsenek második alagutat a csatorna alatt országa és a kontinens között, de azután elvetette ezt a lehetőséget, mondván: ha a japánok tudnak korszerű technikájukkal ilyen hosszú hidakat építeni, akkor ezt a britek is meg tudnak alkotni egy 35 km-es hidat.

London polgármestere, Kép: Guardian

A találkozó után Johnson arról tweetelt, hogy megállapodtak a franciákkal: közös szakértői testületet állítanak fel, amely vizsgálja, milyen nagy projekteket tudnának közösen megvalósítani. “Gazdasági sikerünk a jó infrastruktúrán és a jó összeköttetésén múlik - tekintsük a csalagutat csak első lépésnek ezen az úton”, írta a polgármester.

Brexit: úgy lépnének ki a britek, hogy maradnának
Teljes körű hozzáférést kellene biztosítania az Európai Uniónak a belső piachoz a közösségből távozó Nagy-Britanniának az uniós tagság megszüntetése (Brexit) és az új viszonyrendszer kialakítása közötti átmeneti időre - vetette fel a Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter és a pénzügyi tárca vezetője.
A brit sajtó az üggyel kapcsolatban emlékeztet Boris Johnson korábbi, sikeresnek nem mondható kezdeményezéseire. Hatvan millió euróból építették az Emirates légitársasággal kábeles kabin-pályát, amely azonban nem megfelelően kihasznált. Túl költségesként elvetették ötletét, hogy töltsék fel a Temze torkolatát és az ott létrehozott “Boris-szigeten” hozzák létre London új repülőterét. Ugyancsak kudarcot vallott azzal a kezdeményezésével, hogy “kert-hidat” építsenek a folyón a brit főváros nyugati részén. (Forrás: Guardian).
hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo