hirdetés

Miért fontos egy vállalat életében a hatékony projektmenedzsment?

A projektmenedzsment képzés során számos készség és képesség sajátítható el, mellyel gyorsan alkalmazkodhatunk a gyors változásokhoz.
hirdetés

Az egész vállalat egy nagy projekt

Manapság már nem igazán beszélhetünk olyan szervezetről, ahol ne kellene kisebb-nagyobb projektekkel foglalkozni. Olyan tevékenységsorozatot értünk a kifejezés alatt, ami egy konkrét célt fogalmaz meg és annak elérésére irányul. Fontos, hogy meghatározott határidő-, költség- és erőforráskorlát mellett kell mindezt végrehajtani. Átgondolva, hogy miről is szól egy projekt, miket kell szem előtt tartani, bátran kijelenthető, hogy maga a vállalat is egy ugyanezen az elven működő program. Nem véletlen, hogy egyre több vállalat ismeri fel a projektmenedzsment képzés nyújtotta előnyöket.

A laikus projektmenedzsment negatív hatásai

A PMI által nyilvánosságra hozott nemzetközi felmérés szerint átlagosan a projekteknek csupán 68%-a zárul le sikeresen. Amelyek nem fejeződtek be, vagy sikertelenek lettek, azoknak oka általában az idő hiánya, illetve a költségkeret be nem tartása. Legtöbb esetben azonban a felelős személy hibája is lehet. Aki nem jártas a szakmában, annak gondot okozhat a projekttagok összetartása, motiválása, a szükséges idő felmérése, vagy a felmerülő kockázatok kezelése.

3 érv, miért érdemes projektmenedzsment képzésen részt venni

Első érvünk az, hogy a képzésen való részvétel az egyéni fejlődést biztosítja. A projektmenedzsment alapjait a jó idő-, költség- és erőforrásgazdálkodás jelenti. Ezen technikák elsajátításával a magánéletben előkerülő feladatokat, döntéseket is sokkal tudatosabban és mérlegelve lehet meghozni.

Második érvünk az, hogy a projektmenedzsment képzés során tanultak növelhetik a csapat hatékonyságát is. Ha a csoport tagjai tisztában vannak a projektmunka módszertani hátterével, az megkönnyíti a kommunikációt és csökkenti az esélyét a félreértéseknek is.

Az üzleti életben a legfontosabb, hogy a megszerzett tudás gyakorlatba történő átültetésével versenyképessé tegyük a szervezetet. Előbbiekben leírtak szerint, ha a team tagok rendelkeznek elegendő szakmai tudással az egységes módszertani eszköztárról, annak használatáról, hatékonyabb együttműködést születhet. A tanult módszerek kombinációja a szervezet saját működési elvével egy idő után rutinszerűvé válhat. A megszerzett rutin hozzájárul a hatékonyság növeléséhez, alacsonyan tartja a költségeket és lerövidíti a munka elvégzéséhez szükséges időt is.

Összegzés

A cikk elején említett felmérésből kiderült, hogy 262%-kal eredményesebbek azon projektek, melyek élén szakmabeli projektmenedzser áll. Ha egy szervezet hatékonyan alkalmazza a projektmenedzsmentet egy hozzáértő szakemberrel, akkor nagyobb az esélye a projektek sikerességének. Hatással van a ráfordított időre és költségekre, melyek a vállalkozás életében döntő szerepet játszanak.

hirdetés

Véleményvezér

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Ugrált-e Juhász Péter meztelenül a Bazilika kilátóteraszán?

Megosztotta a közvéleményt az a kormányelképzelés, hogy kiveszik a Btk-ból a közéleti diskurzusban elkövetett rágalmazást, becsületsértést. Sokan politikai okokat sejtenek.
Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

Zárul a nagy magyar urnafalépítő korszak

2021 májusáig lehetett pályázni az önkormányzatoknak a Magyar Falu Program keretén belül temetők infrastrukturális fejlesztésére. A megvalósításra 18 hónapot kaptak a pályázat odaítélését követően.
Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Öt év után kiderült Fekete-Győr András ártatlan

Nem fognak expresszt elnevezni a magyar igazságszolgáltatásról, ez már biztos.
A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

A bécsi piacokon érdemes zöldséget venni a magyaroknak

Fenekestül fordult fel a világ, amikor Bécsben olcsóbb a zöldség, mint itthon.
Hadházy Ákos titkos hangfelvételt közölt Schadl ügyben

Hadházy Ákos titkos hangfelvételt közölt Schadl ügyben

Különös hangfelvételt hozott nyilvánosságra Hadházy Ákos független képviselő, aki azt jósolja, nem sok minden változik a magyar végrehajtás korrupt gyakorlatában.
Már ezt a terméket is inkább Romániában vegyük

Már ezt a terméket is inkább Romániában vegyük

Olcsóbb a hagyma a szomszédban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo