Naponta milliókat veszítenek a pereskedéssel az elektronikai óriások

2018. december 30. vasárnap - 12:10 / piacesprofit.hu
  •    

Naponta milliós károkat okoz a Qualcommal folyó szabadalmi vita mind az Apple-nek, mind Kínának, állítja az Apple.

Az elektronikai óriás egyik fő beszállítója, az amerikai Qualcomm, korábban perelte az Apple-t azzal: jogtalanul építette be iPhone-jaiba, a 6S-től a legújabb típusokig, a Qualcomm két szabadalmát. Az egyik a mobilokkal készített fotók méretének változtatását, a másik az alkalmazások közti váltást szolgálja.

apple iroda, utca

Kép:Pixabay

Kínai bíróság december 10-én helyt adott a Qualcomm keresetének és megtiltotta a jelzett típusú iPhone-ok további behozatalát az országba.

Az Apple azzal válaszolt, hogy nem hardware, hanem szoftver-kérdésről van szó és módosítják a Kínában forgalmazott mobilok

Már csak Amerikában előzi az Apple a Spotify-t
Nagy a verseny a két nagy zene-streaming vállalkozás között. A Spotify világméretekben elhúzott az Apple Music előtt, míg az Egyesült Államokban minimálisan az utóbbi vezet.

szoftverét úgy, hogy az immár ne érintse a Qualcomm szabadalmi jogait. Az utóbbi viszont elutasította a kérdés ilyetén megoldását és félrevezetéssel, ködösítéssel vádolta az Apple-t, amely továbbra is forgalmazza Kínában a kifogásolt mobilokat.

Az utóbbi viszontválasza: amennyiben fenntartják a telefonok kínai behozatali tilalmát, az naponta több millió dolláros kárt okoz az Apple-nek és – a kieső adóbevételek miatt – óriási károkat a kínai kormánynak is. Az Apple emlékeztetett, hogy 2017-ben mintegy 50 millió mobilt adott el Kínában és a beszállítók, a szoftver-fejlesztők révén 5 millió munkahelyet teremtett az országban.

(Forrás: McRumors)