Forgalmi dugókat okoznak a széthagyott kölcsönbringák

2018. július 17. kedd - 18:04 / piacesprofit.hu
  •    

Távol-keleti cégek árasztják el kölcsön-kerékpárjaikkal a német nagyvárosokat. Azok ugyan támogatják a kerékpáros közlekedést, de tehetetlenek a forgalmat akadályozó, szerteszét hagyott kétkerekűekkel szemben.

Miután a kerékpáros közlekedés egyre népszerűbb Németországban (is), nagy üzletet látnak ebben távol-keleti cégek. Kétkerekűek ezreit teszik ki a nagyvárosok utcáira, kedvező tarifával kínálva azok bérlését.

wikimedia.org

wikimedia.org

A cégeknek nincsenek állandó, rögzített állomásai, ahonnan a gépeket el lehet vinni és vissza lehet hozni: a használó egyszerűen leteszi valahol az utcán, ahol útja véget ért. Már ez is növekvő nehézségeket okoz, mivel a járdákon fekvő kétkerekűek a gyalogosok útjába esnek.

Rengeteg gondot okoz most az Obike nevű szingapúri cég. Csődbe ment, Münchenben bevetett hétezer bicaja azonban ott

Pozsonyban is lesz Bubi
A MOL szlovák leányvállalata, a Slovnaft Pozsonyban is elindítja a Budapesten Bubi néven futó közösségi kerékpármegosztó szolgáltatását. A gyűjtőállomásokat már májusban elkezdik felszerelni.

maradt az utcákon. A hatóságok hiába próbálják elérni a vállalkozást, hogy elvitessék a gépeket – az Obike, amely egyébként 19 más európai országban is próbálkozik, nem elérhető…

Korrektebbnek látszik a kínai Mobike kölcsönző, amely helyes magatartásra próbálja szoktatni ügyfeleit. Aki kerékpárját tiltott helyen, például parkban hagyja, lényegesen magasabb bérleti díjat fizet, ha pedig nem változtat magatartásán, kizárják az ügyfelek közül.

A verseny egyébként tovább folyik: Berlinben például már több, mint 16.000 kerékpárt kínálnak különböző kölcsönzők.

(Forrás: Die Welt)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.