Ha úgyis mindig a kezünkben van, miért ne használnánk fizetésre is

2019. március 15. péntek - 10:11 / piacesprofit.hu
  •    

Több mint egy év alatt már közel 4 milliárd forintot költöttek a K&H mobiltárcás ügyfelei. Jellemző, hogy leginkább 5 ezer forint alatti vásárlásra használják a mobiljukat.

A bank 2017 nyarán indította el a mobiltárca szolgáltatását, amelynek segítségével több százezer Mastercard vagy Maestro bankkártyával rendelkező lakossági ügyfél fizethet könnyen és gördülékenyen mobiltelefonjával.

okostelefon mobil kézben

Kép:Pexels.com

A mobiltárca indulásától számított 15 hónap alatt, 1 millió tranzakcióval összesen 3,9 milliárd forintért, havonta átlagban 251 millió forint értékben vásároltak az érintettek. Egy-egy vásárlás értéke átlagosan 4488 forintot tett ki. Egy-egy K&H-s mobiltárca-használó pedig havonta átlagosan 14 alkalommal vásárol a telefonjával és összesen 54 ezer forintot költ.

Az eddigi tapasztalatok alapján elsősorban az 5 ezer forint alatti kártyás vásárlásoknál kap főszerepet a mobiltárca, 57 százalékos a részesedése. A bank szerint a mobiltárca kedveltségét jelzi, hogy az aktív használók a kártyás vásárlásaik több mint felét, 51 százalékát bonyolították az okostelefonjukkal.

A mobiltárcás ügyfelek között éppúgy megtalálhatóak a fiatalok, mint az idősebbek. A legfiatalabb mobiltárcás 14 éves, a legidősebb női ügyfél 83, míg a legidősebb férfi mobiltárcás 88 esztendős.

A mobiltárcás fizetés teljesen helyettesítheti a fizikai bankkártyával történő vásárlást, így az

Aratnak az okos automaták – rászoktunk az ATM-es befizetésekre
A tavalyi évben az OTP Bank okos ATM-jein történő befizetések száma meghaladta a 2 milliót. Volt, hogy egy nap alatt két milliárd is gazdát cserélt.

elkövetkező időszakban lendületes előrelépés várható elterjedésében. A bankkártyások tábora pedig több százezres, így ez óriási növekedési lehetőséget jelent a mobiltárcás fizetés szempontjából.

Így működik a mobiltárca

A használat nagyon egyszerű: először létre kell hozni a kártyához kapcsolódó csak digitálisan létező bankkártyát. Előnye, hogy a mobilbank része, ezért nem szükséges más alkalmazást használniuk az érintetteknek. 5000 forint alatti fizetésnél a kártyaterminálhoz kell érinteni a telefont és a tranzakció megtörténik, csakúgy, mint egy érintős kártya esetében. Az okostelefonos fizetéshez nincs szükség internetkapcsolatra, csak az NFC funkciónak kell aktívnak lennie.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor