Már csak Amerikában előzi az Apple a Spotify-t

2018. november 19. hétfő - 17:07 / piacesprofit.hu
  •    

Nagy a verseny a két nagy zene-streaming vállalkozás között. A Spotify világméretekben elhúzott az Apple Music előtt, míg az Egyesült Államokban minimálisan az utóbbi vezet.

A Spotify harmadik negyedévi jelentéséből az tűnik ki, hogy a cégnek a júliusi 83 millió előfizetővel szemben már 87 millió ügyfele van és szolgáltatásait – beleértve az ingyeneseket – a júliusi 180 millióval szemben összesen 191 millióan használják. A vállalatnak egyébként egy év alatt 40 százalékkal sikerült növelnie az előfizetők számát.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Az Apple utoljára idén áprilisban közölt adatokat Apple Music szolgáltatásáról. Akkor 40 millió, a 3 hónapos ingyenes próba-előfizetést beleszámítva 50 millió előfizetője volt a világban. Az USA-ból a júliusi adatok állnak rendelkezésre, Azok szerint mindkét nagy szolgáltatónak 20-20 millió előfizetője volt ott és az Apple a számokban „hajszállal” vezetett. (Forrás: MacRumors)

Minek töltenénk le, ha van streaming?
A streaming szolgáltatások egyre népszerűbbek világszerte, az európai országokban a fogyasztók 72%-a ezeket használja ahelyett, hogy megvásárolná és letöltené a videótartalmakat.