Megzuhant az Apple a karácsonyi visszaesés miatt

2019. január 03. csütörtök - 17:10 / piacesprofit.hu
  •    

A vártnál kisebb volt az Apple termékeinek karácsonyi forgalma, főleg, mert a reméltnél kevesebb iPhone-t tudtak eladni. A hírre csökkent is a cég részvényeinek árfolyama.

Az Apple eredetileg 89-93 mrd. dolláros forgalmat várt a 4. negyedévre, azt most 84 milliárdra módosították. Tim Cook, a vállalat vezetője közölte, hogy a változás főként az iPhone-ok csökkenő eladásának tudható be, még a fejlettebb országok piacain is visszaesett mobiltelefonjaik értékesítése.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Az év utolsó negyede, a karácsonnyi forgalom miatt, az Apple számára is a legfontosabb, ebben az időszakban már több rekordot állítottak fel. 2017-ben például 88.3 mrd. dolláros forgalommal kerek 20 milliárdos nyereséget értek el s annak ötöde Kínára jutott.

A vállalat emlékezetesen több új, drága modellt hozott 2018-ban forgalomba. Ez is szerepet játszhatott, hiszen még az idei

Naponta milliókat veszítenek a pereskedéssel az elektronikai óriások
Naponta milliós károkat okoz a Qualcommal folyó szabadalmi vita mind az Apple-nek, mind Kínának, állítja az Apple.

legolcsóbb újdonság, az iPhone XR ára is 900 euró körül mozog Európában. Egyidejűleg sok szolgáltató kevesebb ártámogatást ad új készülék vásárlásánál, így a fogyasztók ritkábban váltanak – vagy megelégednek azzal, hogy új akkut szereltetnek iPhone-jukba.

Az Apple bejelentette, hogy a tavalyi 4. negyedévtől nem ad ki többé adatokat az eladott készülékek számáról. A cég részvényeinek árfolyama a hírekre 7 százalékkal csökkent.

(Forrás: Die Welt)

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek