Ha megvan a bizalom, mindegy, honnan nyomjuk a melót

2019. augusztus 25. vasárnap - 08:10 / piacesprofit.hu
  •    

2020-tól a finn munkavállalók többsége megválaszthatja, milyen munkaidő-beosztásban kíván dolgozni – vagy akár azt is, hogy a munkahelyén, vagy máshonnan.

Az egyik nagy finn IT-cég vezető embere fél évig a spanyol Malagából látta el feladatait. Minden rendben ment és a dolog nem is volt rendkívüli: a finn vállalatok 92 százaléka az adott törvény alapján már ma is megengedi munkatársainak, hogy megválasszák munkaidejük beosztását – nem kevesen azt is, hol dolgozzanak.

depositphotos.com

depositphotos.com

Finnország, ahol már 2011-ben hoztak erről törvényt, a 92 százalékkal világelső, az USA-ban és Nagy-Britanniában ez az arány 76, Japánban csak 18 százalék, tűnik ki a Grant Thornton üzleti tanácsadó cég globális felméréséből. Az említett IT-menedzser a cég helsinki központjától 3.200 km távolságban az elektronikus eszközök, valamint időnkénti személyes látogatások segítségével gond nélkül el tudta látni feladatait. Sőt: azt tapasztalta, hogy a rokonszenvesebb, melegebb környezet nagyobb munkabírást hozott.

Vállalata egyébként már 15 évvel korábban megkezdte a távmunka bevezetését, mivel a 200 fős gárdából sokan panaszkodtak, hogy rengeteg időt pazarolnak el a fővárosi munkahelyre való beutazással. Így a vezetés ösztönzi a alkalmazottakat, válaszanak olyan megoldást, amellyel hatékonyabban, kreatívabban tudnak dolgozni.

A dolog annál fontosabb, mivel Finnország jelentős IT-központtá vált és nem könnyű a szükséges munkaerő megtalálása, lekötése. Segíti ezt a munkajogi helyzet: a már 1996-ban elfogadott munkaidő-törvény lehetőséget biztosít a munkavállalónak, hogy – három órás eltolódásig –megválaszthassa, mettől-meddig dolgozza le munkaidejét. Az idevonatkozó új, 2020-ben életbe lépő törvény a teljes munkaidőban dolgozók többségének lehetővé fogja tenni, hogy megválasszák, munkaidejüknek legalább a felét hol dolgozzák le. Ez nem változtat az átlag heti 40 órás miunkaidőn, de jórészt szabadon beosztható lesz, mely napokat töltjük az irodában, mikor dolgozunk a kávézóból, vagy otthonról, vagy fejezzük be korábban, hogy elmehessünk a gyerekért.

A tapasztalatok szerint vannak fiatalok, számolt be a BBC, akik szívesen dolgoznak hosszabb napokat, hogy aztán hosszabb szabadságot is vehessenek ki. Az új jogszabály előirányozza, hogy munkaadó és alkalmazott előzetesen egyeztessen és foglalja írásba a követendő munkarendet. Amellett a legerősebb érv az elektronika fejlődése, a felhő-technológiák elterjedése, ami egyre több foglalkozási ágban teszi lehetővé a home-office jellegű megoldásokat. Finnországban az emberek egymás iránti széles körű bizalma is segíti ennek a megoldásnak az elterjedését.

A home office mindent visz
A fizetés a legfontosabb egy munkavállaló számára, az elvárások azonban ma már ennél összetettebbek. Az sem mindegy, hogy a munkáltató mennyire környezettudatos, lehetőséget nyújt-e az otthoni munkavégzésre és kerékpár-, illetve családbarát munkahely-e.

A brit HSBC bankház felmérése szerint a megkérdezett britek 89 százaléka vélte úgy, hogy rugalmas mnkaidő-beosztással javítható lenne munkájuk haszna, termelékenysége. A Stanford Egyetem egy kyínai call-center 16,000 munkatársa körében végzett felmérést A megkérdezettek 13 százaléka mondta: jobban tudna dolgozni szabadabb körülmények között – és kevesebbet is mennének betegszabadságra.