Elon Musk távozik a Tesla igazgatótanácsának éléről

2018. szeptember 30. vasárnap - 10:00 / piacesprofit.hu
  •    

A korábbi, félrevezető Twitter-üzenetek miatt Elon Musknak távoznia kell a Tesla igazgatótanácsának éléről, de a vállalat vezérigazgatója marad.

A Tesla ellen nemrég vizsgálatot indított az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC), miután a cégvezető a Twitteren arról beszélt, hogy kivezetné a céget a tőzsdéről. A bejelentés hírére a Tesla-részvények árfolyama több mint 10 százalékot emelkedett, egészen addig, amíg ki nem derült, hogy erről a tervről az igazgatótanács többi tagja nem is tudott, és nem is támogatnának egy ilyen lépést. A Tesla-részvények ára ezért hamarosan zuhanni kezdett, jelentős veszteséget okozva a befektetőknek, akik polgári peres eljárást indítottak, arra hivatkozva, hogy Elon Musk félrevezette őket, miközben a tőzsdefelügyelet is eljárást indított.

Tőzsdén maradt, de nagy árat fizetett a Tesla
Elon Musk meggondolatlan twitterezése sokba kerülhet neki és a vállalatnak is.

Ez utóbbi eljárás zárult most le, azzal az alkuval, hogy Musknak 45 napon belül le kell mondania az igazgatótanácsi elnökségéről, és három évig nem választható újra erre a posztra. Musk helyére két független tagot választanak, azt egyelőre nem tudni, kiket. Emellett a Teslának 20-20 millió dollár (5,6-5,6 milliárd forint) büntetést is fizetnie kell.

Ezzel együtt Musk még viszonylag jól jött ki perből, hiszen az SEC eredetileg azt akarta elérni, hogy a cégvezetéstől is tiltsák el. Ehelyett Musk megtarthatja a vezérigazgatói posztját.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek